Grija faţă de sinăieni… DIN ”LUCRĂRILE” CONSILIULUI LOCAL SINAIA

Ce avem noi aicea?

Foarte rar ne-am aruncat ochii pe procesele verbale ale ședințelor Consiliului local Sinaia… De obicei citeam cu atenție ordinea de zi și, în funție de interesele ascunse pe care le ”simțeam” în spatele vreunui proiect, citeam cu atenție rapoartele de specialitate și referatele de avizare legate de proiectul respectiv. Mare greșeală, pentru că, în procesul verbal al penultimei ședințe a consiliului (acesta este algoritmul, în ședința curentă, consilierii aprobă procesul verbal al ședinței precedente), pe care l-am parcurs de curiozitate, pentru a vedea ce au avut de comentat consilierii locali când domnul Panait Marian a vrut terenul de sub casa pe care a primit-o donație, chiar la sfârșitul acestuia, o succesiune de fraze, probabil aruncate pe final, când consilierii își strângeau bagajele și își închideau laptopurile, ne-a uimit de-a dreptul. Procesul verbal se termină cam așa:

În continuare, doamna secretar cere permisiunea să aducă la cunoştinţă Consiliului local existența unei adrese trimisă de  DNA către Consiliul local.

Președintele de ședință  îi dă cuvântul.

Doamna secretar  arată că, de la DNA a sosit o adresă către Consiliul local al oraşului Sinaia prin care se solicită să se pună la dispoziţie nişte documente legate de SC. Transport Urban Sinaia SRL. pe care le enumeră: statut înfiinţare, conducere, organigramă, hotărâri de consiliu şi toate domentele justificative care au stat la baza emiterii hotărârilor. Este o cercetare în derulare, un număr de dosar, dar nu cunoaşte despre ce este vorba. Primăria trebuie să  transmită DNA-ului documentele, în termen.

Este evident că politicienilor locali le-a dispărut complet frica de DNA, și spunem asta ghidându-ne după anumite criterii, cum ar fi, de exemplu, interesele particulare ale unor grupuri de interese promovate în spatele ședințelor Consiliului local, apariția pe ordinea de zi a unor nume sonore din politica sinăiană, că societatea unuia vrea teren, că societatea altuia vrea contracte, că nu știu cine vrea să-și mărească nu știu ce cârciumă, că pensiunea altuia nu are parcare și așa mai departe… Nu vrem să facem nicio paralelă între anumite achitări și dispariția acestei frici, doar o constatăm… Ei bine, din informațiile făcute publice de secretara orașului, aflăm că DNA-ul se interesează atent de Transport Urban Sinaia, o societate la care Consiliul local Sinaia este acționar majoritar… Despre Transport Urban am scris și am tot scris, mai ales în vremea în care Bogdănel tăia și spânzura pe acolo și Consiliul local Sinaia gira datoriile societății cu apartamentele deținute de oraș în Complexul OZER de pe Walter Mărăcineanu… Când Bogdănel își schimba limuzinele de lux plătite din banii societății (aducem aminte sinăienilor că tânărul a trecut de la o Skoda Octavia la o Skoda Superb, poate ar fi bine să se verifice și foile de parcurs ale acestor limuzine) și se purta din ce în ce mai frumos cu subalternii… O să se facă, mai devreme sau mai târziu, lumină și în problemele astea, credem noi!

You may also like...

Leave a Reply