BOGDAN FĂLCESCU VICTORIOS… DIN NOU! TRANSPORT URBAN ŞI CONSILIUL LOCAL SINAIA, BUNI DE PLATĂ!

Vă mai aduceți aminte de băiețelul aflat, în imaginea de mai sus, în stânga lui Vlad Oprea? Este acel puști care a demonstrat niște abilități atât de ”puternice” încât, la numai 19 ani, direct de pe băncile liceului, a fost propulsat într-o funcție de foarte mare răspundere, director general al celei mai importante societăți din Sinaia, TRANSPORT URBAN, societate cu acționar unic Consiliul local Sinaia și cu un patrimoniu de multe, foarte multe milioane de euro… Noi am avut mai multe procese cu tânărul respectiv, procese în care Vlad Oprea a fost unul din martorii lui. Ei bine, Vlad Oprea declara despre el că este cel mai minunat și cel mai capabil director pe care putea Sinaia să-l găsească (o să căutăm în arhive declarația de martor a lui Vlad Oprea, pentru textul exact), că are performanțe spectaculoase, că așa, că pe dincolo….

            La fel, și tânărul Bogdan Fălcescu, căci despre el este vorba, îl lăuda pe Vlad Oprea peste tot… Tandemul primar extrem de bun și director general extrem de performant a funcționat foarte bine până când a intervenit ceva… Consiliul local îl demite, pe la începutul anului 2017, pe tânărul Bogdan Fălcescu… Și de aici, avalanșă… Procese, articole de presă, familii și așa mai departe…

S-a ajuns până la acuze foarte grave… De exemplu, Vlad Oprea afirma despre Bogdan Fălcescu, în ziarul LIBERTATEA, că este psihopat: ”Dar eu vă spun că Fălcescu este un psihopat. Este cunoscut în Sinaia ca cel care a făcut zeci de plângeri împotriva primarului, a consiliului local. Orice om pe care-l cunoaște are o plângere de la el.” Ar fi interesant să citiți articolul ”După ce primarul din Sinaia i-a dat o locuință, prim-procurorul Daniel Ghiță a închis un dosar în care era acuzată de furt firma edilului, a mamei și a surorii lui!”, din 7 iulie 2020, așa, pentru cultura generală a dumneavoastră, stimați cititori.

Eu aș fi curios ce s-ar întâmpla dacă l-ar face cineva ”psihopat” pe Vlad Oprea în mass-media, ce ar păți? L-ar da Vlad Oprea în judecată pentru calomnie sau nu?

            De fapt articolul se referă la un conflict între părinții lui Bogdan Fălcescu și familia primarului Vlad Oprea… Ceva despre niște acte sechestrate și niște soluții propuse de Poliția Sinaia și menținute de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sinaia… Interesant, am putea spune..

                        Dar să revenim… După ce a fost demis, tânărul Bogdan Fălcescu a acționat în instanţă Consiliul local Sinaia, cât și Transport Urban.

                        A sosit, credem noi, vremea ca acele marionete care ridică mână ori de câte ori li se cere să constate că faptele lor au și consecințe… Pe buzunarul lor! Foarte probabil că acum vor scoate din buzunar o sumă considerabilă… Fiecare consilier local!

                        Fălcescu a câștigat, pe fond, acțiunea… Iată ce scrie pe portalul instanțelor de judecată.

