Lupta culorilor

Călin MILOȘ

Membru al Consiliului Local Sinaia, ales pe listele ALDE

ZIAR DE SINAIA este un ”spaţiu” de exprimare liberă, iar răspunderea pentru cele afirmate revine exclusiv autorilor în cauză. Redacţia şi colaboratorii nu îşi asumă responsabilităţi pentru punctele de vedere formulate de alţi contributori.

Deși nu se simte la nivelul tuturor oamenilor, există o luptă acerbă pentru supremația culorii pe mica noastră vale a râului Prahova. Galbenul duce o ofensivă destul de puternică asupra Bușteniului, asta după ce Azuga a fost „cucerită” cu 3 ani și jumătate în urmă. Vlad Oprea a trecut la un nivel superior și vrea să conducă pe linie de partid toate cele trei orașe stațiune, Sinaia, Bușteni și Azuga, din punctul meu de vedere. Se fac multe strategii pentru Bușteni, orașul este puțin în derivă de când Emanoil Savin și-a lăsat om în locul lui, deci momentan orice este posibil.

După ce l-a ajutat pe domnul Barbu în campania precedentă, acum domnul Oprea, împreună cu domnul Barbu, încearcă să-l susțină și să-l ajute în carieră cât de mult pot, pe domnul Corbu Mircea. Am văzut că i se dau lucrări și în Sinaia și în Azuga, este ajutat să interacționeze cu cercuri destul de înalte (normal că numai Vlad Oprea poate face asta), este un potential candidat cu șanse la Primăria Orașului Bușteni. Dacă nu mă înșel, domnul Corbu a luat vreo 25% din voturi împotriva lui Emanoil Savin la ultimele alegeri, și a candidat din partea ALDE, deci nu e imposibil să ajungă primar, ținând cont că acum conduce PNL Bușteni. Eu știam că Vlad Oprea e politician bun, chiar dacă nu-mi place de multe ori stilul de a face politică al dumnealui, nici nu cred că pot contesta că nu e un bun politician, cel puțin pentru zona noastră. În fine, nu despre asta voiam să vorbesc, ci despre orașele Bușteni și Azuga. La Azuga primarul a început să copieze stilul domnului Oprea, de la PR, la modul de a conduce orașul. Azuga are de vreo doi ani un nou City Manager, pe nimeni altul decât fostul soț al doamnei Aurora Arieșan, o echipă care se ocupă de investiții și fonduri europene, se poate spune că e pe cai mari la prima vedere. Că Azuga nu a mai avut oameni proprii pe care să-i promoveze în funcții, asta e, este problema dumnealor. Pe scurt, Azuga face câteva parcuri pe fonduri europene, foarte multă iarbă de pus și flori, multe flori, de vreo câteva sute de mii de euro. Sunt curios ce culoare au florile din noile parcuri azugene, or fi tot galbene? La câți bani s-au alocat prin caietele de sarcini pentru flori, nu știu de ce bănuiesc eu că vor vrea să ne copieze și la panseluțe, de data asta însă, la asemenea sume… ne întrec cu mult. În fine, nu stau eu să comentez oportunitatea de a planta panselute în pădure, e la fel, fix problema dumnealor.

Probabil eu voi renunța la a mai candida din partea vreunui partid, e inutil, și modul ăsta de a face politică nu mă caracterizează momentan. Poate, doar dacă va veni vreun partid nou nu exclud, însă, momentan nu mai îmi arde de partide, doar independent o voi face, dacă mă voi mai hotărî să o mai fac. Sunt foarte curios însă să văd cum se va sfârși această luptă a culorilor pentru orașul Bușteni. Din câte se pare și domnul Savin a făcut pași înapoi din PSD, este foarte posibil  să-l vedem din nou la PNL, cam așa se aude, aici sunt curios să văd adevărata dimensiune a puterii politice a primarului orașului nostru. Dacă reușește să-i blocheze senatorului Emanoil Savin un nou mandat de Primar al orașului Bușteni și să conducă toate cele trei orașe stațiune de pe Valea Prahovei… din punct de vedere politic nu cred că se mai poate comenta ceva, ar fi o realizare politică destul de importantă să impună o linie comună de dezvoltare cineva celor trei stațiuni, chiar dacă se începe cu panseluțe galbene, tot e o realizare, cel puțin personală pentru unii.

You may also like...

Leave a Reply