”În faţa adevărului se face zid. Uniţi în cuget şi simţiri” Polemici între sinăieni și turiști… Nu iese fum fără foc!

Pe rețelele de socializare a izbucnit un întreg scandal între angajații societății de transport pe cablu din Sinaia, un scandal în care noi vrem să fim imparțiali. Totul a început cu o postare violentă, o generalizare destul de deplasată, pornind de la un fapt real, dovedit printr-o fotografie… Un pitecantrop a aruncat, într-o gondolă, un porumb fiert și ceva gunoaie… Angajatul a generalizat această atitudine la toți ”turiștii de rând”, cum spune el. Postarea este următoarea:

            Cam la atât se limitează bunul simț al turistului de rând. Urcă pe munte, se bucură de aer curat și de priveliștea frumoasă, își eliberează gândurile și creierii ( la voi e mic, știu, posibil și lipsă). Iar voi drept răsplată față de munte și de oamenii care fac eforturi mari ca voi să ajungeți în paltonul Gucci pe munte “pițiponciți” din cap până în picioare este fix ZERO. Vă rog să lăsați nesimțirea în grajdurile voastre, aici muntele se respectă, oamenii de la Gondola Sinaia se respectă și mai ales toți cei care urcă în gondolă după voi trebuie respectați. Am strâns și din gondola asta cum am mai strâns și din altele sezonul acesta, dar ajunge! Nu dorim turiști ca voi!

            Bineînțeles că replica ”turiștilor de rând” a venit imediat. O doamnă cu multă școală (se vede din postări) i-a răspuns unei sinăience intrigată de comportamentul lipsit de bun simț imediat:

            Atât timp cât doar emitem pretenții, furăm, ne batem joc … “dă-l în mă-sa de bucureștean” sau „să plătească că au bani” sau “ bucureștean împuțit” nu putem să vorbim de evoluție.

            La Sinaia am observat că, doar se cere, se înjură și se fura. Atât. Care evoluție?

            După cum vorbiți de gândire și evoluție sunteți localnică.

            Vă rog să faceți un mic exercițiu de imaginație : cum ar fi ca în Sinaia să vină turiști decât ocazional, în vacanțe sau în trecere vreo noapte ???

            Această imaginație ar fi un coșmar.

            Sinaia trăiește doar de pe urma bucureștenilor și a constănțenilor. Pe aceștia îi umilește, îi fură și îi jignește.

            Dar, vrem EVOLUȚIE în gândire, comportament și atitudine.

Fiți dumneavoastră exemplul de urmat, restul vin…. pax vobiscum!!!

            Destul de stranie părerea unei bucureștence despre Sinaia și despre sinăieni, nu credeți? De unde până unde i s-o fi format așa? Credeți că e ceva adevărat în ce spune? Noi credem că are și doamna dreptatea ei, și spunem asta ca sinăieni vechi, nu ca niște ”turiști de rând”. Nu trebuie să înțelegeți că suntem de acord cu vandalii, dar ceva-n al Danermarcei stat e putred…

            Un alt turist vine cu o completare:

            Când ați urcat la 2000? Eu am fost în Weekend, domnul de la telegondolă (sinăian, angajat al societății patronată de Consiliul Local) a mâncat o napolitană, ambalajul l-a aruncat fix în colțul opus al unui coş şi l-a luat vântul, i-am atras atenția …. “doamnă, ați stat prea mult în coloană? Are cine să strângă, nu te pun pe dumneata.”

            La ce va referiţi când vorbiţi de respect? Și care munte? Cel care produce bani nefiscalizați?

            Importanța angajaților de la transportul pe cablu este direct proporțională cu aglomerația… Cu cât este mai mare coada, cu atât ei devin mai deștepți, mai frumoși, mai aroganți… Ei sunt divinități pe pământ, cei care decid dacă ”turistul de rând”sau nu voie să beneficieze de transportul LUI pe cablu… Asta bineînțeles, dacă nu e vreun șef liberal prin zonă, pentru că, în cazul acesta, imediat se apleacă de spate să-i pupe mâna… Da! Se poartă foarte urât cu turiștii… Probabil de oboseală, de greutatea muncii, de stres… Și asta nu o spune un bucureștean, o spune un sinăian… Să vedem ce spuneți acum…

            Oricum, de aici a început iureșul… Care mai de care ”dădeau în dușmanii de turiști” care îndrăznesc să critice semizeii de la transportul pe cablu… De-a dreptul amuzant!

            Doamna care a inițiat discuțiile a cedat, evident… Nu avea cui să dea nicio explicație…

            Nu trebuie să faceți sacrificii pentru a face cursuri (NR de comportament), trebuiau să fie o prioritate.

            Dacă industria grea a fost distrusă și trăiți din industria hotelieră ar fi trebuit să știți cu ce se mănâncă. Nu se fac cursuri la metrou și nici la gară agățând turiștii.

            În fața adevărului se face zid. Uniți în cuget și simțiri.

            Jenant pentru Sinaia și pentru sinăieni, credem noi… Dumneavoastră ce părere aveți, stimați cititori?

You may also like...

Leave a Reply