Niciun bine nu rămâne nepedepsit. Oare?

Articol apărut pe 13 mai 2020 pe pavelgeorgini.ro

Pavel Georgini

ZIAR DE SINAIA este un ”spaţiu” de exprimare liberă, iar răspunderea pentru cele afirmate revine exclusiv autorilor în cauză. Redacţia şi colaboratorii nu îşi asumă responsabilităţi pentru punctele de vedere formulate de alţi contributori

Niciun bine nu rămâne nepedepsit, acesta pare să fie sloganul după care acționează câțiva așa-ziși binefăcători ai Sinăii, care desigur că nu sunt nici măcar sinăieni, mânați însă de o dragoste profundă față de orașul nostru și de cele mai bune sentimente față de noi, sinăienii.

Campania „măști gratuite pentru sinăieni” se pare că a creat și creează frisoane unor presupuși sinăieni care operează în spatele unor conturi false precum sinăianul.ro sau al unei domnișorici din București care ne explică cum o să-și educe bunicii sinăieni să nu se lase prostiți, după ce se îndoiește că sinăienii au capacitatea să gândească și să aleagă fără sfaturile prețioase ale domniei sale. Curios este cum se confundă uneori până la identitate discursul celor doi, de poți să juri că este unul și același laborator de fabricat mesaje ale urii. I-am întrebat pe majoritatea prietenilor comuni din Sinaia ai acestor conturi dacă îi cunoaște cineva și, așa cum mă așteptam, nimeni nu-i cunoaște. Unul dintre oamenii bine informați ai orașului mi-a spus că în spatele contului sinăianul.ro este o doamnă și în spatele „domnișoricii de București”, plină de ură, este un domn, care se trezesc să posteze doar când este nevoie. Oameni cu umor aș zice, dacă mesajul lor nu ar fi plin de ură. Este ușor să fi „bărbat” în spatele unei măști. Vă întreb și pe dumneavoastră, îi cunoașteți, le cunoașteți proiectele şi binefacerile pe care se laudă că le-au făcut?

 Eu nu am început campania „măști gratuite pentru sinăieni” pentru a primi aplauze sau voturi, este o prostie pe care acest gen de oameni vor să o acrediteze. Ca să apreciezi o faptă bună trebuie să ai o anumită statură morală și un anumit gen de curaj. Dar răspunsul dumneavoastră, al sinăienilor, pentru care vă mulțumesc, a fost realmente impresionant pentru mine și este singurul lucru care contează, răspunsul dumneavoastră a fost fără niciun echivoc, este nevoie de fapte bune, este nevoie de solidaritate, este nevoie ca cei care au mai mult să-i ajute pe cei aflați în lipsă. Mă lasă rece cei câțiva postaci care denigrează un gest fără conotație politică, după cum mă lasă rece și cei care au încercat preluarea și blocarea contului meu de facebook, cei ce au relansat pagini false de pretinși sinăieni, cu pretinși bunici din Sinaia, cu pretinse proiecte dezvoltate în Sinaia, oameni cu standarde duble, pentru care același gest, făcut din bani publici și cu activul unui partid în spate, este de aplaudat. Unii dintre ei nici măcar nu au avut decența să-şi șteargă sigla de partid din pozele de grup.

M-am născut și am crescut în orașul Sinaia, copiii mei sunt la a patra generație de sinăieni născuți şi crescuți aici. De aceea consider că datorez devenirea omului care sunt, cu bunele și cu relele mele, celor care m-au ajutat să devin ceea ce sunt, lui Dumnezeu care este creatorul nostru, familiei mele care mi-a dat o educație şi orașului meu în care am crescut (printre blocuri) asta însemnând și oamenii acestui oraș, pe cei mai mulți dintre ei cunoscându-i personal.

 De aceea este absolut firesc să încerc să întorc o parte din binele pe care l-am primit către cei cărora consider că le datorez o parte semnificativă din devenirea mea. Așa am gândit din clipa în care am ajuns destul de tânăr în poziții înalte de conducere, că am obligația să fac tot binele pe care îl pot face, iar cei care mi-au solicitat de-a lungul vremii ajutorul, știu că i-am ajutat cât am putut sau că măcar am încercat, fără să le cer ceva în schimb și fără să-mi fac publicitate vreodată. Binele făcut de dragul binelui se întoarce întotdeauna, este una din tainele greu de înțeles într-o lume stăpânită de zeul banilor, dar pe care eu am înțeles-o mulțumită duhovnicilor mei.

 Așa am făcut și săptămânile trecute, când, observând o problemă reală a orașului nostru, am decis să ofer gratuit câte trei măști fiecărui pensionar aflat în nevoie din orașul nostru. De ce pensionarilor? Nu pentru că sunt ușor de prostit sau pomanagii, așa cum și-au permis să-i eticheteze postacii pomeniți mai sus, ci pentru că i-am văzut zilnic la farmaciile din oraș, alergând disperați după aceste măști de a căror eficacitate eu mă îndoiesc, dar pe care un guvern iresponsabil i-a obligat să le poarte, sub amenințarea unor amenzi uriașe, care acum se dovedesc ilegale, dar care guvernul nu s-a îngrijit ca oamenii aceștia să aibă și de unde să le procure. Le-am oferit pensionarilor pentru că sunt categoria de cetățeni ai acestei țari de care aproape toate guvernările și-au bătut joc, pentru că sunt categoria cea mai defavorizată din România, cu cele mai mici venituri. Nu le-am dat câte una, în bătaie de joc, nici în plase cu sigle de partid, nu am cerut nimic în schimb, nu am făcut liste cu CNP şi datele din buletine, nu am trimis oameni de partid în cartiere și nici nu mi-am făcut campanie electorală din bani publici. Am cumpărat măștile din banii mei și ai prietenilor mei, le-am cerut oamenilor doar un număr de telefon și cartierul în care locuiesc, să mă pot duce personal să le duc celor care m-au rugat să-i ajut. Așa am ajuns la peste 1500 de familii din Sinaia, cărora le-am distribuit peste 10.000 de măști.  În privința candidaturii mele la Primăria orașului Sinaia, singurul lucru care îi interesează pe postacii care încearcă să mă denigreze, îi anunț că această candidatură se va face exclusiv sub anumite condiții, cum ar fi o echipă formată din profesioniști cunoscuți și recunoscuți de sinăieni, proiecte fezabile și vitale pentru sinăieni asumate și la nivel județean (pentru a nu rămâne doar promisiuni electorale), asigurarea unui sprijin real la nivel național pentru proiectele de infrastructură mare care privesc orașul nostru. Nu este niciun secret că am fost deja anunțat ca și candidat „sigur” al celui mai mare partid din România. Până la toamnă însă, mai este. Acum este timpul doar pentru „gânduri şi fapte bune”.

  Următoarea acțiune de distribuire de măști gratuite se adresează copiilor sinăieni şi o voi desfășura cu ajutorul celor 3 biserici din Sinaia, ca să nu le mai rănim „sensibilitatea” pudibonzilor postaci.

Doamne ajută!

You may also like...

Leave a Reply