CoVid 19 pe înțelesul “dacilor liberi”

Călin MILOȘ – membru al Consiliului local Sinaia

ZIAR DE SINAIA este un ”spaţiu” de exprimare liberă, iar răspunderea pentru cele afirmate revine exclusiv autorilor în cauză. Redacţia şi colaboratorii nu îşi asumă responsabilităţi pentru punctele de vedere formulate de alţi contributori.

Anul ăsta, 2020, a fost pentru toți la fel, ne-a făcut praf psihic și urmează să aibă niște efecte economice imposibil de preconizat acum. Nu aveam de gând să scriu despre asta, dar sunt deja sătul până peste cap de mediatizarea asta a virusului, de prostia pe care o tot văd pe rețelele sociale, de fel de fel de teorii ale conspirației, de o mulțime de daci liberi și viteji, de o grămadă de oameni care, pe de altă parte, propagă o teroare prin modul în care descriu anumite aspecte, totul parcă o ia razna peste tot. (Puteam să vă aduc aminte de promisiunile alea din campanie cum că vă invadează banii de la UE, mai țineți minte, nu? Când a venit prefectul adus de mână să vă promită bani cu sacul, am scris și atunci că e vrăjeală, vor veni bani, probabil când mulți veți fi dat faliment deja. Nu, nu e vina lor că nu vin banii mai repede, e vina lor că-s ticăloși și mint, vând doar speranțe și imagine, că asta e cererea față de politicieni din păcate).

Fapte. Acum avem, undeva ca și medie europeană, cred că sub 2% decese cauzate de virus, adică 98% scapă și 2% mor. Din acești 98%, un procent destul de mare pentru capacitatea sistemului nostru sanitar, are nevoie de spitalizare. Aici apare prima problemă, asta e explicația pentru dacii liberi și viteji, și anume, putem muri de la o infecție, pentru că sistemul sanitar e sufocat, doctorii se îmbolnăvesc și ei, sunt oameni la fel ca noi, se sperie și ei de mediatizarea asta intens negativă, de inducerea asta a panicii și, uite așa, ajungem ca în povestea cu drobul de sare. Nu mă, nu omoară virusul tot ce prinde, numai că trebuie să ne protejăm nu atât pe noi, ci pe cei care au nevoie de spitale, să nu fim complici indirecți la crime.

Asta nu înseamnă însă că trebuie să acceptăm toate mizeriile care ni se îndeasă pe gât prin mass-media. Aș fi putut înțelege până la un punct mesajele astea de panică dacă scopul era doar să facă populația să conștientizeze nivelul sistemului sanitar, însă, cum văd zilnic numai și numai știri apocaliptice tind să cred că nu e numai atât, probabil multă prostie și ticăloșie și puțină teorie a conspirației. Bine că vine mereu plăvanul ăla de Johannis    să-mi arate mie cât e el de deștept și cum Pe Se Deu e de vină pentru tot ce s-a întâmplat rău de la maimuță încoace. Pe Se Deu e ăla de l-a propus premier în perioada USL ului vă amintiți? Pe Se De ul e ăla de și-a transferat o armată la Pe Ne Leu în ultimul an. Pe Ne Leu și Pe Se Deu sunt ăia de și-au împărțit țara în ultimii 25 de ani, că niciunul dintre ăștia nu a trecut prin partidul lui Coposu, să fie altfel!

Că sistemul de sănătate e cu minim 40 de ani în urma Europei, știm cu toții, că politicienii ăştia care au condus țara 30 de ani sunt oglinda noastră, asta trebuie să înțelegem cu toții. Că ăștia, proști, ticăloși cum sunt, sunt fix imaginea noastră. Nu vă mai poziționați voi în bula voastră deasupra muritorilor de rând, că nu faceți altceva decât să vă mințiți singuri, pe mine unul n-aveți cum să mă păcăliți. Câți dintre voi ați votat să vă protejați un rahat de avantaj în detrimentul principiilor, la un moment dat al vieții? Ați înțeles acum, da?

Acum să trec la partea pe care n-aș fi vrut s-o scriu niciodată, însă sper să înțeleagă și dacul interesul pe care Bill Gates îl are pentru el. Pentru tine Dacule, ca să înțelegi din prima, tu nu exiști pentru nimeni, doar vrei să pari important după ce reușești cu greu să citești până la capăt niște prostii pe facebook. Tu nu poți duce o dictare până la sfârșit, dar să mai și emiți teorii despre tratate de medicină și globaliști! Hai să începem cu o ecuație de gradul I mai întâi, s-o luă așa pas cu pas, apoi cu gramatica de clasa a IV a și după cu vreo încă 13-14 ani de școală, deci mai ai până atunci, ai puțină răbdare și interesează-te și tu mai mult la medicii pe care-i cunoști și mai puțini la cei ce visează teorii cu balauri!

Este drept că există oameni care au rulat modele despre evoluția speciei în viitorul apropiat, modele care nu arată deloc bine, chiar ne prevăd un sfârșit rapid, este drept că există o explozie a unui progresism pe care eu îl desconsider personal, numai că acest progresism care distruge familia, credința etc. vine ca ceva normal în evoluția asta a speciei și nu mai au nevoie de mari eforturi să-l impună ei. Probabil că acest virus e o poartă spre o nouă orânduire, numai că nu vă dă Bill Gates virusul, că dacă voiau ăștia să vă dea un virus nu mai aveați voi timp să emiteți teorii, asta cu siguranță.

Știi cum poți tu, Dacule să eviți să ne omoare ăștia? Dă-ți copilul la școală, ajută-l să fie infinit mai evoluat ca tine, fă sacrificiul ăsta pentru viitorul lui și al speciei, învață-l să creadă în Dumnezeu și să-și arunce gunoiul la coșul de gunoi, învață-l că Planeta asta e casa lui și cum îți cureți tu mașina și casa și arunci gunoiul afară, așa și Planeta o să aibă nevoie de oameni care s-o trateze cum îți tratezi tu casa. Învață-ți copilul să nu fie ca tine Dacule, așa poate o să aibă și copilul meu o șansă să mai ducă o viață normală pe Planeta asta! Tu nu mai ai timp!

You may also like...

Leave a Reply