Imnul Naţional al României, ”Deşteaptă-te, române”, a răsunat pe crestele Caraimanului

Adriana Vajeu

Primăria Buşteni, împreună cu Nicolae Voiculeț, ”Cetățean de onoare al orașului”, au adus un omagiu față de tradițiile românești și de eroii României, de Ziua Națională a Imnului.

Evenimentul, denumit sugestiv ”Ziua Imnului Național, în sunetele naiului românesc” s-a desfășurat la monumentul Crucea Eroilor Neamului de pe Muntele Caraiman, unde a fost intonat ”Deșteaptă-te, române”, cântat la nai de artistul Nicolae Voiculeț și acompaniat de ”Orchestra România”, de rapsozi populari, de muzici militare, precum și de coruri reunite.

”A fost un eveniment de suflet, dedicat istoriei, care a marcat un moment important al culturii și istoriei naționale ale României, susținut de artistul Nicolae Voiculeț, Cetățean de onoare al orașului Bușteni, promotor și ambasador al culturii și turismului românesc în lume. Acest moment cultural-național a reușit să pună în valoare atât unicitatea tradițiilor istorice românești, cât și apartenența noastră la valori comune.”, a precizat Irinel Ghiță, Primarul orașului Bușteni…

cititi continuarea in editia tiparita

You may also like...

Leave a Reply