”Cine este Vlad Oprea, să le spună buştenarilor cum să voteze?”

Având în vedere recentele ”lansări” de candidați ai PNL-ului la fotoliile de primar din localitățile învecinate, Azuga și Bușteni, toate făcute sub ”aripa” binefăcătoare a primarului liberal din Sinaia, cel care, după patru mandate la cârma orașului, a ajuns să cumuleze în mâinile sale absolut toată puterea din oraș, toți directorii de deconcentrate, școli, grădinițe, Salvamont, apă, gunoi, spitale, Transport Urban, Cazinoul Sinaia, Sinaia Forever… absolut toate conducerile instituțiilor  publice din oraș sunt la cheremul și în pixul primarului Vlad Oprea (singurul care a reușit să-i reziste a fost directorul  RAPPS, Pavel Georgini, pe care a izbutit să-l demită abia după șase ani, ilegal din informațiile pe care le  deținem și cu șanse mari de câștig în instanță pentru domnul Pavel, care este, în clipa asta în litigiu de muncă împotriva RAAPPS – acest  abuz de care Oprea nu este deloc srăin), am devenit foarte atenți la ce se întâmplă, cu adevărat, în culisele campaniilor electorale din orașele vecine.

În efortul de deslușire a acestor taine ale liberalilor de pe Valea Prahovei, ne-am propus să stăm de vorbă cu senatorul Emanoil Savin, recent demisionat din acest partid.

Facem precizarea că materialele foto și capturile de ecran care însoțesc acest interviu sunt contribuția redacției la acest material… În primul rând, vă rugăm să ne spuneți dacă, printre motivele plecării dumneavoastră din PNL, există vreunul legat de primarul din Sinaia, Vlad Oprea…

Domnul Vlad Oprea, după ce și-a rezolvat problemele personale cu justiția, se pare că a fost lovit de o adevărată beție a puterii… Nu-i mai ajunge orașul Sinaia, unde taie și spânzură cum vrea el sau grupul de tineri din preajma lui… Este clar că Oprea deține puterea absolută în Sinaia, de ce îi trebuie un candidat marionetă și la Bușteni? Un candidat care vine cu tot felul de proiecte fanteziste de decongestionare a DN1 prin ocoliri pe drumuri forestiere din Munții Baiului… Domnul Oprea vorbește ca și cum deja el, personal, ar fi primarul Bușteniului și pe el trebuie să-l asculte toată lumea, chiar Guvernul României ar trebui să stea în poziție de drepți în fața lui Oprea, nu-i așa?

Dar să revenim, m-ați întrebat dacă plecarea mea din PNL are sau nu legătură cu Vlad Oprea… Nu direct, dar are… Prietenul foarte bun al lui Vlad Oprea, Mircea Roșca, fostul deputat, încă nu și-a rezolvat complet problemele cu justiția, am înțeles că a primit o condamnare de trei ani și jumătate pentru infracțiuni de corupție și că acum cauza este în rejudecare, ceva legat de complete specializate, nu știu exact, dar ar trebui să stea liniștit până la finalizare, nu-i așa? Chiar și Ludovic Orban s-a retras atunci când asupra lui au planat ceva suspiciuni… Ei bine, acum se pare că Mircea Roșca taie și spânzură în județ, mult mai abitir decât pe vremea când era  deputat… Ca să nu mai vorbim de alți condamnați penal definitiv din PNL Prahova, care se pare că toți au un cuvânt important de spus în politica județului…

Vă întreb, este normal? Nu    PNL-ul urla, sus și tare, că nu acceptă penali nicăieri? Până la judecarea cauzei, domnul respectiv ar trebui să stea puțin de o parte… nu că l-aș considera din start vinovat, dar este evident că sunt foarte rezervat din punctul ăsta de vedere… Președintele PNL Prahova, la sfaturile unui asemenea om, își permite să desemneze un candidat la primăria Bușteniului peste mine? Adică părerea mea nu contează?

Aveți ceva împotriva candidatului PNL Bușteni la fotoliul de primar, Mircea Corbu?

