Festivitate atipică dedicată absolvenţilor comărniceni, la final de an şcolar

Alina Bunghez

Săptămâna trecută, absolvenții claselor terminale de gimnaziu și liceu, din Comarnic, s-au bucurat de o zi specială. După finalizarea celor doua examene naționale extrem de importante în viața oricărui elev: Evaluarea Naționala și Bacalaureatul, aceștia au fost premiați pe 3 iulie 2020, în cadrul unei festivități atipice, văduvite de prezenta părinților, dar extrem de încărcată de emoție!

Cum normele de protecție în fața virusului – care ne-a modificat tuturor, iremediabil, modul de viață și de comportament civic – nu permit, de 4 luni încoace, adunările publice cu un număr crescut de participanți, elevii s-au trezit privați de mult-așteptatele întâlniri cu prietenii și colegii de școală, de petrecerile de final de an, de urările de „vacanță plăcută” oferite de dascăli. Conducerea școlilor din oraș nu a rămas, însă, indiferentă la suferința elevilor, așa că, împreună cu profesorii claselor terminale, au organizat o ceremonie specială, dedicată absolvenților, respectând măsurile de siguranță menite să asigure protecția tuturor participanților.

În primul rând, absolvenții claselor VIII-a și a XII-a au primit de la profesorii lor un cadou de neprețuit: posibilitatea de a-și lua rămas bun de la colegi, școală și dascăli, după 3 luni și jumătate de izolare cauzată de pandemia de Coronavirus.

În al doilea rând, și-au primit meritele pentru rezultatele lor școlare obținute în cei 4 ani de ciclu gimnazial sau liceal, o cunună de lauri metaforică, în aplauzele colegilor și ale profesorilor care le-au călăuzit pașii!  Zeci de zâmbete au luminat careul liceului „Simion Stolnicu” din Comarnic, „trădând” bucuria de necontenit a finalului de an școlar, întâmpinarea vacanței și fiorii necunoscutului. Iar la finalul festivității și-au luat rămas bun, în lacrimi, de la toți cei care, timp de 4 ani, au făcut parte din viața lor de elevi.

Vor deschide, din toamnă, un nou capitol, de liceeni sau studenți, unul aflat, deocamdată, sub semnul ambiguității, date fiind incertitudinile care îmbracă sistemul educaţional din România în aceste vremuri istorice, care pretind lideri competenți de care, din păcate, nu avem parte.

You may also like...

Leave a Reply