Alegerile la Sinaia

Călin MILOȘ

Membru al Consiliului Local Sinaia, ales pe listele ALDE

ZIAR DE SINAIA este un ”spaţiu” de exprimare liberă, iar răspunderea pentru cele afirmate revine exclusiv autorilor în cauză. Redacţia şi colaboratorii nu îşi asumă responsabilităţi pentru punctele de vedere formulate de alţi contributori

În scurt timp, cetățenii orașului vor fi nevoiți în   a-și alege din nou Primarul și Consiliul Local. Nu voi sta să pierd timpul cu analize pentru funcția de primar, cred că e foarte greu de schimbat Vlad Oprea mandatul ăsta, nu se poate schimba un primar ca el fără o muncă de câțiva ani în spate, fără o echipă sudată etc.

Ca de obicei, lupta se va da pentru Consiliu, mă rog, dacă o să fie ca acum patru ani, numai luptă nu se poate numi… O să încerc să vă explic ce așteptări aș avea eu de la un consilier local și cam ce mi-aș dori eu să se întâmple la următoarele alegeri, după experiența asta de patru ani ca și consilier local. Nu vă gândiți că un singur om va putea schimba prea mult singur, e imposibil. Pentru oraș, pentru dezvoltarea noastră ca și comunitate, eu cred că PNL-ul nu trebuie să mai aibă așa o majoritate cum a avut în ultimii 4 ani. O astfel de majoritate e toxică pentru progres în orice democrație, e toxică și pentru cei care o au, îi împiedică în dezvoltare.

Eu, în acești patru ani, am încercat să mă opun, de câte ori a fost cazul, unor atitudini dictatoriale, am reușit în timpul scurt în care PSD-ul a fost în opoziție, să blochez împreună cu ei niște aberații de tentative de vânzări teren, cabană pe munte, pe niște sume mult prea mici, ridicol de mici, dar, în același timp, de câte ori a fost nevoie, fără să mă gândesc la culori politice, am încercat și să-mi ajut orașul așa cum am putut eu, fără să mă gândesc la voturi sau alte porcării de acest gen. Când a fost nevoie de mine și când am putut ajuta, nu am ezitat și nu o voi face nici pe viitor. Nu cred nici că e benefic să fim numai anti orice, e cel puțin la fel de dăunătoare gândirea asta la fel ca atitudinea dictatorială. Nu aș vota niciodată oameni care ar bloca proiecte doar pentru lupte politice și avantaje proprii. Să vă dau un exemplu, destul de elocvent. Cred că știți toți părerea mea depre Panait, nu mai stau să dezvolt aici, unii ați citit probabil ce am mai scris despre el, e, dacă aș avea de ales între Panait și habarniști d-ăștia anti-orice, cu o mare strângere de inimă și cu niște pastile de greață, eu aș refuza să aleg haosul. Ce vreau să transmit? E simplu, nu există tabere cu oameni buni și tabere cu oameni răi, nu există oameni care dețin adevărul absolut, nu trebuie să distrugem tot ce a fost înaintea noastră ca să construim ceva nou. (Am mai făcut o dată asta acum 30 de ani și nu ne-a fost prea bine). Sper să nu se găsească vreun deștept care să creadă  că-l susțin pe Panait, nu, eu aș schimba organigrama Primăriei în prima ședință de consiliu dacă aș avea majoritate și în a doua l-aș invita să-mi arate proiectele pe care le-a semnat el și pe care le-a făcut el, nu proiectele pentru care și-a atribuit meritele, pe alea făcute exclusiv de el…

Pe scurt, gândirea mea cu privire la funcția de consilier local a fost destul de simplistă, nu te compromite aprobând proiecte aberante, nu te “vinde” că ești pierdut, ajută orașul așa cum poți, încearcă să schimbi mentalități. Cam asta am făcut eu în acești patru ani. Nu știu dacă am reușit să schimb mentalitatea cuiva, avem un nivel foarte jos al mentalului colectiv din păcate, dar restul sigur le-am făcut. Acum voi duce mai departe planul meu de acum patru ani. Am muncit destul de mult, mi-am conturat deja o identitate și e momentul să mai găsesc încă 2, 3 oameni care să gândească la fel ca mine. Cam asta vreau să ofer orașului și cred că mi-am făcut datoria față de mine, e ultima încercare, fie că reușesc sau nu, v-am spus, eu voi avea câștigul meu, conștiința împăcată că am făcut ce am simțit. Nu sunt genul să cerșesc voturi, n-am făcut-o și nici nu o s-o fac vreodată, nu consider că-mi face nimeni vreun favor dacă mă va vota, nu am avut absolut nimic de câștigat doar mi-am expus viața și m-am consumat în acești patru ani…(de multe ori și indemnizația am donat-o, deci…)

În încheiere să spun și ce cred eu că ne lipsește destul de mult nouă, pe ce ar trebui să se concentreze toți în următorii patru ani. Avem o direcție de dezvoltare a orașului, din punct de vedere al infrastructurii suntem pe un drum destul de bun, chiar dacă suntem toți afectați de pandemie acum și dezvoltarea orașului o să meargă mai greu, important e că avem perspective. Dezvoltarea unui oraș trebuie să aducă cu sine beneficii locuitorilor, adică să fie direct proporțională cu situația cetățenilor orașului, aici suferim și asta trebuie făcut în următorii patru ani, să găsim soluții pentru a folosi creșterea nivelului orașului în avantajul cetățenilor, doar asta înseamnă această dezvoltare! Asta se poate doar prin programe și proiecte pentru oameni, prin încurajarea micilor afaceri, nu prin ajutor punctual, individual. Cam asta ar trebui să fie ideea comună tuturor pe viitor, orașul Sinaia se va construi pentru a oferi sinăienilor o viață mai bună.

You may also like...

Leave a Reply