“Mai deștepți”

Călin MILOȘ

Membru al Consiliului Local Sinaia, ales pe listele ALDE

ZIAR DE SINAIA este un ”spaţiu” de exprimare liberă, iar răspunderea pentru cele afirmate revine exclusiv autorilor în cauză. Redacţia şi colaboratorii nu îşi asumă responsabilităţi pentru punctele de vedere formulate de alţi contributori.

Săptămâna care a trecut mi-a adus și o mare dezamăgire. După cum știți, V.V. Dăncilă a intrat în turul doi al alegerilor prezidențiale. Eu personal nu îmi doream, mi-ar fi plăcut ca de data asta partidul lui Iordache, Nicolicea și Dragnea să nu se califice în “finală”, dar, asta e, asta a vrut poporul asta s-a întâmplat. Nu am stat să mă lamentez, m-am supărat puțin pe U.S.R., de fapt pe lipsa lor de experiență care, din păcate, e direct proporțională cu gradul lor de îngâmfare…însă asta e altă poveste. Ce m-a impresionat profund și într-un mod negativ a fost modul în care foarte mulți prieteni din lista mea de facebook catalogau votanții lui Dăncilă ca fiind proști, corupți, își raportau inteligența în funcție de un vot. Acest articol este mai mult un manifest, o reacție la ipocrizia care ne definește ca națiune.

E clar, PSD-ul are și o să continue să aibă votanți atâta timp cât vor trafica funcții, lucrări, pe scurt bani. O bună parte a celor din lista mea de facebook este familiarizată cu fabricile de diplome. Da, o bună parte dintre voi ați păcalit viața și sistemul de valori pentru a obține un beneficiu rapid, știți cum se numește asta? Atunci era bine când era vorba despre voi? Nu erați corupți și hoți, măcar morali?

 O bună parte dintre voi, și vă știu pe nume, ați copiat la BAC, sau au intervenit părinții pentru voi la o cunoștință (obligatoriu cu un carnet de membru de partid, probabil PDSR, tot un PSD, dar mai vechi dacă nu vă amintiți) ca să luați 5-ul ăla la matematică, ați uitat? Atunci nu erați corupți, proști și hoți, așa cum catalogați voi acum cu ușurință oameni pe care nu îi cunoașteți și despre care nu știți nimic? O bună parte dintre toți românii au trișat viața și sistemele de valori. Nu de acum, de pe vremea lui Eminescu, Caragiale etc. Asta ne caracterizează ca națiune probabil, suntem singurele virgine dintre lucrătoarele de la bordel.

 Este normal ca o parte a oamenilor să-și protejeze o sursă de venit de care sunt conștienți că dacă nu vor ține cu dinții, nicicând nu vor mai putea avea așa o oportunitate ca cea oferită de partid, adică oamenii nu-s proști, sunt chiar conștienți de valoarea lor și vor să tragă de timp cât mai mult, eu nu văd nimic anormal, poate nu e moral, dar într-o societate ca a noastră fără absolut niciun reper… e puțin cam greu să judecăm individual, din păcate. Vă ofticați că nu ajungeți și voi la struguri, ați încercat vreo afacere până acum? Ați luat contact cu piața liberă, cu viața reală de vă plângeți? Ați trecut printr-un faliment care a venit ca urmare a unei legi a lui Boc, anume impozitarea forfetară? Ăia erau de dreapta…și au impozitat abuziv firme, au distrus destine. Cum definiți voi liberalismul? Prin Roberta Anastase? Prin Ludovic Orban sau prin Olteanu, ăla cu retrocedările de la ANRP? Sau prin Pinalti? Așa cum am mai spus noi toți avem o problemă, nu ăia “galbeni, roșii, portocalii”, nu, fiecare dintre noi și, în particular, fiecare dintre voi toți care sunteți doar niște ipocriți care nu aduc niciun aport real societății? Postările pe facebook nu înseamnă nici că sunteți altfel, nici că faceți ceva bine, doar demonstrează lașitatea voastră.

Vreți să schimbați ceva? Aveți un partid nou înființat, chiar o alianță, USR-PLUS, înscrieți-vă fraților, luptați-vă singuri pentru “dreptate”, nu mai așteptați salvatorii ca niște spectatori la un film prost. Mai țineți minte imaginea pe care o difuzau televiziunile când au fost inundații în Moldova? Când jandarmii munceau și bărbații satului erau la cârciumă? Este că ați râs atunci? V-a trecut prin cap vreo clipă că și voi jucați în același film, numai că stați la alte mese?

Mai recent, ați văzut un urs agonizând 18 ore? Nu e PNL ul la putere? Așa cum spuneam, doar noi facem diferența, atât, altfel mereu vor veni unii care să profite de pe urma prostiei și indolenței, și când proștii sunt și fuduli și se cred și deștepți….noi restul suferim. Închid facebook-ul săptămâna asta, că ajung Doamne ferește să votez cu Dăncilă când văd atâta prostie pură.

You may also like...

Leave a Reply