Concluzii pre-campanie

Călin MILOȘ

Membru al Consiliului Local Sinaia, ales pe listele ALDE

ZIAR DE SINAIA este un ”spaţiu” de exprimare liberă, iar răspunderea pentru cele afirmate revine exclusiv autorilor în cauză. Redacţia şi colaboratorii nu îşi asumă responsabilităţi pentru punctele de vedere formulate de alţi contributori

Hai că s-a terminat prima perioadă de pre-campanie, obositoare rău pentru mine, că nu-s politician, nu trăiesc din vorbe, eu vin din economia reală, aia care era, că de când cu virusul… s-a dus tare în jos. Ați mai văzut ceva concret în afară de fumigenele alea aruncate de PNL că vin banii peste voi, ăștia din HORECA? Banii vor veni cu siguranță peste multe luni… însă asta nu încântă pe nimeni, probabil mulți vor fi dat faliment atunci… (nu, nu e vina lor că nu vin banii imediat, e vina lor că au manipulat destine pentru voturi!). În fine, să-mi las micile frustrări la o parte, să vorbesc de perioada asta în care am vorbit și eu cu oamenii, în care am identificat problemele pe care le au ei etc. 

Concluzia e destul de simplă, în afară de trotuare curate iarna, plimbări cu autobuzul pentru pensionari și piețe cu țărani, nu samsari, una dintre gravele probleme ale administrației, implicit a primarului, este faptul că oamenii se simt marginalizați, din păcate, din cauza unora din anturajul primarului, cam asta s-a întâmplat în ultimii opt ani.

Oamenii sunt împărțiți în tabere, că ăsta e stilul din păcate, una pro Vlad Oprea, destul de consistentă, și una anti Vlad Oprea, mai mică dar care văd că e pe un trend crescător, însă, cred că cel mai grav pentru Primar, e faptul că ambele tabere despre care vorbesc au o nemulțumire comună, anturajul primarului. (Așa cum v-am spus, nu voi sta să fac atacuri la persoană, nu merită). Eu n-am făcut campanie data trecută, recunosc, acum m-am implicat mult mai mult, din curiozitate   să-mi dau seama ce gândesc oamenii, să pot înțelege dacă mai are rost   să-mi sacrific patru ani etc. Am rămas destul de surprins de cum gândesc sincer să fiu, simplu, strict pe nevoile lor, însă văd că destui oameni încep să-și dorească ceva nou. Tare sunt curios ce înseamnă acest “nou” pentru Sinaia, dacă înseamnă USR-PLUS sau PSD (cei din PSD nu au câștigat niciodată la Sinaia, ar fi ceva nou și asta). Momentan cred că nici cei cu care am vorbit nu știu, peste trei săptămâni sigur se va ști, e curioasă campania asta, zău. Sper să fie decentă totuși.

În aceste săptămâni am avut mai multe întâlniri și cu candidații celor două partide care au aspirații la funcția de Primar, la un moment dat mă voi poziționa, după ce mă hotărăsc, sigur se va vedea, acum încă încerc să văd cât își dorește fiecare să facă ceva, cine are viziune și, cel mai important, cine are cel mai mare spirit de sacrificiu și cea mai mică doză de egoism, caut asta inclusiv în echipele pe care le propun aceștia. Eu n-am doctrină politică, nu-mi doresc să fac politică la nivel înalt, n-am nevoie, am intrat în “hora” asta obositoare acum patru ani doar din dorința de a limita PNL să acumuleze toată puterea în oraș, e toxic. Nu am făcut foarte multe pentru că e greu să realizezi ceva de unul singur, dar am o contribuție, cred eu, la un echilibru care a fost în acești patru ani.

Deja am văzut o primă mutare destul de agresivă a   PNL-ului, care pe mine m-a deranjat, acele corturi cu un no name care vrea să vindece Sinaia. Nu mă interesează numele lui, e neimportant și nici nu-l voi pomeni prea mult, cred că asta se și încearcă, în fine, ce credeți că rol poate avea un iepure de campanie (nici nu e din Sinaia, e mutat recent…)? Credeți că are el șanse la funcția de Primar? Credeți că are o dragoste nespusă pentru noi? Nu, normal. E pus să ia din voturi, oricui din dreapta în afară de PNL, poate scoate un consilier, poate ne face pe oricare dintre noi ceilalți să pierdem unul, că de la PNL nu ia, ei au bazinul lor, și uite așa continuă împărțirea în tabere, fără să aibă măcar curajul să și-o asume. Divide et impera continuă în forță. Poate altcineva în afară de PNL să-și pună corturi electorale în centru și în cartiere? Înțelegeam dacă găseau un sinăian să facă asta, dar așa…e jalnic din partea lor.

Din păcate, și de această dată, Sinaia va continua să fie împărțită în tabere și culori, cu siguranță PNL va încerca, dacă n-a făcut-o deja, să negocieze și pe stânga pentru a “rupe” PSD-ul și uite așa ne învârtim în același cerc vicios și nu se mai termină odată cu prostiile astea.

La Sinaia nu ar trebui să facem decât o singură politică, cea a noastră, că nu cred eu că în afară de Primar cineva poate și își dorește o carieră politică la nivel înalt, să fim serioși. La nivel local, pe termen lung, acest gen de politică profesionistă dăunează foarte grav cetățenilor și calității vieții lor în primul rând. Oamenii, mare parte dintre ei, nu înțeleg jocurile astea, sunt pătimași în campanie și ajung să se urască prietenii între ei, împărțiți în tabere de alții, fără ca ei să poată înțelege asta. O să închei cu sloganul PNL-ului din Sinaia: România se schimbă de jos în sus, numai că nu o putem face cu aceleași metode și oameni identici. Nu ne mai împărțiți în tabere, în buni și răi, nu ne mai împărțiți în ăia care-s cu noi și ăia care-s împotriva noastră, că suntem trei inși toți! Voi nu înțelegeți că singurul vostru examen, după ce ați acumulat absolut toată puterea, era să uniți oamenii? Nu pentru asta v-ați luptat voi mereu și ați inventat dușmani, să apărați toți oamenii de “răul” pe care ceilalți îl reprezentau pentru oameni? Voi chiar nu știți să câștigați alegeri altfel decât semănând ură și dezbinare? Voi nu puteți să vă depășiți condiția? Pe bune, aveți cea mai lejeră campanie, e trist…(unde stați rău în sondaje de ați început deja în forță campania punându-vă “motorul” vostru la treabă, adică Primarul, la consiliu stați rău? Era normal fraților, nu puteți să vă bazați tot timpul pe liderul vostru să vă “scoată”!)

You may also like...

Leave a Reply