A început campania electorală la Sinaia

Pavel Georgini

ZIAR DE SINAIA este un ”spaţiu” de exprimare liberă, iar răspunderea pentru cele afirmate revine exclusiv autorilor în cauză. Redacţia şi colaboratorii nu îşi asumă responsabilităţi pentru punctele de vedere formulate de alţi contributori

A început campania electorală la Sinaia. Așa cum mă așteptam, a început murdar,  precum ne-au obișnuit edilii noștri PNL-iști în ultimii 16 ani, care au ajuns să se creadă stăpâni nu doar pe oraș, ci și pe noi sinăienii. Primul lucru pe care l-au făcut, a fost să încerce să-mi blocheze pagina publică de facebook. Din fericire echipa mea a fost mai isteață și mai rapidă și a contracarat rapid atacul. Apoi şi-au scos toate gurile de tun din adormire și au început atacul la persoană, jigniri, amenințări. Suntem căliți, stimați tovarăși, nu mai impresionați pe nimeni, nici nu speriați pe nimeni. S-au gândit de asemenea că dacă nu o să-mi dea spațiu în domeniul public al orașului o să mă înmoaie și o să renunț la luptă. Ba, au avut și obrăznicia să îmi transmită că Sinaia este orașul lor și că ar fi trebuit să le cer lor voie înainte să intru în această campanie. Nu pot să cred că sunteți atât de naivi! Păreți obosiți și fără meciuri în picioare, domnilor. Apoi şi-au trimis membrii de partid să încerce să mă convingă că mai bine aș candida independent, că așa m-ar vota și ei. Nu pot să cred că așa ați câștigat alegerile până acum! Acum au lansat zvonul prin Sinaia că aș fi bolnav de noua gripă. Disperare mare la PNL Sinaia, degringoladă maximă, de zici că sunt o trupă de muște hotărâte să treacă prin geam.

În mod evident că după 4 ani în care PSD Sinaia doar a mimat opoziția, faptul că acum se ridică cineva la luptă împotriva caracatiței îmbogățiților pnl-işti pe banii noștri i-a cam surprins. Sunt de aproape două luni pe străzile din Sinaia și întâlnirile cu dumneavoastră, sinăienii, mi-au spulberat îndoielile și m-au convins că am obligația morală de a candida pentru a învinge această caracatiță care a ajuns să dicteze în orașul nostru și pentru a reda Sinaia sinăienilor.

Aud, din ce în ce mai rar, refrenul ticălos-manipulator, “ei, lăsați că ăștia tot au făcut ceva față de ceilalți”, adică față de noi, cei din PSD. Uitând în mod ticălos să spună că PSD nu a avut niciodată primar la Sinaia şi mințind fără rușine că domnul primar Bucur ar fi fost ales pe lista PSD, deși știm cu toții că a fost primar ales pe lista APR, partidul domnului Meleșcanu de la acea vreme. Uită de asemenea să spună domnii manipulatori, că avem de-a face cu  niște edili care conduc orașul de 16 ani în mod neîntrerupt și că realizările după acești 16 ani sunt extrem de firave. Uită să ne spună și faptul că în loc să folosească fondurile europene au preferat să îngroape orașul în datorii de peste 25 de milioane de euro pentru următorii 20 de ani. Uită să ne spună și faptul că investițiile lor nu au creat bogăție pentru sinăieni, ci pentru caracatița lor și că de 16 ani le-au crescut pe terenurile luate tot de la sinăieni fel de fel de case, pensiuni, hoteluri, restaurante, benzinării, balastiere, case și terenuri prin Snagov și pe litoralul Mării Negre, bărci de lux și alte acareturi, de nu le mai ajunge nimeni la nas nici cu prăjina.

Uita să ne spună că singurele proiecte care au creat un strop de valoare pentru sinăienii, precum primele blocuri ANL sau transportul gratuit pentru pensionari, au fost proiectele propuse de către PSD şi pe care PNL Sinaia a refuzat să le voteze. Abia când actualul primar a ajuns în fotoliul de care s-a prins cu pioneze, au furat proiectul de la PSD şi și l-au însușit. Calcul simplu de șmecheri politici, au realizat că o să le aducă voturi de la pensionari, așa că s-au sucit, proiectul prost al PSD a devenit peste noapte proiectul bun al PNL. Să mă contrazică dacă au tupeul. De dragul unor voturi PNL Sinaia a început să-i “iubească” până și pe pensionarii pe care îi detestă.

Realitatea este că în acești 16 ani, o viață de om, s-au făcut foarte puține lucruri, că și cele puține sunt nefuncționale şi extrem de scumpe, atât de scumpe încât o mână de oameni foarte modești acum 16 ani au devenit putrezi de bogați în acest scurt timp. Dar despre toate aceste și mai ales despre proiectul de oraș pe care îl voi propune sinăienilor, vă asigur că o să vorbim în curând. Cu Dumnezeu înainte!

You may also like...

Leave a Reply