1 Decembrie – Ziua Naţională a României la Buşteni

Adriana Vajeu

Ziua Națională a României, eveniment unic în istoria noastră prin crearea statului național unitar român, a fost sărbătorită la Buşteni printr-o serie de manifestări specifice acestui moment. Această memorabilă zi de sărbătoare a fost organizată de Primăria oraşului Buşteni, la Monumentul “Ultima Grenada” din centrul oraşului, precum şi la Cimitirul Eroilor din incinta Bisericii Domneşti. Au fost prezenţi, ca invitaţi, jandarmi din cadrul Centrului de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Montan Sinaia. Din programul acestui eveniment nu a lipsit nici parada militară a Vânătorilor de Munte din Predeal care a adunat ca de fiecare dată sute de oameni în centrul orașului, pentru a o admira.

Cum era şi firesc, preoţii Parohiei Naşterea Maicii Domnului din localitate au oficiat şi o slujbă religioasă în memoria eroilor neamului, rămaşi în sufletele noastre, ale tuturor celor care simt, sunt şi trăiesc româneşte. Au luat parte personalități civile, reprezentanți ai autorităților publice locale -primarul oraşului Buşteni, Irinel Ghiţă, viceprimarul oraşului, Nae Savel şi consilieri locali.

Evenimentul a fost şi de această dată onorat de participarea reprezentantului prahovenilor în Parlamentul României, senatorul Emanoil Savin.

You may also like...

Leave a Reply