FAŢA NEVĂZUTĂ A PELEŞULUI…

Imagini cu  cei doi câini din bronz din curtea interioară a Peleșului, lucraţi la Stuttgart de sculptorul Paul Stotz. Fotografiile datează din anul 2004, astăzi cânii nu mai există… Ni s-a explicat, neoficial, că sunt la ”reparat”…

Ne începem articolul cu fotografii în detaliu ale câinilor de bronz din curtea interioară, cei la care făceam referire în ediția trecută… Pentru că așa vrem noi… poate ne spune cineva, vreodată, cât durează ”reparatul” lor. După cum bine știți, în ediția trecută am adresat șapte întrebări managerului general al muzeului Peleș, domnul doctor Narcis Dorin Ion, întrebări la care domnia sa nu a binevoit să răspundă. O să spuneți că este mult prea ocupat să citească o publicație locală printre atâtea studii de specialitate sau că nu a reușit să pună mâna pe un ziar (date fiind relațiile armonioase pe care le avem cu puterea locală, stăm destul de prost cu distribuția, noi nu avem voie să distribuim ziarul la punctele de difuzare a presei ca urmare a acțiunilor directe ale politicienilor).

Fals! Am trimis o copie electronică a ziarului compartimentului specializat pe relații cu publicul din muzeu. Și știm din surse sigure că asta nu a rămas fără ecou… Conducerea nu s-a gândit să răspundă întrebărilor noastre, pentru corecta informare a cititorilor, ci au demarat o interesantă campanie de identificare ale celor care ne furnizează informații din interior. Dacă am învățat ceva în cei 20 de ani de când apare publicația asta, în mod cert am învățat foarte bine să ne protejăm sursele, domnilor… Și țineți cont că ne-am luptat cu adversari puternici, președinți de consilii județene, primari, șefi de partide, indivizi care au aruncat resurse enorme în joc doar pentru a descoperi de unde avem noi informațiile… Vă anunțăm cu respect că nu au reușit! Nici măcar o singură dată! Având în vedere cele menționate anterior, rugăm conducerea Peleșului să renunțe odată la anchetele interne și să se concentreze puțin pe cele șapte întrebări pe care le repetăm:

            1)având în vedere numărul crescut de turiști din acest sezon prelungit, cum sunt încasările Muzeului Peleș comparativ cu anii precedenți?

          2)cine este persoana sau persoanele care au decis ca biletele de vizitare a Muzeului Peleș să nu aibă marcate pe ele data și ora emiterii lor și care au fost motivele acestei decizii?

            3)cine este persoana sau persoanele care au decis că nu este oportună instalarea unor sisteme de acces vizitatori computerizate (cartele, bariere cu turnicheți) și care au fost motivele acestei decizii?

            4) cine și cu ce scop colectează banii ”aruncați” în fântânile din curtea interioară?

            5) cine a ocupat postul de contabil șef al muzeului în ultimii 2 ani și când a fost scos acest post la concurs?

            6) cine ocupă postul de jurist al muzeului și de când?

            7)DE CE NU SE POATE EFECTUA PLATA CU CARDUL LA CASIERIILE MUZEULUI PELEȘ?

            Nu știm (sau nu vrem să știm) care sunt motivele care împiedică managerul muzeului să răspundă la aceste întrebări. Domniilor voastre, stimați citiori, vi se par așa de complicate? Și tot pe cititorii noștri îi întrebăm dacă intuiesc răspunsurile, așa, cu bun simț, fără să aibă studii de specialitate în domeniu… Noi mai așteptăm o săptămână, după care, în cazul unui nou refuz, vom trage concluziile care se impun.

                                    VA URMA

You may also like...

Leave a Reply