27.01.2021

Ora estimată: 9:00

Complet: 5 FOND-AP

Tip soluţie: Admite în parte cererea

Soluţia pe scurt: Admite excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a pârâţilor, DAVID REMUS şi BANU ALINA ELENA, invocată de pârâtul, CONSILIUL LOCAL SINAIA. Respinge cererea formulată de reclamantul FĂLCESCU MIHNEA BOGDAN în contradictoriu cu pârâţii, DAVID REMUS şi BANU ALINA ELENA, ca fiind formulată împotriva unor persoane fără calitate procesuală pasivă. Respinge excepţia lipsei calităţii procesual active a reclamantului, FĂLCESCU MIHNEA BOGDAN exclusiv în ceea ce priveşte capătul de cerere referitor la „anularea HCL 1/09.01.2017“ invocată de pârâtul, CONSILIUL LOCAL SINAIA, ca nefondată. Admite în parte cererea formulată de reclamantul FĂLCESCU MIHNEA BOGDAN în contradictoriu cu pârâţii CONSILIUL LOCAL SINAIA prin primar Vlad Oprea şi TRANSPORT URBAN SINAIA, în sensul că: Admite capătul de cerere având ca obiect „anularea HCL 1/09.01.2017, formulată de reclamantul, FĂLCESCU MIHNEA BOGDAN în contradictoriu cu pârâtul CONSILIUL LOCAL SINAIA. Anulează Hotărârea Consiliului Local Sinaia nr.1/09.01.2017.

Respinge capătul de cerere privind obligarea pârâtului CONSILIUL LOCAL SINAIA la reintegrarea reclamantului în funcţia de director al SC TRANSPORT URBAN SINAIA, ca nefondat.

Admite în parte capătul de cerere privind obligarea pârâtului, TRANSPORT URBAN SINAIA la plata către reclamantul FĂLCESCU MIHNEA BOGDAN a remuneraţiei lunare cuvenite în calitate de director. Obligă pârâtul TRANSPORT URBAN SINAIA la plata către reclamantul FĂLCESCU MIHNEA BOGDAN a sumei în cuantum de 6378 lei/lună cu titlu de remuneraţie lunară actualizată cu indicele de inflaţie calculat de la data revocării, respectiv 09.01.2017 şi până la rămânerea definitivă a hotărârii instanţei. Admite capătul de cerere privind obligarea pârâtului TRANSPORT URBAN SINAIA la plata către reclamantul FĂLCESCU MIHNEA BOGDAN a dobânzii legale aplicate asupra debitului principal. Obligă pârâtul, TRANSPORT URBAN SINAIA la plata către reclamantul FĂLCESCU MIHNEA BOGDAN a sumei în cuantum de 36.913,71 lei calculată pentru perioada 30.01.2017-31.12.2020 cu titlu de dobândă legală. Admite capătul de cerere privind obligarea în solidar a pârâţilor CONSILIUL LOCAL SINAIA şi TRANSPORT URBAN SINAIA la plata către reclamant a sumei în cuantum de 45.000 lei cu titlu de daune morale. Admite în parte cererea privind plata cheltuielilor de judecată şi obligă pârâţii în solidar la plata către reclamant a sumei în cuantum de 34.734,81 lei compusă din: suma în cuantum de 450 lei taxa judiciară de timbru, suma în cuantum de 750 lei onorariu provizoriu expert şi suma în cuantum de 5215 lei reprezentând onorariu expert majorat, precum şi la plata sumei în cuantum de 28.319,81 lei reprezentând onorariu avocat. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Cererea se depune la Tribunalul Prahova. Conform art.396 alin.2 C.pro.civ.pronunţarea hotărârii se va face prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, astăzi, 27.01.2021.

Document: Hotarâre  58/2021  27.01.2021:

            Cu alte cuvinte, societatea îi plătește lui Fălcescu salariul de director general pe toată perioada asta, cu dobânzi cu tot, cheltuieli, onorarii de avocați, plată experți, daune morale… Tot tacâmul!

            Asta nu ne interesează foarte tare! Societatea este una foarte valabilă, produce extrem de mulți bani… Din păcate acest lucru nu se reflectă pozitiv în bugetul local… Din contră… Cu acordul unui Consilu local obedient se tot ”pompează” bani în Transport Urban… Se majorează capitalul social, se micșorează redevența datorată cu 80 la sută și așa mai departe… Este evident chiar și pentru votanții PNL din Sinaia că această societate nu ridică nivelul de trai al sinăienilor…

            Partea mai delicată este cu plățile datorate de Consiliul local… Aici este simplu… se calculează cât datorează Consiliul local, se împarte la 17 (sau la numărul celor care nu au consemnat expres în procesul verbal că sunt împotrivă) și domnii consilieri aduc banii de acasă! O mie două de euro de cap de consilier, probabil… Asta, bineînțeles, dacă nu acționează în instanță executivul, pentru că uite ce document avem noi prin arhive…

