Oportunitate uriașă… Cum să faci bani cu o rolă de scotch şi câteva print-uri laminate?

Este foarte simplu, trebuie să urmezi doar câțiva pași… Bineînțeles, dacă ești o societate iubită de puterea locală, o societate care furnizează tot felul de avantaje (gurile rele spun că financiare) membrilor puterii locale și pentru care puterea locală este de-a dreptul mumă (pentru noi, restul, ea fiind ciumă) atunci când vine vorba de scurgeri de bani din bugetul local către acea societate.

            Pasul 1.

Tragi o barieră unde vor mușchii tăi. În cazul nostru vorbim de intersecția Drumul Cotei cu Calea Codrului, mai sus puțin de hotelul Ioana.

            Pasul 2.

Te înarmezi cu o rolă de bandă adezivă și cu câteva coli tipărite cu prețurile de parcare.

            Pasul 3.

Identifici toate indicatoarele de parcare existente de la barieră până la punctul de interes al turistului.

            Pasul 4.

Modifici indicatoarele plin aplicarea unui print laminat folosind două treceri cu scotch.

            Pasul 5.

Pui un om la barieră care să încaseze parcarea… care, la Sinaia, nu este deloc ieftină.

            Cum vi se pare această afacere? Rentabilă? Investiția este mare? Dar, cel mai important, vi se pare legală? Aș adresa o întrebare consilierilor locali, și nu celor 10 liberali, care nu au curaj nici să respire fără să ceară acordul stăpânului, ci celor șapte, care încă gândesc și, sper eu, au coloană vertebrală: această acțiune are acordul Consiliului local Sinaia, proprietarul de drept al domeniului public și privat al orașului Sinaia? Sau doar al stăpânului?

            De la această intersecție până la cabana Schiori se încasează niște sume incomensurabile pe parcare, nici nu vreau să facem vreo socoteală, fapt care nu se reflectă în bugetul orașului, ci doar al societății care încasează… Sinăienii de rând pierd și pe partea asta, este normal? Așteptăm cu interes următoarea majorare de capital social al societății, bineînțeles, din banii sinăienilor, următoarea micșorare de redevență de 80 la sută pentru societatea aia, tot pe cârca sinăienilor și așa mai departe…

            Ce naiba se întâmplă în orașul ăsta?

You may also like...

Leave a Reply