IN MEMORIAM ZSOLT TOROK

Adriana Vajeu

Oricine ar încerca, după cumplita tragedie petrecută care ne-a marcat profund pe noi toţi, să spună câteva cuvinte în memoria celui ce a fost Zsolt Torok n-ar putea face acest lucru fără a-şi simţi inima şi sufletul sfâşiate de durere.

Mai mult decât prematura trecere la cele veşnice a acestui om al cărui nume şi a cărui personalitate se leagă pentru totdeauna indisolubil de Buşteni este în mod firesc un moment sumbru, aducător de mare tristeţe în sinele fiecăruia dintre noi.

Cei care l-au cunoscut personal, dar şi cei care doar au auzit de Zsolt Torok este imposibil să nu verse o lacrimă pentru acest adevărat fiu al muntelui, profund pasionat de natură şi mereu avid de cucerirea înălţimilor, a piscurilor înzăpezite, acolo unde foarte puţini îndrăznesc să aspire să ajungă vreodată. Aducem aşadar cu acest prilej un pios omagiu celui ce ne-a fost tuturor un bun prieten, un soţ şi un părinte iubitor, un om de bizuială pe care nici măcar piscurile înzpăpezite ale Himalayei care aproape că străpung cerul nu l-au putut opri din cutezătoarele lui ascensiuni montane, pasiunea sa de-o viaţă. A dovedit faptul că alpinismul nu este neapărat un sport, transformându-l cu eforturi deosebite într-un adevărat stil de viaţă. Acest lucru a fost apreciat întotdeauna şi de colegii de echipă cu care se avânta către înălţimi. Pentru Buşteni numele lui Zsolt Torok a avut, are şi va avea ample semnificaţii, tânăra generaţie putând fi mândră că are exemple de astfel de oameni după care se poate călăuzi, pe care se poate baza în drumul ei spre un viitor plin de valoare. Pentru activitatea sa neobosită, în urma căreia oraşul nu a avut întotdeauna decât de câştigat, acest om valoros a fost, de altfel, ridicat de edili la rangul de cetăţean de onoare al oraşului Buşteni, cinste pe care o merită cu prisosinţă!

Vei rămâne mereu în inimile noastre, dragă prietene!

You may also like...

Leave a Reply