Alo, PNL-ule!?

Articol de Doru Cernescu

ZIAR DE SINAIA este un ”spaţiu” de exprimare liberă, iar răspunderea pentru cele afirmate revine exclusiv autorilor în cauză. Redacţia şi colaboratorii nu îşi asumă responsabilităţi pentru punctele de vedere formulate de alţi contributori.

Era joi, 21.11, orele 11:45, când am accesat primul număr de telefon al Guvernului care, după doar un semnal sonor, s-a şi deblocat, probabil intrând cei vizaţi în pauza scurtă de masă (de la 10:00-14:00), dar la al doilea, surpriză, mi s-a răspuns. Numai că „subţiratica” secretară ce mi-a acceptat convorbirea o ţinea sus şi tare că „protocolul prevede că orice solicitare am face (noi, muritorii de rând), musai să fie adresată în scris, cu detalii şi numai dacă vor aprecia domnii consilieri că se cade ca eu să discut personal cu cineva mai-mai, de-abia atunci voi fi primit în audienţă. Desigur, nu e cazul ca membrii Guvernului să-şi piardă timpul preţios cu orice fleac sau cu oricine, dar eu nu solicitam acea audienţă în numele meu, ci ca reprezentant al Ligii Muncitorilor Prahova. Ba, mai mult, nu veneam să cer ceva pentru mine ori pentru noi, ci să ofer soluţii (da, soluţii concrete de redresare şi relansare social-economică a României cu ajutorul cărora s-ar fi creat, e drept nu mai mult de 100.000 de locuri noi de muncă în anul ce vine şi în continuare), fapt care, probabil a speriat-o şi a deranjat-o pe neavenita secretară, motiv pentru care mi-a şi închis telefonul în nas.

Totuşi, mai înainte de a o face eu am apucat să precizez că „dacă aşa impune protocolul voi solicita acea audienţă printr-o telegramă”. La care domnişoara Vasilica II m-a întrebat: ce e aia o telegramă?

Vedeţi dar de ce în faţa politicului primează meritocraţia (aşa cum foarte bine susţinea şi domnul Preşedinte), să nu mai ajungă în funcţii publice tot felul de neisprăviţi care nici măcar nu şi-au înghiţit gălbenuşul, dar ne condiţionează să trăim după regulile lor?

CITITI CONTINUAREA IN EDITIA TIPARITA

You may also like...

Leave a Reply