Săptămâna politică

Călin MILOȘ

Membru al Consiliului Local Sinaia, ales pe listele ALDE

ZIAR DE SINAIA este un ”spaţiu” de exprimare liberă, iar răspunderea pentru cele afirmate revine exclusiv autorilor în cauză. Redacţia şi colaboratorii nu îşi asumă responsabilităţi pentru punctele de vedere formulate de alţi contributori.

Avem o săptămână cel puțin interesantă. Cu doar câteva zile înaintea primului tur de scrutin pentru alegerea președintelui României, P.N.L. a reușit să-și impună propriul guvern, fie el și provizoriu. Nu credeam, sincer, că Ludovic Orban va avea dimensiunea asta de politician, dar se pare că omul poate, deci nu ne rămâne altceva decât să așteptăm, unii vor spera, eu doar aștept. V-am spus părerea mea despre PNL, nu mi se mai pare că se poate reforma la ceea ce are nevoie societatea românească, dar, poate așa cum nu-l vedeam nici pe Orban mare politician, poate așa mă voi înșela și în privința partidului pe care îl conduce. Despre alegerile de duminică nu sunt prea multe de spus, singura surpriză care poate apărea este să iasă Klaus Johannis din primul tur, în rest, nu există nimeni care-i poate pune probleme, poate doar Veorica acum că și-a luat sabie nouă, dar nu cred. Evident că a fost o glumă “ieftină”, nu puteam însă să mă abțin, după ce a lăsat în ultima zi PSD-ul, eu unul sper să scăpăm de partidul ăsta în actuala lui formă pentru totdeauna. Zeci de numiri în funcție în ultima zi, asta e tot ce o să rămână în urma acestor oameni, plus multe alte greutăți pe care noi, cei care plătim taxe și susținem un aparat de stat supradimensionat și plin de probleme, trebuie să le depășim muncind mai mult pentru ca ale noastre partide să-și impună doctrinele și nepotismele.

Eu unul sunt sătul de un lucru până peste cap, de “traficul de funcții în instituțiile statului”. PSD-ul a ridicat acest flagel la rang de artă, iar PNL-ul, de-a-lungul timpului s-a străduit din răsputeri să nu se lase mai prejos. Asta e cea mai grea boală pe care trebuie să o ducem cei care mai aducem un plus valoare economiei noastre. Un aparat de stat supradimensionat și fără nicio legătura cu vreo scară a valorilor nu ne poate duce decât într-un singur punct, faliment ca țară. Avem mult prea mulți proști cu diplome obținute la fabrici de diplome, dependenți exclusiv de posturi la stat care nu ar putea face față într-o lume reală, așa că se afiliează partidelor și cum sunt și mulți și proști….nu prea putem să le facem față. Cred că e cea mai mare problemă a țării noastre, corupția există peste tot în lume, însă la noi se combină perfect cu prostia și incompetența, d-aia suntem acolo unde suntem, chiar dacă avem una dintre cele mai bogate țări din Europa, mă rog, aveam…

 Ludovic Orban și-a susținut campania aceasta din ultimele săptămâni tocmai evidențiind această problemă despre care scriam, numai că, așa cum fac toți cei care vin la putere, nu a spus decât de PSD-iștii care ocupă funcții în instituțiile statului, nu și de mulții asistați din partea partidului pe care îl conduce. Cu siguranță cei care nu se vor supune noii puteri vor fi schimbați, dar este extrem de important să vedem cu cine. Este mult prea greu să aibă vreun politician puterea de a schimba ceva în acest cerc vicios. Toți directorașii puși politic știu extrem de bine tabla împărțirii, să-i schimbi cu unii care nu vor să aplice tabla împărțirii e cumplit de greu, probabil imposibil pentru descendentele PCR-ului, adică PSD și PNL. Acesta este motivul principal pentru care eu nu cred în PNL și pentru care mă gândesc serios că pentru USR, așa cum sunt ei de multe ori habarniști, eu mi-aș mai sacrifica câțiva ani din viaţă, numai să se spargă odată puroiul ăsta care nu ne lasă să ne dezvoltăm, acela al lipsei unei scări a valorilor reale, nu măsurat ca și grad de obediență și capacitate de furt.

Sunt dezamăgit și de PNL Sinaia, și la noi se practică fix aceleași metode de angajare, nu atât de multe, dar există și la noi concursuri cel puțin dubioase. V-am mai dat un exemplu, directoarea economică de la Spitalul din Sinaia eu pot pune pariu că e “cunoștința” cuiva din Sinaia. De ce spun asta? E simplu, eu o știu de când o angajase Șomeru de rușinea fostului ei soț pe post de secretară la societatea lui, adică făcea cafele, aia a fost prima ei meserie…. Știu și cum a făcut școala și, fără a avea ceva cu ea, știu că n-are ce căuta să conducă un departament ca acesta și nu mă poate contrazice cineva. Poate fără probleme să facă contabilitate primară, dar nu poate în niciun caz să fie director economic, pentru că la Sinaia ar trebui să avem un standard, o scară a valorilor. Chiar nu era niciun sinăian capabil de postul ăsta??? Exemplele pot continua, până și pe posturi de “paznic la foc” la alte instituții din Sinaia am văzut că nu sunt sinăieni….nici focul nu mai știm să-l păzim. V-am dat aceste exemple pentru a evidenția o întreagă plajă, de la un post de director la unul de fochist, este peste tot la fel.

#Urăscfabriciledediplomecarenerăpescviitorul

You may also like...

Leave a Reply