„Brokerul”?

Articol de Doru Cernescu

ZIAR DE SINAIA este un ”spaţiu” de exprimare liberă, iar răspunderea pentru cele afirmate revine exclusiv autorilor în cauză. Redacţia şi colaboratorii nu îşi asumă responsabilităţi pentru punctele de vedere formulate de alţi contributori.

E un individ instruit, uns cu toate alifiile, ce se crede invincibil şi etern pe poziţia sa (cam astfel cum se considera şi coana Vasilica până să fie debarcată din Guvern, iar după aceea şi din partid), că viaţa dacă are suişuri, musai să aibă şi coborâşuri, dar chiar aşa d.le?

Ce ai zice dumneata dacă una dintre cele peste 70 instituţii cu abilităţi de control create de PSD şi moştenite de actualii s-ar implica luându-te la „bani mărunţi”, verificându-ţi agoniseala ce nu se justifică nici pe departe, ori crezi că poţi spăla mult şi bine bani negri pentru zile albe şi pentru dumneata, dar şi pentru politicienii corupţi ce nu ştiu altceva decât să mintă şi să fure triplând valorile lucrărilor edilitar-publice?

Ştiu, vei spune că cele 2-3 case de la Sinaia, cele din zona de obârşie dar şi celelalte de pe litoral şi de pe unde vei mai fi având,   ţi-au revenit drept moştenire de la mătuşa Tamara, dar această mătuşă ilustrisimă de unde şi pe ce baze le-a obţinut?

Iată dar că se edifică o sursă de adus bani la buget, cel puţin cât încă nu s-a legalizat şi spălarea banilor, că una e să fii broker pe drept, şi alta să îţi îmbogăţeşti tot „neamul”, păcălindu-ţi şi clienţii şi Statul. Astfel poate îţi vor reveni, hai să zicem… întâmplător, şi cei şapte ani de acasă că nu e normal să „vânezi” greşelile altora conservându-le pe cele personale, pe considerentul că unii dintre beneficiarii ingineriilor pe care le girezi vor fi fiind şi oameni cu funcţii înalte pe ici pe colea, ce e drept te-ar susţine, dar reţine, numai până la un punct, adică până acolo unde începe să miroase a hazna, că după aceea vei fi indiscutabil pe cont propriu…

Concluzionând, noul Guvern ce se va constitui poate să delege instituţiilor de control, chiar şi înjumătăţite, să verifice printre altele inclusiv activitatea brokerilor  punând-o în acord cu ce au declarat impozabil la Stat, iar ce apare „ pe lângă” să se confişte că şi în Constituţie se precizează că bunurile ilicite vor trece în proprietatea Statului, nu?

De asemenea, şi tot în acelaşi context, s-ar putea verifica şi bunurile aleşilor, dar domnilor liberali, că unii prea s-au îmbogăţit peste noapte pe nejust temei şi sub umbrela partidului mamă fac şi desfac, de aceea s-au bejenit tinerii din ţară, nu doar de sărăcie şi din cauza lipsei locurilor de muncă. Totuşi, această problemă se va lovi de rapacitatea beneficiarilor haosului perpetuat şi a vidului din legislaţie care a permis ca un oarecine să ajungă multimilionar în euro, mai deţinând şi zeci, dacă nu sute, de „apartamente”, că în mod cert a existat şi există un conflict de interese când alesul, fie direct ori prin interpuşi, şi-a dat sieşi, rudelor şi confraţilor de prăduială 99% dintre bunurile comunităţii (preponderent terenuri), demonstrându-ne astfel că pentru cei mai mulţi culoarea politică nu a fost şi nu este altceva decât o trambulină de propulsare a nonvalorilor spre „valori”.

Dacă sunteţi de altă părere domnule Orban vă rog nu să o spuneţi, ci să o demonstraţi, că de gogoşi şi minciunele am tot avut parte în ultimii 30 de ani de pro-regres şi de tranziţie (a patrimoniului Statului înspre „aleşi”). Mai mult chiar, acum, dacă tot aveţi şi susţinerea Parlamentului, puteţi iniţia la concret şi un pachet de legi şi măsuri împotriva corupţiei şi corupţilor!?!, ba puteţi reintroduce în circuitul intern şi normativul, cu ajutorul căruia se va stopa umflarea valorii lucrărilor ce se realizează pe bani publici (inclusiv europeni), că astfel măcar se dublează volumul, dar reţineţi, şi al lucrătorilor creându-se numai prin această obligaţie peste 100000 noi locuri de muncă. Totodată, fie şi printr-o Ordonanţă puteţi stopa şi investiţiile ce nu sunt de strictă necesitate ori să instituiţi  regula ca acestea (fie că se referă la plantarea panseluţelor ori a monumentelor fără valoare istorică) să nu depăşească valoarea a 1% din suma reziduală a autorităţilor, respectiv încasărilor, dar calculată la ceea ce rămâne disponibilă după ce s-au realizat şi încheiat investiţiile de strictă necesitate. Acestea şi multe altele se pot realiza, rămâne să vedem şi noi în ce măsură sunteţi dispuşi să o faceţi. Aşteptăm şi… consemnăm.

You may also like...

Leave a Reply