Alegeri locale 2020

Călin MILOȘ

Membru al Consiliului Local Sinaia, ales pe listele ALDE

ZIAR DE SINAIA este un ”spaţiu” de exprimare liberă, iar răspunderea pentru cele afirmate revine exclusiv autorilor în cauză. Redacţia şi colaboratorii nu îşi asumă responsabilităţi pentru punctele de vedere formulate de alţi contributori

În urmă cu vreo doi ani, văzând cam ce se întâmplă prin viața noastră politică la nivel local, mi-am auto impus să nu-l mai critic pe Vlad Oprea, cred că mai mult ca o formă de protest la adresa slabei opoziții și implicări a oamenilor care pot aduce un plus orașului. Are multe lucruri care nu-mi plac, promovează uneori oameni îndoielnici, în fine, e un om cu bune și cu rele. Totuși, spre deosebire de toți ceilalți politicieni locali, omul a făcut o echipă, a propus niște proiecte, a dat un început de dezvoltare orașului (și Sinaia nu a pierdut niciun proiect început pe fonduri europene, un lucru normal oriunde în Europa asta, numai în România nu, din păcate), a făcut și o foarte eficientă mașinărie de adus voturi PNL-ului, și-a consolidat toate funcțiile importante în instituțiile de la nivel local, dar a și dus inevitabil în lipsa unei opoziții totul spre o dictatură din păcate și a ajuns de nebătut la scaunul de primar. Cel puțin la aceste alegeri, eu unul nu cred că poate cineva să-l facă pe Vlad Oprea să piardă alegerile. Orice încercare de a-l ataca nu va face altceva decât să-l întărească în alegeri. El nu poate fi atacat. Sunt multe lucruri de îmbunătățit în oraș, foarte multe, dar nu înlocuirea lui Vlad Oprea este soluția, cel puțin din punctul meu de vedere.

Că Vlad Oprea nu a gândit cele mai bune proiecte, idei, eu unul nu pot să-mi dau seama pentru că nu am toate datele, nu mă pot pune în pielea lui la anumite momente din timp…, că se puteau face mai eficient…. asta cu siguranță, dar întotdeaua e mai simplu de comentat un meci decât de jucat așa că…. până nu facem noi cei care nu suntem de acord cu tot ce propune puterea locală o echipă care să fie o alternativă… orice critică nu face decât să ne ducă într-o zonă a penibilului.

Eu unul nu sunt ipocrit, sunt sigur că și la Sinaia   s-au furat bani de către puterea locală, însă, ajungând să cunosc acest sistem nenorocit pe care noi toți l-am creat și susținut, cel puțin prin lipsa noastră de implicare, din păcate sau fericire pentru mine, încă nu pot să-mi dau seama, știu că ăsta era singurul mod prin care politicienii din țară puteau rezista, dând mai departe baronilor, șefilor de servicii etc., deci chiar nu pot condamna, astea au fost timpurile și nu le mai putem întoarce, ăsta a fost nivelul nostru ca și nație. Că putem face noi, cei neprihăniți, o altfel de politică și la un moment dat să-i facem pe cei ce au furat să mai dea înapoi din bani statului…. asta se poate, dar nu din vorbe însă, prin mult curaj și implicare, expunându-ne așa cum am făcut și eu patru ani, că să nu credeți că mi-a adus vreun beneficiu postul ăsta de consilier, poate doar protejează împotriva unor abuzuri la un moment dat, dar altfel nu mi-am atras decât antipatii, ceea ce probabil se întâmplă și prin acest articol.

Opoziția sinăiană a avut vreo 16 ani timp să construiască o echipă care să poată măcar să aducă un plus orașului măcar la nivel de consiliu local, acolo suferim cel mai mult și la partea de City Manager. Oamenii care au avut și au putere financiară nu au vrut niciodată să facă o opoziție serioasă, nu și-au propus nicio clipă să ajute orașul, doar și-au arătat colții când puterea locală îi deranja, în rest doar au împins în față oameni de care să se folosească în micile lor negocieri cu Vlad Oprea și normal că primarul a ajuns mult prea puternic pentru ei, politic vorbind, la acest moment, iar Sinaia a ajuns să depindă în totalitate de un singur om, care, pentru a putea gestiona tot ce este în jurul lui nu are nevoie de o echipă pe care să o conducă, are nevoie doar de executanți acum. Ăsta este motivul pentru care eu cred că avem nevoie de un altfel de consiliu, nu de pioni ci de oameni care pot aduce un plus de valoare orașului și implicit și primarului. 

Ce se va întâmpla mai departe, în preajma alegerilor nu pot să proiectez momentan, însă rămân consecvent ideii că fără apariția unei alternative la propunerile PNL de consilieri locali, alternativă care nu doar să abereze pe facebook, nu o să facă altceva decât să aducă un declin și orașului și primarului și nouă.

Pentru mine e simplu, acum nu mai candidez decât într-o echipă solidă, care să fie o alternativă la consilierii PNL, ori independent.

You may also like...

Leave a Reply