Despre prietenie şi ură… Violent atac la adresa lui Vlad Oprea din partea ”protejaților” de odinioară

Toată lumea știe că Sinaia este un oraș foarte bogat… extraordinar de bogat… dacă ne gândim la impozitele plătite de hoteluri și pensiuni, la prețurile concesiunilor de teren din oraș, la vânzările din domeniul privat al orașului, la redevențele plătite de operatorii telegondolelor și parcărilor, la tot felul de taxe de stațiune, de liniște, de mese…. și așa mai departe ajungem la niște sume fabuloase… Atât de fabuloase încât campania demarată de Primăria Sinaia, în parteneriat cu Spitalul Sinaia, pentru strângerea de fonduri pentru achiziționarea, în regim de urgență, a materialelor de unică folosință necesare protecției cadrelor medicale și a pacienților din spital a părut cel puțin ciudată…. Suntem atât de bogați încât plantăm extraordinar de multe flori și arbuști foarte scumpi în oraș, ba chiar ne-am permis să cumpărăm o statuie de peste 60,000 de euro care se învârte în centrul orașului, dar nu avem bani de măști… Ironic, nu?

Ziarul Libertatea a semnalizat foarte prompt anumite probleme în articolul ”Criza COVID-19 doar pentru muritori. Spitalul Sinaia face chetă publică pentru măşti, în vreme ce Primăria cheltuie 36.000 de euro pe o scară metalică Alte cumpărături în pandemie de coronavirus făcute de primarul Vlad Oprea: consultanță pentru achiziții publice în valoarea de 15.000 de euro” apărut în data de 3 aprilie 2020, dar puțină lume știe că aceste probleme au fost semnalizate în mediul virtual cu ceva timp înainte de fostul director al societății Transport Urban Sinaia, cel pe care cel criticat îl ridica în slăvi atunci când l-a propus, la o vârstă foarte fragedă, director general al unei societăți cu un patrimoniu de multe milioane de euro.

Nu ne place, dar îi dăm dreptate…

Ce spunea Bogdan Fălcescu? Simplu… ”În plină pandemie și situație de urgență Primăria Sinaia face câteva achiziții publice necesare și prioritare:

Plătește 36.000 de euro pentru înlocuirea scării de acces în sediul primăriei cu una din structură metalică;

Cumpără, cu 26.000 de euro o autoutilitara 4×4 Mitsubishi L200 cu cabină dublă de la Țiriac Auto;

Plătește 15.000 de euro pe abonamente business ca servicii de consultanță de achiziții publice;

Plătește 25.000 de euro pentru servicii de dirigenție de șantier pentru lucrări de reparație/reabilitare străzi, rețele edilitare și construcții civile care includ construirea noului spital orășenesc.

Nu ținem cu Bogdan Fălcescu, l-am criticat tot timpul cât a fost directorul societății, ba chiar ne-am judecat cu el, dar nouă ni se pare că are foarte mare dreptate, absolut niciuna din cheltuielile la care face referire nu era necesară sau prioritară… Toate aspectele semnalate de Fălcescu în spațiul virtual au fost reluate și descrise pe larg de ziarul Libertatea. Chiar dacă nu credeam că o să scriem vreodată așa ceva îl felicităm pe Fălcescu pentru atitudine…

Nu putem să nu ne întrebăm, totuși, cum de s-a deteriorat așa de tare relația de prietenie, foarte notorie în Sinaia, dintre primarul ales al orașului și fostul director al Transport Urban S.A.? Și-o fi băgat Marian Panait coada, în calitate de administrator public al orașului, atunci când Fălcescu a fost demis de Consiliul local Sinaia? Adevărul este dincolo de noi…

Cert este că relația s-a deterioart atât de tare încât astăzi, la judecătoria Sinaia, este pe rol un proces între Cecris Cons Profesional, societatea părinților lui Fălcescu, foarte în vogă la Sinaia într-o anumită perioadă, beneficiare de foarte multe lucrări pe bani publici, Emporium Trends S.R.L.-D, societatea lui Fălcescu Mihnea Bogdan și S.C. PRIVABENZ S.R.L., firma familiei primarului orașului Sinaia, având ca obiect ”plângere soluții de neurmărire/netrimitere în judecată”… Vom urmări cu atenție acest proces…

Și dacă tot vorbim de procese, pe rolul Tribunalului Prahova se află celebrul proces Fălcescu versus Vlad Oprea, Remus David, Banu Alina, Consiliul local Sinaia și Transport Urban Sinaia din 2017, cu termen pe 17.06.2020, care prezintă un interes mult mai mare pentru sinăieni…pentru că s-ar putea să-i coste ceva…. Vă vom ține la curent!

You may also like...

Leave a Reply