În 2020, la Comarnic încă se joacă „Hora Unirii”

Alina Bunghez

Ziua Unirii Principatelor Române nu a trecut nemarcată la Comarnic. În prag de 24 Ianuarie, la Casa de Cultură a orașului, elevii Liceului „Simion Stolnicu” și cei ai Școlii Gimnaziale Nr. 2  s-au întrecut în cunoștințe de istorie a românilor, în cadrul unui concurs devenit, déjà, tradițional.

Trei echipe de școlari s-au luptat pentru a obține Locul I în cadrul acestei competiții, la 161 de ani de la Mica Unire. Au dovedit că au învățat temeinic istoria noastră și că își mai păstrează, încă, dragostea pentru patrie și tradiție, în ciuda „bombardamentului” de superficialități cu care sunt asaltați zi de zi.

Evenimentul a fost organizat de Biblioteca Liceului „Simion Stolnicu” în colaborare cu Primăria Comarnic și a fost câștigat de elevii Școlii Nr. 2 Vatra Sat, coordonați de dl. Prof. Laurentiu Dragnea. Locul II a fost “înșfăcat” de elevii Liceului “Simion Stolnicu” din Comarnic, coordonați de dl. Prof. Robert Costea. Locul III a fost obținut de echipa Școlii Gimnaziale nr 2 Poiana, “antrenată” tot de dl. Prof. Laurentiu Dragnea.

Manifestarea a fost „asezonată” cu povestea „Moș Ion Roată și Unirea”, scrisă cu tâlc de Ion Creangă și povestită savuros de elevii comărniceni. Nu au lipsit  momentele muzicale cu iz patriotic și o binevenită Horă a Unirii la final, la care s-au prins elevi, profesori, invitați, într-un cuvânt : toți cu inima română !

You may also like...

Leave a Reply