Falimentul Suediei şi neomarxismul UE

Pavel Georgini

ZIAR DE SINAIA este un ”spaţiu” de exprimare liberă, iar răspunderea pentru cele afirmate revine exclusiv autorilor în cauză. Redacţia şi colaboratorii nu îşi asumă responsabilităţi pentru punctele de vedere formulate de alţi contributori.

. De departe ştirea cea mai importantă pe care am citit-o în septembrie a fost cea despre falimentul iminent al Suediei. Un cunoscut publicist cu vederi de dreapta tradiţionaliste din SUA, Julian Langness, face o analiză pertinetă şi bine documentată a falimentului iminent al Suediei. Conform acestui studiu, aflăm că poliţiştii părăsesc masiv poliţia suedeză (se estimează că vor pleca peste 80%), că serviciile de protecţie şi investigaţie ale poliţiei, cele de paramedici şi de pompieri sunt atacate în anumite zone şi nu-şi mai pot îndeplini misiunea, că 57 de zone ale unor oraşe mari, locuite majoritar sau exclusiv de migratori (musulmani în proporţie masivă), dar nu numai, au devenit „nefrecventabile” pentru autorităţile suedeze (aşa-numitele „zone interzise”), că legile statului nu se mai aplică în aceste zone şi că statele vecine sunt foarte îngrijorate de situaţia din Suedia. Autorul aminteşte aici declaraţia primului ministru norvegian Erna Solberg: “În cazul că Suedia se prăbuşeşte, Norvegia este gata să abandoneze Convenţia de la Geneva privind refugiaţii, să închidă graniţa cu armata, iar refugiaţii care vin dinspre Suedia să fie trimişi înapoi fără nicio posibilitate de a solicita azil. Ne pregătim pentru ce poate fi mai rău”.

Desigur, pentru mulţi cititori alăturarea dintre Suedia şi sintagma „stat falit” este de neconceput. Suedia a reprezentat vreme de zeci de ani standardul suprem de bunăstare, democraţie, libertăţi civice, servicii medicale, sociale şi de învăţământ din Europa. Dar dacă avem în vedere că definiţia oficială a unui stat falit, făcută de Fondul pentru Pace, se referă la o incapacitate relativă de a asigura ordinea, de a garanta securitatea populaţiei, de a canaliza solicitările acesteia şi de a-i câştiga loialitatea, deci de a normaliza relaţiile sociale şi ţinând cont de cele arătate mai sus, Suedia este deja în faliment. Cum a fost posibil aşa ceva?

CITITI CONTINUAREA IN EDITIA TIPARITA

You may also like...

Leave a Reply