„Câmpul tactic”

Călin MILOȘ – membru al Consiliului local Sinaia

ZIAR DE SINAIA este un ”spaţiu” de exprimare liberă, iar răspunderea pentru cele afirmate revine exclusiv autorilor în cauză. Redacţia şi colaboratorii nu îşi asumă responsabilităţi pentru punctele de vedere formulate de alţi contributori.

Să se înțeleagă de la început, titlul este o ironie la tot ceea ce se întâmplă la noi. Se făcea că acum 3 ani și o lună Consiliul Local Sinaia îl demitea din funcție pe domnul Bogdan Fălcescu. Pentru început, vă spun părerea mea despre asta, și anume că era singura soluție la acel moment de a detensiona un conflict care distrugea orașul. Știți și voi, Bogdan Fălcescu a ajuns director asupra bijuteriei orașului la 19 ani, pus de Primarul în funcție și votat de un Consiliu de marionete. Cu alte cuvinte, 4 ani mai târziu, alt Consiliu (tot de marionete) trebuia să repare ce făcuse Primarul cu 4 ani în urmă tot prin intermediul Consiliului.

În ziua aia de luni vorbisem cu Marian Panait, da, vorbeam cu el pe-atunci, eram curios de expunerea de motive care urma să stea la baza demiterii. Toate bune și frumoase până la ședință, când am văzut probabil cea mai proastă expunere de motive care se putea face. Uite așa m-am trezit în fața unei mari dileme, să votez pentru demiterea lui Fălcescu pentru binele orașului sau să votez împotriva prostiei ăleia de expunere de motive. Un vot împotrivă ar fi însemnat blocarea orașului, blocarea turismului. Un vot pentru ar fi putut însemna ca la un moment dat să plătesc răzbunarea lui Panait pe Fălcescu. (expunerea de motive a fost făcută de el golănește, fără a-și asuma nicio responsabilitate însă, doar pentru a pune Consiliul în fața faptului împlinit și a-și achita niște polițe personale față de Fălcescu). Am scris destul de mult despre asta la acel moment, nu voi mai relua.

Nu-mi pare rău de decizia luată atunci, mi-o asum, cred că ați citit de-a-lungul timpului că am și lăudat noul administrator pe care l-am NUMIT atunci, pe Maria Floricică. Și acum am aceleași convingeri, că a fost o numire foarte bună la acel moment (bine, am avut și „frumoasa surpriză” ca în campania electorală, administratorul NUMIT de Consiliu să fie creier de partid politic și lider de campanie electorală și să „lupte politic cu vitejie” împotriva Consiliului care a numit-o… România frumoasă, ce să spun, mă rog, intrase în concediu prenatal cu vreo lună, două în urmă, dar asta nu schimbă absolut nimic. Asta a fost singura dezamăgire din campania trecută, apropo).

Fălcesu a dat în judecată TUS-ul și a câștigat în primă instanță acum două săptămâni. TUS și Consiliul Local trebuie să plătească în solidar destul de mult fostului director. (vreo 85000 de lei cheltuieli de judecată și daune morale și salariile pe toate lunile de atunci, vreo 6500 de lei pe lună… adunați și voi). Cum Consiliul Local nu are un patrimoniu propriu din care să plătească, probabil va plăti Primăria care va fi obligată să se întoarcă împotriva consilierilor în judecată pentru recuperarea sumelor. Și uite așa, conștient fiind la acel moment, cam cât mă costă pe mine facerea asta de bine pe care am încercat s-o fac orașului. Și e doar o mică parte dintr-un sacrificiu făcut pentru un bine comun fără a avea nicio pretenție în schimb și niciun interes într-un Consiliu, o administrație publică și o societate civilă pline DOAR de interese proprii. Nu este o sumă care o să mă “sărăcească” material, numai că sunt prea multe situațiile în care Consiliul este pus în fața prea multor situații de acest gen de oameni care nu-și asumă nimic, doar colectează. (apropo, Marian și-a luat bonus de proiect pe gondolă un timp foarte lung, cred că 75% din valoarea salariului pe lună, în fiecare lună)

Cam ăsta era motivul pentru care toată campania am încercat să fac oamenii să conștientizeze importanța unui Consiliu puternic, de fapt nevoia orașului de a avea un Consiliu puternic, din acest motiv am propus acel proiect al transparenței, din acest motiv am scris 5 ani în ziarul local etc.

După cum știm cu toții, oamenii au votat, deci nu mai e nimic de comentat, când majoritatea decide, înseamnă că trebuie să te supui, ceea ce voi face și eu pentru o perioadă de acum înainte până îmi voi reprioritiza obiectivele personale. (până atunci, toți cei care vor să știe anumite poziții pe care le voi lua în Consiliul Local, modul în care votez pe anumite proiecte așa cum s-a întâmplat și la ultima ședință, mă pot întreba fără niciun fel de problemă, le stau la dispoziție cu toate răspunsurile).

 Să ne auzim sănătoși.

You may also like...

Leave a Reply