„Omul sfințește locul” Orașul Comarnic se modernizează văzând cu ochii

Alina Bunghez

Realizarea, cu responsabilitate, a unui lucru bun necesită, întotdeauna, resurse sporite de timp, energie și finanțe. Iar după ani lungi în care dezvoltarea orașului Comarnic a fost încetinită din cauza datorilor pentru fonduri europene pierdute în cursul administrației trecute, lipsa de bani, lipsă inițiativă și proiecte de dezvoltare locală, munca ultimilor ani de-abia acum începe să-și arate roadele. Proiectele au depășit faza aprobărilor, avizelor și obținerii de finanțări, iar astăzi „poarta de intrare spre Valea Prahovei” își schimbă fața.

Vremea prielnică de anul acesta a facilitat continuarea lucrărilor pe multe dintre stăzile orașului, și nici centrul urbei nu a fost uitat. Astfel, cum pandemia de coronavirus a suspendat vreme de câteva luni bune toate evenimentele sociale, culturale, sportive organizate la nivel local, edilii orașului s-au concentrat pe finalizarea investițiilor începute încă din 2016. Mai multe străzi și-au schimbat complet structura, au fost betonate sau asfaltate și, în ciuda declivității mari specifice orașului Comarnic, s-au găsit soluții pentru ca acestea să devină funcționale.

În 2020 a venit rândul și centrului orașului să beneficieze de modificări mult așteptate de localnici. După ce lucrările la canalizare au fost finalizate în proporție de 85-90% – prin realizarea canalelor colectoare din zona centrală – au putut fi, în cele din urmă, asfaltate și trotuarele din cea mai aglomerată zonă a localității. În plus, s-au construit mai multe zone de staționare a autovehiculelor, adiacente zonelor comerciale cu ieșire în DN 1, foarte utile pentru cei care tranzitează orașul, dar și agenților economici.

Și cum suntem în plin sezon al florilor, al căldurii și frumuseții, orașul Comarnic a fost înțesat  în ultima perioadă de timp cu zeci de jardiniere tradiționale, din lemn masiv, purtătoare de flori multicolore, menite să aducă bucurie localnicilor și vizitatorilor, deopotrivă.

Schimbarea în bine a orașului este vizibilă și mult-așteptată de toți locuitorii acestuia. Oamenii au nevoie de confort, servicii îndeplinite cu simț de răspundere de autorități și facilități pentru toate categoriile sociale.

You may also like...

Leave a Reply