Propun desființarea Consiliului Local Sinaia

Călin MILOȘ

Membru al Consiliului Local Sinaia, ales pe listele ALDE

ZIAR DE SINAIA este un ”spaţiu” de exprimare liberă, iar răspunderea pentru cele afirmate revine exclusiv autorilor în cauză. Redacţia şi colaboratorii nu îşi asumă responsabilităţi pentru punctele de vedere formulate de alţi contributori.

  Când o “echipă” de 17 oameni, oameni votați să facă proiecte pentru oraș și cetățeni, nu sunt capabili în trei ani decât să fie marionete, fără a avea vreun proiect, eu unul propun desființarea acestui consiliu inapt. Se făcea că acum vreo 3 ani, în încercarea mea prostească și utopică de a avea o “comunitate” unită, am făcut o prostie mare, am crezut că Marian Panait poate fi sincer. M-a trezit foarte repede la realitate, când a făcut expunerea de motive pentru demiterea lui Fălcescu. V-am mai spus, a fost doar un mod al lui de a-i demonstra lui Fălcescu că “e mai tare” și o primă dată când am văzut că el se crede foarte deștept și folosește consiliul ca pe o marionetă, asta m-a deranjat tare, pentru el părea ceva normal. Treaba asta cu inteligența este de multe ori relativă, depinde doar la cine ne raportăm, poate că dacă se raportează la unii săraci cu duhul, normal că i se pare că e deștept, după ultima ședință de consiliu însă…. știu sigur că nu m-am înșelat cu privire la nivelul lui intelectual, e unul mediu cu o istețime diabolică și atât.

 Să revin cu ultima ședință de consiliu, punctul 10 pe ordinea de zi în care aflăm că nepotul domnului Panait i-a donat o casă acestuia și vrea să-i doneze și concesiunea terenului aferent acestei case. La data construirii acelei case nepotul avea foarte puțin peste 20 de ani și făcuse bani dintr-o firmă de consultanță. Adică să ne-nțelegem, un student la “celebra” universitate “Dimitrie Cantemir” face vreo sută de mii de euro din consultații de management. Același copil ia niște terenuri în concesiune, își construiește o casă de mulți bani, apoi donează tot unchiului care e city manager la Sinaia. Vi se pare ăsta un scenariu făcut de un om deștept? Să mai spun că cel mai probabil acest copil nu are nimic în afară de ce a donat? Probabil stă cu chirie prin București, însă face donații de sute de mii de euro! Eu unul, cel puțin cât voi fi lucid, nu am cum să votez această aparență de legalitate pe care consiliul a încercat să i-o dea.  Să trec și peste asta, desi mi se pare un “cadou otrăvit“ pentru city-manager, și să ajung la consilieri. Era ca o scenă din celebra trilogie “Nașul” ce se întâmpla în sala aia de consiliu. Mulți îmi dădeau argumente de legalitate cu un patos de am rămas șocat. Nu i-am văzut inelul lui Panait, cred că nici ei că altfel ar fi trebuit să-i adun de pe jos când s-ar fi aruncat în genunchi să i-l sărute, cam așa a fost. O scenă care m-a scârbit tare, o adunătură de oameni fără păreri, fără identitate, dar cu o calitate, obediență dusă la extrem, atât. Dacă aș putea să înțeleg consilierii PNL, chiar dacă mi-e greu, pe cei din PSD nu pot nici să-i înțeleg, nici să-i respect, nu pot, este mult sub standardul meu de demnitate. O să mă ocup și de ei, de fiecare în numerele viitoare, să înțelegem cu toții atitudinea lor. Poate e normal, poate șefii lor nu au afaceri cu mai marii orașului, poate unii dintre consilieri nu au terenuri obținute prin schimburi deștepte, poate doar au fost buni și atât. Glumesc, normal că e ceva la mijloc și probabil au votat toți la ordin…

CITITI CONTINUAREA IN EDITIA TIPARITA

You may also like...

Leave a Reply