De ce se teme PNL Sinaia?

Georgini PAVEL – membru al Consiliului local Sinaia

ZIAR DE SINAIA este un ”spaţiu” de exprimare liberă, iar răspunderea pentru cele afirmate revine exclusiv autorilor în cauză. Redacţia şi colaboratorii nu îşi asumă responsabilităţi pentru punctele de vedere formulate de alţi contributori.

În urma solicitării domnului Sorin Bugan, pentru un punct de vedere cu privire la inițiativa opoziției din Consiliul Local Sinaia în privința transmiterii online a ședințelor de Consiliu Local, vă transmit următoarele:

-grupul consilierilor PSD a propus acest proiect de hotărâre încă din anul 2017, inițiativă respinsă și atunci, ca  și acum, de grupul majoritar al consilierilor PNL, cu același tip de argumente penibile ca și la ultima ședință de CL.

– am votat această inițiativă și o vom readuce în atenția consiliului probabil la prima ședință de Consiliu local din 2021. Nu vom renunța la această inițiativă până ce nu va fi adoptată de către Consiliu local Sinaia. În cazul în care PNL Sinaia nu înțelege necesitatea transparentizării procesului de adoptare a hotărârilor de Consiliu local, mă gândesc serios să investesc personal în aparatura necesară și crearea unui site dedicat pentru transmiterea online a ședințelor de Consiliu local și publicarea tuturor hotărârilor Consiliului local Sinaia. Mă voi prevala în acest sens de legea privind transparența actelor publice.

În 2017 argumentul de forță care ni s-a adus a fost că ședințele sunt publice și oricine este interesat poate veni să participe la ele. Am fost de-a dreptul siderat să aud aceeași argumentație și acum, în vremurile de astăzi, când din cauza acestei pandemii care începe să pară mai mult politică și economică, decât medicală, nu sunt permise mai mult de 20 de persoane într-o sală, deci cu alte cuvinte, în afară celor 17 consilieri și a domnului Primar, nimeni nu are voie să mai participe la ședințele „publice” de Consiliu Local.

În aceste condiții consider că este în interesul întregii noastre comunități, să transparentizam procesul de luare a deciziilor care privesc orașul nostru și să le desfășurăm în văzul tuturor sinăienilor. Consider că este o chestiune de bun simț și de democrație. În definitiv sinăienii ne-au ales pentru a le reprezenta interesele, în favoarea lor și pentru îmbunătățirea nivelului de trai din orașul nostru.

Făcând publice ședințele de Consiliu local și hotărârile care rezidă din aceste ședințe, sinăienii vor avea doar de câștigat, vor fi mai bine informați, se vor estompa acuzațiile de corupție și abuz despre care se tot vorbeşte de atâția ani. Și astea toate sunt atât în interesul sinăienilor, cât și a noastră, a politicienilor, mai ales în interesul politicienilor aflați la putere. Este cel puțin curios cum de tocmai PNL se opune la o inițiativă care a fost cerută tocmai de ei la întocmirea Legii Transparenței Publice. Refuz să cred că PNL Sinaia are altă agendă politică și publică decât organizația lor națională. În aceste condiții mă întreb, de ce se teme PNL Sinaia de transparență în administrația publică?

You may also like...

Leave a Reply