Jurnal de pandemie

Călin MILOȘ

Membru al Consiliului Local Sinaia, ales pe listele ALDE

ZIAR DE SINAIA este un ”spaţiu” de exprimare liberă, iar răspunderea pentru cele afirmate revine exclusiv autorilor în cauză. Redacţia şi colaboratorii nu îşi asumă responsabilităţi pentru punctele de vedere formulate de alţi contributori

Nu știu voi cum ați simțit perioada asta, însă pot să vă dau eu câteva detalii despre cum am trăit eu perioada asta. Primul lucru care m-a speriat în momentul în care a început pandemia a fost necorelarea măsurilor de închidere totală a țării cu unele de protecție socială și economice. Pe parcurs, actualul guvern a venit însă cu niște măsuri care au ajutat pe termen scurt oamenii să poată suporta cât de cât aste două luni, însă nu există nici până acum o viziune clară cu ce facem de acum încolo, economic vorbind.

Eu sunt de acord cu măsura asta de lockdown în primă fază a pandemiei, nu se știa mare lucru, nu avem un sistem de sănătate, că nu avem, că suntem toți părtași la furtul din banul public din ăștia 30 ani, fără excepție, deci soluțiile alternative nu au existat. Bine, nimeni  – şi mă refer aici la întreaga lume – nu avea un tratament, la început.

Pentru cei care gândesc că nu sunt mulţi morţi şi că totul e o conspiraţie cu cipuri, 5G-uri şi alte porcării… pentru ei nu prea am argumente, şi nici nu vreau să scriu pentru ei. Am totuşi un sfat. Pentru că prin voi ajungem doar nişte indivizi involuaţi, dar tehnologizaţi, şi asta mi se pare extrem de periculos, prea multă informaţie pentru nişte minţi neantrenate s-o filtreze=dezastru, citiţi fraţilor o carte, două, zece şi vi se va mări orizontul gândirii, că cititul nu doare! Dacă ar putea face o proiecţie a unei posibile realităţi, ar fi o şansă, însă nu cred că ei pot, deci prefer să evit discuţii care m-ar obosi degeaba. Dacă aveam câteva cazuri de îmbolnăviri în Sinaia, slavă Domnului că n-am avut, cum ați fi gestionat bravilor vina că poate unii dintre voi v-ați îmbolnăvit apropiații? Eu unul nu știu dacă aș fi putut să trăiesc o viață cu asta pe conștiință, zău că n-aș putea… Cum credeți că ar fi arătat un spital ca al nostru cu câteva zeci de cazuri de îmbolnăviri? Dați la o parte din peisaj propaganda politică cum că ne-am dotat, că suntem pregătiți, asta e vrăjeală! În afară de locul de triere, care într-adevăr a fost un lucru foarte isteț făcut înaintea multor spitale mari, altceva n-aveam! Și nu uitați, nici în momentul de faţă nu avem și acum vom fi obligați să deschidem orașul, că altfel ajungem de ne dăm în cap unii altora, deci situația nu e deloc ușor de gestionat și cu siguranță nicio măsură extremă nu ajută acum, ne îngroapă la propriu.

Și eu, ca și voi toți, am pierderi economice destul de mari, oamenii își schimbă prioritățile, banii vor fi din ce în ce mai greu de câștigat, depindem foarte mult de programele care întârzie să apară la nivel central. Apropo, când îi văd pe ăia cum și pe ce se ceartă în Parlament… mi se pare că avem probleme cel puțin la fel de mari ca virusul ăsta, o adunătură de oportuniști care nu au nimic în comun cu conducerea unei țări, ministere pline de oameni puși în funcții pe pile, mult supradimensionate și total ineficiente, care, din păcate, sunt fix oglinda societății noastre, că doar nu pică politicieni din cer, sunt aleși dintre noi, deci, scenariul unei drame bazate pe prostie e complet. Singura noastră șansă, și aici nu glumesc absolut deloc, e ajutorul Divin, atât, noi nu suntem capabili să ne ajutăm singuri, n-am fost și cred că nici nu vom fi mult timp de acum înainte.

Eu mi-am trăit astea două luni într-o izolare între două orașe, Mureș și Sinaia. La Mureș am putut vedea că există virusul ăsta, că-i încearcă pe doctori, că oamenii aceia trebuie să gândească circuite epidemiologice în niște spitale vechi de 50 de ani, că se zbat cam degeaba. În prima săptămână erau deja vreo 50 de cazuri suspecte printre cadrele medicale, atmosfera nu era deloc una destinsă.

Am simțit multă frustrare când vedeam că Roxana se duce la spital și ei n-aveau nici măști, nu vorbesc de costume și altele (mai aveam noi prin casa o cutie rămasă de pe timpuri și vorbesc de unul dintre centrele de transplant cardio ale țării, nu de un amărât de spital de provincie!). Mă enervam și amuzam în același timp cum și cât de proști și lași suntem și, la un moment dat, eram aproape sigur că o să mă îmbolnăvesc, în condițiile alea n-aveam cum altfel, deci mă pregăteam pe mine pentru asta și mă gândeam cum să fac să nu cumva să aduc ceva în Sinaia, asta a fost cred că cea mai mare frământare a mea, să nu fiu cumva asimptomatic și să aduc virusul la noi la noi în oraș. Datorită medicilor ălora care-și dedică viața învățăturii voi puteți emite teorii deplasate acum și pe ăia îi batjocoriți voi cu teoriile voastre despre cipuri în vaccin și alte prostii. Și nu au fost prea mulți, că au și ei lașii lor care și-au luat concedii și s-au ascuns.

Eu recomand, până la a demonta teorii avansate ale conspirației, să cumpărăm săpun, să purtăm o mască prin magazine și să muncim mai mult, mai responsabil, apoi avem noi timp să-l prindem şi pe Soroş și să-l judecăm pe Bill Gates și pe reptilieni și pe sioniști (pe ăia 13 care ne conduc, nu pe ăia mici, că noi avem valoare). Nu știu dacă-i prindem p-ăștia, că ăștia au citit mult la viața lor…..

You may also like...

Leave a Reply