CĂTRE: PREFECTURA PRAHOVA

În atenţia: domnului prefect al judeţului

Subiect: contestaţie PUZ parcare Park@Ride, Gara Sinaia

În şedinţa ordinară a CL Sinaia din 30.10.2019 a fost supus la vot şi votat în unanimitate proiectul de hotărâre înregistrat cu nr.31474/25.10.2019 privind aprobarea PUZ pentru parcare supraetajată Park@Ride din zona istorică a oraşului, peste drum de gara Sinaia.

Votul unanim reflectă nevoia de spaţii de parcare din Sinaia, însă soluţia aleasă de proiectant încalcă toate normele de bun simţ profesional legate de prezervarea patrimoniului oraşului. De fapt, la această şedinţă, proiectantul lucrării nici nu a fost prezent şi prin urmare nu  s-a putut pune întrebări şi, implicit, nu s-au primit nici răspunsuri. Luând în calcul şi că din proiectul de hotărâre lipseşte avizul Comisiei de Urbanism a CL Sinaia, pot trage cu uşurinţă concluzia că există posibilitatea reală ca domnii consilieri să fi votat în necunoştinţă de cauză. Şi acesta este un fapt care ar putea explica votul unanim.

În calitate de cetăţean al oraşului, dar şi de arhitect, am luat de mai multe ori atitudine faţă de soluţia controversată aleasă (nu faţă de ideea în sine): în şedinţa de avizare a CTATU Prahova, public, prin intermediul unei scrisori deschise adresată mai multor instituţii printre care şi Prefectura Prahova. Aceasta îmi răspunde prin adresa 12749/L589/2.09.2019 că nu are competenţă pentru speţa în cauză. Aşa că Prefectura redirecţionează adresa mea spre soluţionare Primăriei Sinaia care afirmă în răspunsul ei nr.29128/04.10.2019 (aliniatul 3) că: „nu au fost înregistrate opinii / observaţii din partea publicului”. Păi, tot ceea ce am scris eu nu sunt opinii şi observaţii? Şi dacă sunt, fiindcă astea sunt de fapt, nu trebuiau ele discutate şi analizate, poate chiar în şedinţa CL Sinaia a avizare a PUZ?

În aceeaşi adresă de răspuns a Primăriei Sinaia, la acelaşi aliniat, se vorbeşte despre o „consultare publică prin anunţuri afişate pe site-ul Primăriei şi on-line în ziarul Prahova”. Prin adresa nr.20097/10.07.2019 eu am solicitat atât Primăriei Sinaia, cât şi în mod public realizarea unei dezbateri publice pe tema acestui proiect. Nu am primit răspuns nici până în ziua de azi, în schimb aflu că o consultare publică ar fi avut loc. Dacă aşa ceva s-a petrecut cu adevărat, mă aşteptat ca, măcar în calitate de petent, să primesc o informare în acest sens. Dacă veţi întreba Primăria vi se va spune (aşa cum mi s-a spus şi mie) că dezbaterea  s-ar fi făcut pe facebook. Am 63 de ani şi nu am facebook. Să înţeleg că doar cetăţenii care accesează acest serviciu au dreptul să discute problemele oraşului? Să înţeleg că locuitorii care nu au cont pe facebook sunt cetăţeni de rang inferior Sinaiei, cetăţeni a căror opinie este neimportantă? Să poată fi interpretat oare acest lucru ca o discriminare? Sau ne putem aştepta ca, în viitor, cei care nu au facebook  să nu mai poată deveni cetăţeni ai Sinaiei?

CITITI CONTINUAREA IN EDITIA TIPARITA

You may also like...

Leave a Reply