Campania electorală (prezidenţială)… la finiş?

Articol de Doru Cernescu

ZIAR DE SINAIA este un ”spaţiu” de exprimare liberă, iar răspunderea pentru cele afirmate revine exclusiv autorilor în cauză. Redacţia şi colaboratorii nu îşi asumă responsabilităţi pentru punctele de vedere formulate de alţi contributori.

Da, stimaţi alegători, am trăit să o vedem şi pe asta, numai că, aşa cum era de aşteptat, diferenţa de „categorie” i-a departajat şi sperăm să-i distanţeze şi mai mult acum în runda a II-a, dar nu pentru faptul că „lupta” se dă între o femeie şi un bărbat, ci pentru că se dă între o aventurieră în politică şi un neamţ sobru şi calculat, aşa cum îndeobşte sunt mai toţi nemţii.

Mai mult chiar, diferenţa de clasă indiscutabil s-a relevat şi înainte, când coana Va sila făcea nazuri ca un copil răsfăţat, invitată protocolar fiind la Cotroceni, de parcă nu avea nicio îndatorire şi nicio responsabilitate, chiar dacă era premier în guvernul de adunătură. Totuşi, ce o îndreptăţea să vrea Cotroceniul? Ce alta în afară de voinţa sa fermă şi supra-aprecierea izvorâtă dintr-un orgoliu egal cu mediocritatea şi lipsa de viziune, că dacă o întreabă cineva care i-a fost aportul în Parlamentul European în cei zece ani de hibernare, în mod cert nici nu are ce spune, că „activitatea” sa a fost mai mult nulă decât ştearsă. A reuşit totuşi să ducă la capăt această „sarcină”, la fel cum a dus-o pe aceea de premier, poziţie în care, ce e drept e drept, a excelat când în stânga când în dreapta (lui Dragnea), chiar dacă mai mereu în umbra sa, şi asta până i-a venit bine să-l debarce la Rahova, că după aceea şi-a arătat coana Leana… pardon, Va sila adevărata faţă, mazilindu-şi toţi contracandidaţii şi opozanţii din partid, pe principiul democraţiei lui Ilici care spune că cine nu e cu… e împotrivă, de aceea a rămas singură să deverseze partidul lui Măi Animalule, în baltă. Desigur, dar care ar fi motiveloe pentru a nu ajunge respectiva la Cotroceni? Păi, să le luăm pe rând.

1. Că nu are un traseu limpede şi clar pe direcţia Europei, mergând doi paşi înainte şi unul înapoi sau chiar invers, ceea ce pentru cel puţin jumătate din populaţia României e absurd, păgubos şi de neconceput. Da, şi asta măcar atâta timp cât peste 4 milioane de conaţionali, plus cel puţin încă 5-6 (respectiv cei rămaşi acasă, adică părinţi, copii, soţi etc.), trăiesc efectiv datorită veniturilor realizate de primii în străinătate, nemaipunând la socoteală banii europeni ce ne vin – e drept – pe programe şi proiecte. Vedeţi dar de ce se impune să mergem neabătut către Europa respectându-ne angajamentele, nu încercând să-i minţim, să-i păcălim şi denigrăm, aşa cum a procedat, şi nu o dată, ilustrisima candidată?

2. Presupunând că ne-ar lua Dumnezeu minţile şi eleva lui Dragnea ar ajunge preşedinte ce treabă mare credeţi că ar rezolva întâlnindu-se de la egal la egal cu şefii de stat şi de guverne, când nu dă nimeni nicio ceapă degerată pe cuvântul său? În contextul respectiv ar fi prejudiciată România sau nu?

3. Dacă până mai ieri, activând ca Prim Ministru, a dovedit că are sămânţă de dictator, ba a şi risipit o mare parte din buget pe „stilizarea şi cosmetizarea sa”, ajungând preşedinte, cine o va mai opri să-şi deschidă propriul salon de „modă” cu ţinute una şi una, devalizând şi ce a mai rămas?

4. Să ne fie clar, un preşedinte, pe lângă multe alte cerinţe, e nevoit să aibă şi prestanţă, să cunoască minim două limbi de circulaţie internaţională în loc de una (şi nici aia bine), să fie om de cuvânt (adică onorabil şi onorat), dar Vasila dumneavoastră ce are din toate astea? Nici măcar cei 7 ani de acasă nu se regăsesc în custodia sa, că de i-ar avea, mai înainte ar gândi şi pe urmă ar vorbi, nu invers, ba nu i-ar fi stricat să reţină şi învăţătura unui vechi proverb românesc ce susţine că de vrei să fii respectat, musai trebuie să-i respecţi şi tu pe ceilalţi, nu să îi faci cum îţi vine la gură, solicitând apoi clemenţă pe motiv că eşti femeie, când meritai să fii „trimisă” la origini, nu?

5. Aşa după cum se vede, pe lângă multe, multe alte necalităţi, penibila doamnă se mai crede şi buricul pământului, solicitând în stânga şi în dreapta să fie votată, mizând pe tomberonul de gogoşi şi minciunele deversat în spaţiul public, pe promisiunile aberante şi pe cârdăşia cu penalii, dar nu avem toţi orbul găinilor, miss Teleorman.

Dacă nu mă înşel, Mihnea Vodă spunea că „nici contează dacă voi mă vreţi, când vă vreau eu”, exact cum spune „cantidata”, uitând că democraţia europeană nu are cinci colţuri.

Desigur, mai miza dânsa (vorba moldoveanului) pe limbariţa moştenită de la Dragnea şi aşa cum am spus, pe nesimţirea-i fără margini, într-o confruntare directă cu adevăratul nostru Preşedinte, dar această „apariţie nu se pupă” tocmai pe motiv că în faţa naţiunii musai trebuie să te prezinţi ca un om cu scaun la cap, raţional şi aşezat, nu cu istericale, cu micniuni şi atacuri la persoană, aşa cum e stilul contra cancan…didatei, de aceea probabil nu îi vom vedea într-o confruntare directă. Mai mult chiar, eu aş susţine că atâta timp cât nu ai respectat omul Iohannis, instituţia prezidenţială şi nici măcar milioanele de români ce l-au votat, Vasilico eşti un zero şi nu meriţi nicio confruntare în afară de aceea cu Dragnea. Pentru ştiinţa sa, dar şi pentru a susţinătorilor, redau din Constituţie o parte dintre atribuţiile Preşedintelui, drept care citez:

„Art.91, alin.1: Preşedintele încheie tratate internaţionale în numele României, dar tot în acelaşi timp, pe baza art.92, alin.1, e comandantul forţelor armate şi preşedinte al Consiliului Suprem de Apărare a Ţării”. Ca atare nu el dă salarii şi pensii, dar nici nu le ia, atribuţiile sale fiind de politică generală (mai ales externă), adică în exact zona unde coana Silica e tufă de Veneţia. Votaţi aşadar români, dar în cunoştinţă de cauză, neuitând totuşi că veţi avea ce v-aţi dorit!

You may also like...

Leave a Reply