SINAIA Un oraș, o comunitate sau doar un vis?

Călin MILOȘ – membru al Consiliului local Sinaia

ZIAR DE SINAIA este un ”spaţiu” de exprimare liberă, iar răspunderea pentru cele afirmate revine exclusiv autorilor în cauză. Redacţia şi colaboratorii nu îşi asumă responsabilităţi pentru punctele de vedere formulate de alţi contributori.

În toate momentele de cumpănă din istoria noastră, oamenii, pentru a putea depăși mai ușor greutățile,     s-au unit sub acest interes comun, de a se ajuta reciproc pentru a depăși situații limită. A venit din nou momentul să ne comportăm ca un întreg, un examen destul de important pentru noi. Știți toți că depindem de turism, ați văzut ce repede putem să pierdem toată munca de mulți ani, unii dintre voi ați rămas cu materiale pe stoc și lacăte pe ușile restaurantelor, cu salariați de plătit, cu chirii de achitat, cu mulți turiști în spatele ușilor afacerilor voastre închise…

Primăria, din punctul meu de vedere, s-a comportat foarte bine, s-au deschis cu eforturi mari pârtiile, s-au chinuit să țină orașul deschis (din acest motiv am ales să scriu un articol prin care să îndemn la unitate și nu am vrut deloc să comentez ce s-a întâmplat în ultima ședință, e mai important să depășim împreună un moment foarte greu decât să continui conflicte mici) și am reușit să salvăm un sezon important, probabil cel mai important din ultimii ani.

Urmează un test general, de fapt vor urma mai multe, dar să ne concentrăm doar pe modalitatea prin care putem ține orașul deschis, noi, mai mult decât alții, avem nevoie să limităm efectele virusului asupra vieții noastre și a orașului nostru, cât mai repede și cât mai compact. Avem nevoie de acest test pentru a crește împreună, eu sper, așa cum am spus de nenumărate ori ca, în ciuda divergențelor de opinii, de interese, de orice, să putem lucra toți ca o singură echipă, ne-ar fi mai ușor, că de ulterioare mici lupte locale o să tot avem timp.

Ca să trec la subiect, eu mă vaccinez, am încredere în medici (ar fi puțin ciudat să nu o fac, doar mi-am ales să-mi petrec viața cu o femeie medic), nu mi-e frică de nou, nu mi-e frică de progres, nu mi-e frică de moarte, doar vreau ca în viață singurul scop să nu fie să alerg doar pentru un interes personal, pentru mine nu e suficient și asta nu mi-aș ierta-o.

Nu judec pe nimeni care nu vrea să se vaccineze, respect orice părere, știu și înțeleg că te poți infecta după vaccin, ideea e alta, a nu mai lăsa virusul să se multiplice în organismele noastre, a împiedica ritmul ăsta de răspândire, a depăși mai repede pandemia printr-o imunizare globală, fie și dacă înseamnă să facem mulți o formă ușoară cu un ajutor important dat de vaccin. Nu, nu s-a făcut    într-un an, dacă vreți să citiți, interesați-vă mai mult, renunțați la a vă documenta doar de pe facebook, de cele mai multe ori acolo, ca și în toate zonele politice, se creează realități în funcție de interese, s-a dezvoltat în vreo 20 de ani această modalitate de abordare a vaccinurilor, după o muncă și o perseverență ieșită din comun.

Acum sigur vor veni cei mai radicali anti vacciniști și-mi vor spune de oculta mondială și de nevoia de a reduce populația lumii, de Bill Gates etc, fraților, dacă acei oameni care fac modele de evoluție a omenirii ar vrea să ne omoare n-am avea nicio șansă și nimic de spus, ar face-o și gata. De ce? Pentru că ar putea. Bill Gates nu are nevoie să vă urmărească prin cipuri din vaccin (omit intenționat faptul că nu e posibil), aveți conturi pe rețele de socializare și telefoane smart, e suficient, nu mai au nevoie de cipuri și sincer să fiu sunteți și suntem neimportanți toți față de ei, contează ce gândim, gradul de cultură și inteligență colectivă doar pentru scrierea unor algoritmi, atât, altfel am fi noi acolo să ne preocupăm de soarta lumii.

Noi suntem în Sinaia și vrem să ne păstrăm și îmbunătățim viața. Eu aleg să fac asta vaccinându-mă, atât gândesc eu, sper să fie suficient și această comunitate unită să nu rămână doar un vis.

You may also like...

Leave a Reply