COMUNICAT

Centrul Cultural Aurel Stroe Busteni

Sâmbătă 5 octombrie 2019, a avut loc la Centrul Cultural „Aurel Stroe” Bușteni, a XI-a ediție a „Festivalului Internațional Aurel Stroe”, un festival ce aduce în memoria iubitorilor de muzică, personalitatea maestrului. În fiecare an participă la acest eveniment prieteni și foști studenți ce l-au cunoscut și l-au apreciat pe cel ce a fost și va rămâne, maestrul Aurel Stroe. La orele 17.00, a avut loc o evocare despre Mirela Tomescu Moraru (1972-2018), o tânără violonistă, fostă lector universitar doctor, la Universitatea de Muzică din București, cu o carieră muzicală de success, care ne-a părăsit mult prea devreme. Doamna profesor universitar Maria Tomescu Ciomu, mama violonistei, a donat centrului cultural portretul acesteia, un catalog și un album cuprinzând aspecte din viața și activitatea acesteia, articole de presă, afișe, programe de sală, diplome obținute la diferite concursuri. A donat de asemenea, o casetă cu cd-uri și dvd-uri. S-a evocat personalitatea Mirelei Tomescu Moraru, în prezența membrilor familiei, a publicului prezent și a participanților la festival și s-a păstrat un moment de reculegere. La orele 18.00, a avut loc recitalul muzical „Ecouri muzicale”, susținut de pianista Violetta Ștefănescu, cu lucrări aparținând maestrului Aurel Stroe și ale altor compozitori.

Duminică 6 octombrie 2019, orele 11.00, a avut loc Simpozionul „Aurel Stroe”, coordonator conf. univ.dr. Ionică Pop din Cluj, cu participarea unor compozitori și muzicologi din România și unor persoane care l-au cunoscut pe compozitorul, muzicologul și pedagogul Aurel Stroe.

Marți 08.10.2019 sala de spectacole a centrului a fost plină de numeroși copii de la grădinițele din oraș și elevi ai învățământului primar.

CITITI CONTINUAREA IN EDITIA TIPARITA

You may also like...

Leave a Reply