COVID-ul și logica guvernamentală

Georgini PAVEL – membru al Consiliului local Sinaia

ZIAR DE SINAIA este un ”spaţiu” de exprimare liberă, iar răspunderea pentru cele afirmate revine exclusiv autorilor în cauză. Redacţia şi colaboratorii nu îşi asumă responsabilităţi pentru punctele de vedere formulate de alţi contributori.

M-am îmbolnăvit și eu de COVID, în continuare cred că soluția suedeză este soluția corectă, adică să păstrăm distanțarea, să purtăm măști în zonele aglomerate și în spațiile închise și… cam atât, în rest să ne vedem de viețile noastre, așa cum am făcut-o și până acum. Statistica ne arată, fără nicio posibilitate de a ne înșela, că modelul suedez este un model de succes, suedezii înregistrează mult mai puțini infectați și morți decât țări precum Spania, Italia, Franța sau România, unde măsurile de combatere sunt absolut imbecile şi economiile sunt în picaj.

În țările nordice care au adoptat și ele modelul suedez, rata inițială de infectați a fost mai mare decât la noi, pe măsură însă ce oamenii s-au imunizat natural prin expunerea la această gripă, lucrurile au revenit sub control. La ei nu au existat măsuri pompieristice de tipul celor de la noi, care să inducă teroarea în populație, să trimită milioane de oameni la cozi în marile magazine, cu precădere pe cei bătrâni, pentru ca apoi să ne mirăm de câți de mulți s-au infectat.

Ei au avut o abordare mult mai sănătoasă. Una care a plecat de la întrebarea corectă. Pentru că dacă vrei să găsești răspunsul corect la o problemă, mai întâi trebuie să stabilești în mod corect care este problema. Nordicii au pus întrebarea corectă, ce este COVID? Nu au acceptat manipulările ordinare ale Organizației Mondiale pentru Sănătate, nici recomandările sale sau pe cele de la Bruxelles. COVID este o gripă, a fost răspunsul. Perfect, atunci să îl tratăm că pe o gripă, distanțare, masca în aglomerație și, cam atât. Mai mult nici nu se poate, mai mult nu există, restul sunt bazaconii inventate de OMS și stăpânii lor producători de medicamente, care s-au îmbogățit peste măsură în aceste vremuri demente.

Desigur că nordicii sunt conștiincioși în aplicarea legii, dar asta este doar pentru că la ei nu poate scăpa nimeni de rigorile legii. În țările nordice este de neconceput ca un guvern care dă o lege de carantinare a populației, să fie filmat în timp ce petrece în sediul guvernului. Guvernul acela ar fi forțat să demisioneze instantaneu. Așa încât nu voi da vina pe cetățenii români pentru că nu respectă legea. Legea trebuie respectată începând cu primul om din stat, în vreme ce Președintele nostru era singurul oficial care era văzut la întâlnirile oficiale internaționale fără mască și respect față de legile pe care el însuși le girase.

De curând iată că ne lovim de o nouă mostră de prostie tipică acestui guvern de incompetenți. Sau poate că este vorba despre ticăloșie. Încă nu este stabilit. După ce la început au fost închise toate magazinele alimentare mici, în profitul marilor lanțuri internaționale de magazine, după ce acum vreo lună de zile s-a încercat fără succes (mulțumită majorității PSD din parlament) închiderea piețelor agroalimentare, tot spre beneficiul acelor lanțuri multinaționale de magazine, zilele acestea ne lovim de o situație de o imbecilitatea rarisimă. În Sinaia, nu cunosc situația din alte stațiuni montane, sunt deschise la interior, doar restaurantele și barurile aparținând de hoteluri sau alte unități de cazare. Dacă nu aparțin de o unitate de cazare, atunci nu au dreptul să funcționeze decât la exterior, pe terase. Cum să stai pe terasă la 2 grade Celsius și pe ploaie? Este evident o nouă încercare a acestui guvern de marionete de a face concurență neloială pentru micii investitori români, pentru că nu există nicio altă logică pentru o astfel de măsură. Deci, dacă ai suficienți bani că să deții un hotel, COVID stă afară şi nu-i afectează pe cei dinăuntru? Dacă eşti doar un amărât de deținător de bar din Sinaia, atunci trebuie să-ți ții clienții afară, în frig, pentru ca la tine în bar atacă COVID-ul sigur.

Curat meșteșug de tâmpenie, cum ar fi zis Badea Ion Creangă. În calitate de membru al comisiei pentru minorități, drepturi și libertăți cetățenești, constatând că sinăienii au devenit o minoritate în propriul lor oraș, voi încerca să găsesc o soluție pentru a repara această gravă nedreptate care li se face. Îi rog pe toți proprietarii de baruri și restaurante care se regăsesc în situația de mai sus, să depună o petiție atât la Primăria Sinaia, în atenția Consiliului Local Sinaia, cât și pe adresa mea personală de mail, p.georgini@gmail.com. Cu Dumnezeu înainte!

You may also like...

Leave a Reply