Nu vreau să fac niciun fel de comentariu la adresa lui Mircea Corbu, nu este momentul… Ce mă deranjează foarte tare este promovarea lui Mircea Corbu făcută de Vlad Oprea… Cine este Vlad Oprea, să le spună buștenarilor cum să voteze? Știe el care sunt problemele Bușteniului? Cunoaște el familiile nevoiașe, cazurile sociale ale Bușteniului? Poate Mircea Corbu nu vrea să pomenească, dar buștenarii știu de tinereii din jurul primarului din Sinaia care  și-au dobândit niște averi fabuloase, care conduc, de fapt, Primăria Sinaia… am înțeles că Oprea vine din ce în ce mai târziu și din ce în ce mai rar pe la primărie, pe măsură ce dobândește experiență… Buștenarii știu și de Marian Panait, și de Bogdan Fălcescu, și de Dănuț Burchiu, și de Beniamin Nu mai știu cum… Nu… Mircea Corbu nu a auzit sau nu a vrut să audă, nu-i așa? El cade în extaz în fața marilor realizări ale lui Vlad Oprea… Este indiscutabil că Oprea a dus câteva la capăt câteva proiecte mari pentru Sinaia, dar nu cred că este suficient pentru a fi un fel de primar al întregii Văi a Prahovei. Și nu cred că buștenarii nu realizează cam ce fel de primar dorește Vlad Oprea pentru Bușteni și de ce…

Cu alte cuvine, sunteți împotriva lui Vlad Oprea…

Eu nu mi-aș permite să-i învăț pe sinăieni cum să voteze, așa cum se pare că vrea să facă Vlad Oprea la Bușteni, dar niște concluzii pot trage și eu, pentru că am stat de vorbă cu foarte mulți oameni din Sinaia… De ce nici un tânăr din Sinaia nu are nicio șansă să se realizeze profesional în orașul Sinaia dacă proiectele lui Oprea au așa de mare succes? Credeți că sinăienii nu și-ar dori ca și copiii sau nepoții lor să se poată realiza, să aibă o șansă reală și onestă de a face afaceri în orașul lor? De ce numai unii, din anumite anturaje reușesc? Asta ar fi o întrebare și pentru Mircea Corbu, care se pare că știe bine dedesubturile politicii sinăiene, dacă este așa de bine la Sinaia, de ce le pleacă toți tinerii din oraș, domnule Corbu?

Considerați că a început campania pentru alegerile locale?

Nu… Eu și cei din jurul meu nu am început-o, la propriu, spre deosebire de cei ”aleși” de Oprea să candideze… Este plin internetul de tot felul de promisiuni… paginile de socializare ale candidaților sunt pline de mesaje electorale, care de care mai manipulatoare, după modelul celor concepute de gânditorii Partidului Național Liberal, cei cu dosare penale sau fără… Promisiuni peste promisiuni… Eu nu am nevoie să îmi fac nici un fel de campanie electorală, indiferent unde și pe ce post candidez, buștenarii mă cunosc, știu ce am făcut pentru ei și ce mai pot face, de fapt cred că la fel de bine mă cunosc și cei din orașele alăturate, cu toate că eu nu am vrut niciodată să ”aleg” eu un primar pentru Sinaia sau Azuga…. Am susținut membri de partid pentru diferite funcții în județ, dar să vreau să pun eu o marionetă pe vreun fotoliu de primar, ei bine, asta nu am făcut-o niciodată… Una este să vrei un colaborator, alta este să vrei o slugă….

S-au vehiculat tot felul de zvonuri, că veți candida la fotoliul de primar, ba în Ploiești, ba în Bușteni… Ne puteți spune ceva clar în sensul acesta?

             Candidatura la Primăria Ploiești a fost, evident, o glumă, pe care colegii dumneavoastră din presa județeană nu au înțeles-o. Dacă eu glumesc cu dumneavoastră acum și vă spun că voi candida la primăria Parisului, veți da în ziarul următor știrea că Emanoil Savin candidează la Paris? Cred că nu, dar metafora există, și am vrut să trag un semnal de alarmă relativ la ce se întâmplă în Prahova. Nu mă interesează Ploieștiul, mă interesează, în primul și în primul rând, Bușteniul… Și despre Bușteni, vă spun foarte clar că nu sunt de acord cu oamenii nimănui, nici ai lui Vlad Oprea, nici ai lui Mircea Roșca, nici ai președintelui PNL Prahova… Buștenarii trebuie să-și aleagă primarul lor, asta trebuie să fie foarte clar pentru toată lumea… Nu știu ce o să fac, încă nu am luat o decizie clară în sensul acesta, o să mă consult și cu echipa mea, și cu cetățenii orașului, dar vă spun, așa, cu titlu informativ, că dacă nu se va găsi o soluție onestă pentru Bușteni, și candidatura mea trebuie luată în calcul.

Acestea au fost întrebările, acestea au fost răspunsurile pentru care îi mulțumim domnului senator și încheiem cu un sfat pentru buștenari, din experiența noastră vastă: Nu vă uitați că, la Sinaia, pe-afară-i vopsit gardul!

You may also like...

Leave a Reply