Florăria bate pandemia… Mulţumim din inimă…

Cei mai frumoși arbuști ornamentali, cele mai frumoase panseluțe și așa mai departe s-au plantat în Sinaia în timpul pandemiei, pentru că singurii care fac ceva pentru oraș au înțeles importanța apectului… Așa începe relansarea economică a unei stațiuni bazate în special pe turism… Toți agenții economici și lucrătorii din turim sunt la pământ, dar ce spații verzi minunate avem…

Nu am auzit încă de vreo măsură care să ajute, la modul propriu, agenții economici din oraș… Ne întrebăm ce simte un agent economic mare, care plătește impozite și taxe locale uriașe, când vede cum sunt cheltuiți banii publici? Ați auzit de vreo scădere de impozite, de vreo micșorare de taxe? Poate se discută pe undeva, prin medii oculte, dar noi nu am auzit… Este clar că bugetul orașului Sinaia este afectat, sunt o grămadă de bani care nu s-au încasat… Taxe de stațiune și așa mai departe… Deci astea sunt măsurile de austeritate ce se impun? Plante ornamentale cu duiumul? Când un agent economic mare o să întrebe ce fac autoritățile locale pentru el, acestea o să-i arate panseluțele din centru? Poate ar fi interesant să aflăm și câte miliarde au costat, nu-i aşa?

Din păcate, după toate problemele generate de pandemia actuală, mai este și an electoral… O să vedem din nou pomenile electorale apărând pe firmament… Role și biciclete pentru toți sinăienii… Nunți de aur cu distanțare socială pentru pensionari… Ajutorul dat familiilor nevoiașe… Tot ce stă la îndemâna aleșilor de a mai câștiga un mandat tot pe banii noștri… Am putea să pariem că bugetul acțiunilor electorale nu va fi micșorat, ba chiar din contră, datorită problemelor legate de coronavirus… Dar alegerile trebuie câștigate cu orice preț! Și prețul va fi mare! Și nu va fi plătit din bani aduși de acasă de cei care mai vor un mandat, ci de noi, sinăienii care refuzăm să deschidem ochii!

Bine că nu am avut bani pentru măști în spital, dar avem de panseluțe!

You may also like...

Leave a Reply