Domnule Primar,

Subsemnatul Miloş Călin-Ştefan, în calitate de consilier ales în Consiliul Local Sinaia, ţinând cont că în perioada ianuarie 2017 nu aţi putut fi prezent în Şedinţele de Consiliu, vreau să vă aduc la cunoştinţă următoarea stare de fapt:

În data de 06.01.2017, pe fax-ul Primăriei s-a primit un raport, destul de consistent şi cuprinzător, al Domnului Fălcescu Bogdan, în care şi-a descris şi argumentat deciziile pentru anul 2016, decizii luate în calitate de Administrator al companiei S.C. TRANSPORT URBAN S.A. Raportul era făcut pentru acţionarul majoritar, adică pentru Consiliul Local Sinaia. În adresa de înaintare a raportului, domnul Fălcescu a stipulat clar să se dea câte o copie fiecărui consilier local. Acest lucru nu s-a întâmplat nici până în ziua de astăzi, şi vă rog să reţineţi acest prim aspect.

În data de 08.01.2018, în jurul orelor 13, a fost solicitată întrunirea Consiliul Local într-o şedinţă extraordinară ce avea să înceapă de la orele 15:00. Pe ordinea de zi a fost un singur punct: demiterea din funcţie a domnului Fălcescu Bogdan, pe baza unei expuneri de motive realizată de colegii dumneavoastră din PNL Sinaia şi de domnul City Manager. Această expunere de motive are două puncte: nepreluarea în administrare a instalaţiei telegondolei 1400-2000 şi a camerelor video. Ca urmare, mărturie stă înregistrarea audio a şedinţei, consilierii au fost induşi în eroare de colegii dumneavoastră cu privire la activitatea domnului Fălcescu, un fapt foarte grav de tăinuire de documente oficiale, care va avea repercusiuni cel puţin financiare asupra mai multor oameni. Pentru a vă putea edifica de ce spun asta, în primul rând, dacă ascultaţi înregistrarea, veţi vedea că ai dumneavoastră colegi ştiau ce conţine raportul (la fel şi secretarul oraşului), dar nu au împărtăşit şi celorlalţi consilieri asta. Raportul domnului Fălcescu, conţinea şi el, printre altele, două puncte în care explica foarte clar de ce nu preia instalaţia de transport pe cablu, şi anume, dintr-un motiv care există şi astăzi, nu este realizată execuţia conform proiectului, puterea instalată este mai mică decât puterea consumată de motoare şi instalaţia de zăpadă artificială.

Mai departe, sunteţi la curent cu faptul că Fălcescu Bogdan a acţionat în judecată decizia Consiliului Local prin procesul numărul 2376/105/2017 deschis la Tribunalul Prahova, cerând daune de 199000 de lei, la care se vor adăuga penalităţi şi cheltuieli de judecată, proces pe care sunt şanse să-l câştige ţinând cond de raportul care este probă în dosar.

Ca urmare, vă rog să vă informaţi suplimentar dacă dumneavoastră consideraţi necesar, şi să  răspundeţi în scris şi să prezentaţi Consiliului cine era răspunzător să prezinte documentele şi cine va plăti în cazul în care domnul Fălcescu Mihnea Bogdan va câştiga procesul. Scuza cu timpul mult prea scurt este puerilă, pentru că nu ne-a obligat Fălcescu să facem şedinţa luni, o puteam face după ce se consulta raportul, deci este o inducere în eroare vădită din partea cuiva.

Vă mulţumesc anticipat.

Către  Domnul Primar Al Oraşului Sinaia, domnul Oprea Vlad

            Nu-i așa că acum se văd lucrurile în altă lumină? Nu-i așa că adevărul se trage în spatele știm noi cui?

            Oricum, trebuie precizat că stadiul procesual este fond, deci mai sunt căi de atac, deciziile nu sunt definitive… Și sumele datorate de Consiliu și Transport Urban pot crește… O să vă ținem la curent!

You may also like...

Leave a Reply