BÂRFE, ZVONURI, CATERINCI. Mai râdem și noi, că viața în Sinaia a început să fie foarte amară… pentru unii!

Materialele din această rubrică au la bază informații obținute pe surse și sunt prezentate sub formă de PAMFLET. A se trata ca atare!

Ne-a șoptit o păsărică că (cacofonia este intenționată) la Sinaia a început războiul pentru acapararea ultimei redute pe care PNL și gașca de la primărie nu reușiseră încă să pună mâna, a început războiul pentru RAPPS Sinaia.

Noi nu suntem oameni să dăm crezare zvonurilor răuvoitoare și vă explicăm de ce… Acum vreo 10 ani şi mai bine, se auzise prin oraș că Oprea a găsit un băiețel frumușel direct desprins de pe băncile liceului, băiețel pe care vroia să-l pună director peste societatea aia cu un patrimoniu de multe milioane de euro, al cărei unic acționar este Consiliul local Sinaia, Transport Urban… ”Băi, sunteți nebuni? Cine ar îndrăzni așa ceva? Fără studii superioare, fără experiență de niciun fel, cum să îndrăznească Oprea să facă asta?” am spus noi, credincioși încă unor principii morale și a unor scări de valori consolidate prin îndelungi ani de școală și de muncă… Ei bine, toată lumea știe ce s-a întâmplat și cam ce a făcut băiețelul ala pe la societatea aia… Cum să mai pleci urechea la un asemenea zvon? Ele nu mai sunt zvon, adică, dacă ne luăm după dicționarului explicativ al limbii române, știre, veste (care circulă din om în om), informație neîntemeiată, care nu a fost verificată (și uneori tendențioasă). Este la mintea cocoșului că este o certitudine. QED.

Astăzi, din negurile gândirii liberale locale mai iese o emanație… SUB FORMĂ DE ZVON, ATRAGEM DIN NOU ATENȚIA! După ce Primul Ministru Orban Mandolina a dat tonul la demiteri politice ascunse în spatele declarațiilor sforăitoare despre o așa zisă profesionalizare a administrației publice, iată că valul a ajuns şi la Sinaia, unde se pare că se pregătește concedierea directorului general RAPPS Sinaia,  Pavel Georgini și înlocuirea sa cu un liberal extrem de competent, desigur.

Despre competența liberalilor sinăieni am putea scrie romane, nu glumă…. Și în acest moment ne vin în minte toți marii liberali sinăieni pe care dacă i-ar auzi Brătianu vorbind, nu că s-ar răsuci în mormânt, ci ar fugi cu tot cu mormânt din țară… De unde să iei un om care să îndrăznească măcar să se compare cu un director funcțional pe bune…

Dar liberalii locali au mereu resurse inepuizabile… Se pare că la șefia RAPPS va fi un personaj feminin matur, ca să nu mai spună nimeni că PNL-ul preferă băieți foarte tineri în funcții cheie.

Noi nu suntem misogini, din contră, așa că ne bucurăm.  Și nu aducem nimănui niciun prejudiciu dacă le recunoaștem meritele…. Și competențele… Deci zvonul spune că PNL-ul local are de ales între trei doamne, doamne pe care cititorii noștri le pot identifica în cele trei fotografii atașate de noi articolului… Cum prima din ele, Vasile Viorica (foto dreapta sus, în mijlocul unor oameni care își cereau dreptul) nu are nicio șansă să obțină certificat ORNIS (e o chestie așa, mai secretă, pentru acces la informații clasificate) din cauza unor probleme pe care le-a avut în trecut, mai rămân două doamne… Sora managerului Marian Valerie Panait  (foto stânga mijloc, în mijlocul unui grup folcloric) și sora primarului Vlad Oprea (foto dreapta jos, ultimul geam din stânga la mansardă).

Înțelegem că se dorește înlocuirea unui profesionist cu abilități şi competenţe demonstrate cu succes într-o carieră de peste 33 de ani, din care ultimii 20 de ani în calitate de manager de companii de stat, din mediul privat şi multinațional, cu una dintre cele două doamne PNL-iste, dar Panait ar putea spune că una din ele are largi competențe în administrarea unei pensiuni de familie, iar Oprea că cealaltă are o vastă competența de ospătar și șef de sală… De cea de-a treia nu mai spunem nimic, că am tot vorbit de competențele ei.

Dar dacă-i zvon liberal, zvon liberal să fie și noi le ținem pumnii… să le iasă mișcarea asta, pentru că intuim că odată eliberat de constrângerile pe care le are ca Director RAPPS, domnul Pavel Georgini ar putea să aibă motivația şi timpul necesar pentru a se angaja în relansarea politicii din orașul nostru. Credem că vom avea o primăvară fierbinte… cum se spune în popor, “Fiecare pasăre pe limba ei piere”.

Întrebat ce părere are despre acest zvon, domnul Pavel Georgini s-a abținut diplomatic de la orice comentariu pe acest subiect.

You may also like...

Leave a Reply