MICI AFACERI DE FAMILIE PENTRU SINĂIENI

Călin MILOȘ

Membru al Consiliului Local Sinaia, ales pe listele ALDE

ZIAR DE SINAIA este un ”spaţiu” de exprimare liberă, iar răspunderea pentru cele afirmate revine exclusiv autorilor în cauză. Redacţia şi colaboratorii nu îşi asumă responsabilităţi pentru punctele de vedere formulate de alţi contributori

  Așa îmi doresc să văd în campania electorală, asta e dezbaterea pe care vreau s-o văd de la partidele politice în Sinaia. Știți și voi că nu e tocmai bun anul ăsta, probabil vom face cunoștință într-un mod dur cu efectele indirecte ale unei pandemii, sper să nu le simțim și pe cele directe… (să fac o mică digresiune, pandemia se instalează când o boală contagioasă infectează mulți oameni din multe zone geografice ale Pământului. Pentru cei care visează avioane și conspirații, nu pot decât să spun că, odată instalată o pandemie, sistemul de sănătate al unei țări este puternic solicitat. În România noi nu avem nicio șansă cu sistemul nostru de sănătate, noi nu ne putem compara cu țările bogate, noi trebuie să ne protejăm cât mai mult. Odată ce s-a aglomerat sistemul de sănătate, nu ne va omorî pandemia, ne va putea omorî și o infecție și o apendicită. Încercați să gândiți și dacă tot aveți timp să citiți teorii ale conspirație, mai bine citiți dracu despre pandemiile trecute. Cu un sistem în colaps, ne întoarcem în secolul trecut când speranța de viață la începutul lui 1900 era sub 40 de ani, arătați și voi că aveți puțin discernământ).

Să revin la campania noastră electorală ce va să vină. Nu mai ascultați poveștile cu Bau Bau care vrea să vină și să ne fure orașul. Asta e cea mai veche manipulare, identificarea unui rău imaginar și folosirea emoției colective. E cam același lucru și cu teoriile idioate despre coronavirus. Dacă vine Bau Bau și propune un program prin care să crească numărul afacerilor de familie pentru Sinăieni, VOTAȚI-L. Nu mai e timp să fim împărțiți în tabere, am depășit vremurile astea tulburi. Eu vreau să văd că toți cei care doresc să facă o afacere mică, adică să muncească pentru ei și pentru comunitate, primesc șansa de a o face. M-am săturat de combinații și combinatori, vreau să văd că nu mai mințim, manipulăm, că d-asta suntem așa jos ca popor, că ne-am mințit între noi și pe noi și ne-am păcălit unul pe altul până am rămas sclavi la noi în țară. Parcul e al orașului, orașul sunteți voi, alea câteva locuri care sunt pentru activități comerciale în Parc trebuie să se împartă.

Muntele e al orașului, orașul e al Sinăienilor, alea câteva locuri unde se pot face activități comerciale trebuie să se împartă la cei ce pot impune un anumit standard reglementat de consiliu.

La Telegondolă se fac niște investiții, foarte bine, excelent. Va fi un spațiu mare de închiriat material sportiv. E, dacă impunem un anumit standard pe care să-l respecte sinăienii care vor să facă această afacere, atunci cam toți cei care închiriază material sportiv ar avea loc acolo, toți ar putea plăti o chirie bună și ar dezvolta acest domeniu practicat haotic la noi. Știu, e mult mai simplu să faci un contract cu Intersport să zic. Clar ăștia ar avea un nivel înalt, ar da bine, însă ce rost mai au investițiile în oraș dacă nu se văd direct în standardul de viață al locuitorilor? De ce să nu ajutăm și în același timp să-i forțăm pe cei care vor să tindă spre alt nivel? Locuitorii fac investițiile, din banii lor, nu Primarul, nu Consiliul, nu partidele, locuitorii fac și ei trebuie să beneficieze, altfel Sinaia moare. Fără locuitori, fără identitate socială, Sinaia moare. Sinaia nu poate trăi doar prin clădiri și monumente, nu are cum!

Mai țineți minte cum era când eram mândri de identitatea noastră? Păi hai să n-o pierdem, cereți și voi mai mult de la voi, de la viață, fiți pregătiți să vă responsabilizați și să oferiți mai mult societății și vom crește toți. E utopic acum ce zic, dar poate în viitor putem să facem ceva pași în acest sens. Există proverbe care au dăinuit în timp, unul dintre ele spune că dacă nu ceri ceva, nici nu poți primi. Hai să nu ne mai lamentăm și să vorbim pe la colțuri și să cerem ce ne dorim, numai să știm ce vrem, și aici e o mare problemă. Dacă vrem combinații și mici firimituri… atunci nu prea avem ce face, dacă suntem pregătiți cu toții să ne asumăm un rol în orașul nostru… hai să vedem cum e. Fiți responsabili, munciți și cereți mai mult de la viață!

You may also like...

Leave a Reply