P.N.L.-ul și achizițiile sale

Călin MILOȘ

Membru al Consiliului Local Sinaia, ales pe listele ALDE

ZIAR DE SINAIA este un ”spaţiu” de exprimare liberă, iar răspunderea pentru cele afirmate revine exclusiv autorilor în cauză. Redacţia şi colaboratorii nu îşi asumă responsabilităţi pentru punctele de vedere formulate de alţi contributori.

Știți cu toții de ultima trecere în tabăra celor neprihăniți, adică a celor de la P.N.L.. Inițial mă gândeam să fac un articol acid pe tema asta, însă ar fi fost cam superficial, oricine poate face un mișto de altcineva la noi, așa că eu o să încerc să fac puțin mai mult decât atât. Emanoil Savin, căci despre ele este vorba, era un om foarte popular în zona noastră, mulți îl percepeam ca pe un om cu cuvânt. Din păcate, ultimul mandat de senator al dumnealui lasă în urmă cam multă dezamăgire, nu are niciun proiect pentru zona noastră, nici măcar un amărât de drum nu s-a început în ultimii 4 ani. A atras, din ce știu, mulți bani pentru Bușteni, cred că a pus umărul la achitarea datoriilor orașului, însă cam atât, proiecte deloc.

Acum să vă spun și cam ce văd eu cu trecerea aceasta la P.N.L., în primul rând, așa cum putem observa, Vlad Oprea își menține influența asupra P.N.L. Bușteni și ca și părere personală, va câștiga și bătălia pentru Primăria Bușteni. Acum domnul Savin e cam în inferioritate, cu siguranță nu-și dorește să piardă primarul din Bușteni, pe actualul șef P.N.L. Bușteni, adică pe Corbu, din câte știu, nu prea l-ar vrea primar. Sunt tare curios să văd cum se desfășoară „dansul” ăsta dintre Vlad Oprea și Emanoil Savin în postura lor de colegi acum. Ce aș face eu în locul lui Vlad? Aș câștiga primăria Bușteni prin Corbu, omul muncește foarte mult, îl cunosc și îl cam văd viitorul primar al orașului, aș câștiga și primăria Sinaia și m-aș duce mai departe politic, aș negocia o funcție la nivel central din care să-mi pot impune ideile și proiectele  pentru cele trei orașe. Astfel de câștiguri i-ar asigura niște poziții foarte importante de negociere cu oricine…

Se poate face asta și în alianță cu Emanoil Savin, căci asta e și miza înscrierii în P.N.L. a dumnealui, un post de senator sau deputat, deci primarul nostru are multe posibilități acum, el trebuie să câștige mai întâi Bușteniul și Sinaia. La Bușteni nu ne interesează pe noi foarte mult, la Sinaia însă… oare prin cine va putea dumnealui să-și facă strategia. Deja îl văd pe Panait primar din umbră, cu siguranță își va consolida poziția de forță din oraș, însă actualul primar va avea nevoie de încă un om, puternic și foarte loial, să-l lase viceprimar cu atribuții de primar mai departe și să balanseze puterea lui Panait. E un joc periculos, dar frumos, nu-l condamn pe domnul primar dacă-l face, politic și eu aș face asta. E clar că puterea lui politică e din ce în ce mai mare, P.N.L.-ul are clar nevoie de Vlad Oprea mai mult decât are nevoie el de P.N.L., deci…

Opoziția din Sinaia e inexistentă, USR-ul, PSD-ul și restul vor fi spulberați la alegeri de P.N.L., cel puțin așa cred eu la cum se desfășoară lucrurile. Nu mai e cazul s-o spun, am mai   spus-o, noi, ca și oraș, aveam mare nevoie de un altfel de P.S.D. în acești 4 ani… asta a fost, să vedem mai departe.

Așa cum scriam și acum vreo lună, Vlad Oprea își impune primarii și-și asigură controlul asupra lor prin puterea sa politică, putere care în ultimele luni se simte din ce în ce mai tare, adică Vlad o să cam impună dezvoltarea stațiunilor Bușteni, Azuga, Sinaia.

V-am spus cam ce văd eu că se întâmplă, nu pot spune sigur că se va întâmpla asta pentru că sunt multe etape și necunoscute până acolo, însă asta e direcția acum. Primul pas sunt alegerile locale și apoi cele parlamentare, unde se pare că P.N.L. va avea un scor destul de mare, deci s-ar cam alinia astrele pentru Primarul nostru.

Părerea mea despre Marian Panait o știți, eu îl consider chiar un pericol dacă rămâne cu o putere și va fi necontrolat, el nu poate câștiga o funcție prin alegeri, știți cu toții de ce, deci cam asta e șansa lui, un Vlad Oprea și mai puternic înseamnă și un Marian foarte puternic, din păcate dependența asta nu știu unde o să ducă. Fără un consiliu puternic, un asemenea scenariu pe care vi l-am spus ar însemna un oraș mult mai dezvoltat cu locuitori conduși într-un mod autocrat. Poate avem noroc și dacă pleacă Vlad Oprea îl ia cu el și pe Marian… era o glumă, din păcate.

Sinaia are nevoie, ca să prezint și concluzia mea, de un Vlad Oprea mai puternic, însă în același timp Sinaia are nevoie și de un consiliu echilibrat care să nu blocheze proiecte politic, care să propună proiecte și cel mai important, care să oprească orice derapaj și să evite o dictatură, chiar dacă pare benefică, dictatura așa cum a demonstrat istoria, nu aduce nimic bun la final.

You may also like...

Leave a Reply