„Schimbarea la faţă” a cartierului Poiana din Comarnic

Alina Bunghez

Cartierul comărnicean „Poiana” beneficiază, în această perioadă, de schimbări drastice în ceea ce privește infrastructura rutieră. Zilele trecute a fost asfaltată o nouă porțiune de drum din zona „Botocești”, dar și alte străzi din Poiana, lucrările fiind extrem de necesare pentru locuitorii acestui cartier, oameni care au deplâns ani la rândul starea deplorabilă a drumului.

Este important de menționat faptul că întinderea mare a orașului Comarnic și gradul accentuat de degradare al străzilor au determinat o durată mare de desfășurare a lucrărilor de reparare, betonare sau asfaltare a rețelei stradale, fapt ce, până acum,  a produs nemulțumiri justificate în rândul cetățenilor localității. Însă răbdarea acestora a fost răsplătită, proiectele au mers înainte, au primit finanțare, iar astăzi, în vara lui 2020, Comarnicul pare că și-a „schimbat fața” într-un mod cât se poate de favorabil pentru locuitorii săi. Nu e de mirare, astfel, că urbea noastră a devenit o localitate din ce în ce mai atractivă pentru vizitatori, dar și locul decent, frumos și pitoresc, pe care mii de oameni îl numesc „acasă”.

 Este adevărat că mai sunt multe proiecte, extrem de necesare, care își așteaptă încă finalizarea, cum este la fel de adevărat și că orașul s-a confruntat cu probleme financiare „moștenite” din administrația trecută, care i-au întârziat mult dezvoltarea pe care o merita, și din pricina cărora i-a fost „răpit” dreptul de a accesa fonduri europene nerambursabile. Dar, iată că oamenii care îl păstoresc astăzi și-au dovedit buna credință și au muncit pentru binele acestei așezări centenare, în ciuda lipsurilor și a dificultăților întâmpinate. Și au realizat totul pentru oameni și cu ajutorul oamenilor din oraș, al celor care nu și-au uitat, nici nu și-au renegat locurile natale și vor, cu orice preț, să vadă orașul frumos și prosper.

Autoritățile locale din Comarnic apreciază că în aproximativ un an, un an și jumătate, toate străzile din localitate vor fi reabilitate sau modernizate, îndeplinindu-se, astfel, un obiectiv important pentru cetățeni: acela de a avea o infrastructură rutieră și pietonală decentă, demnă de secolul XXI.

You may also like...

Leave a Reply