Paranghelii pe bani publici

Citim prin presa naţională că ”metodele de campanie electorală par să fi înregistrat unele schimbări. Sunt din ce în ce mai rare cazurile de încercare de cumpărare a voturilor cu sacoşe cu sticle de ulei şi pungi de zahăr, făină, mălai, dar încep să câştige teren parangheliile organizate pe bani publici care să pună în valoare mesajul că un anume partid şi un anumit candidat au o foarte puternică legătură cu comunitatea locală, că acel candidat este potrivit vechiului concept al activiştilor PCR „un om dintre oameni“şi în consecinţă trebuie votat”.

Este un pic de adevăr şi aici, şi spunem asta cu câteva zile înainte de începerea marelui festival al cărui nume, evident, da, ar trebui schimbat. Nu avem o evidenţă clară a sumelor care sunt cheltuite cu acest festival, nu a fost facută niciodată publică plata detaliată a artiştilor şi invitaţilor la festival, nu a fost făcută niciodată cunoscută contribuţia agenţilor economici din Sinaia la acest festival (camere şi mese gratuite), nu a fost făcută niciodată publică valoarea contractelor de reclamă şi publicitate încheiate cu ocazia acestui festival sau plata organizatorilor… Cert este că se învârt tone de bani, de care puţini au habar… Şi rezultatul? Sinaia petrece trei zile… Cu mici şi pastramă! Şi artişti!

La fel ca în Roma antică se pare că doar de atât avem nevoie pentru o viaţă fericită. Pâine şi circ. Cu burta plină şi distracţie cât cuprinde cine mai are timp şi chef să îşi pună probleme existenţiale sau să se gândească de ce oameni din jurul puterii locale se îmbogăţesc vertiginos sau terenurile cele mai bune ale oraşului sunt concesionate la preţuri mic… Sau dacă mai există sau nu corupţie în Primăria Sinaia. Viaţa trebuie trăită!

CITITI CONTINUAREA IN EDITIA TIPARITA

You may also like...

Leave a Reply