Pasajele pietonale subterane – soluţia oferită de C.N.A.I.R. pentru descongestionarea traficului la Comarnic

Alina Bunghez

Traficul infernal de pe DN1 ar putea fi ușor descongestionat în următorii ani, în zona orașului Comarnic, dar și în celelalte stațiuni montane de pe Valea Prahovei, intens tranzitate de turiști.

Lăsând la o parte faptul că vor încărunți până și copiii noștri în așteptarea mult-doritei autostrăzi Comarnic-Brașov, reprezentanții C.N.A.I.R. sunt dispuși, între timp, să investească în cateva proiecte locale menite să ușureze traficul pe Drumul Național 1.

În urma mai multor întâlniri de lucru organizate în prima săptămână a lunii februarie pe Valea Prahovei, s-au pus bazele primelor proiecte de fluidizare a circulației prin construirea de pasaje și traversări subterane sau supraterane, astfel încât pietonii să nu mai intersecteze DN1.

Acestea ar urma să fie construite, în cazul orașului Comarnic, în zonele centru (fața primăriei) și piața (zona intersecție-colțurile nordice), asta după ce reprezentanții C.N.A.I.R. au mers în vizită în teren și, împreună cu autoritățile locale, au identificat cele mai bune zone pentru construirea pasajelor. Acestea vor fi subterane, prevăzute cu lift pentru persoane cu handicap și scări fixe, însă numai în condițiile în care studiile din teren vor permite acest lucru și după identificarea utilităților prezente în zonă. Reprezentanții C.N.A.I.R. au câteva luni la dispoziție să realizeze studiile de fezabilitate și proiectele tehnice de execuție pentru cele două pasaje pietonale de la Comarnic, iar acestea vor fi finalizate nu mai devreme de începutul anului 2022. Chiar și așa, ele constituie „o gură de aer proaspăt” pentru traficul infernal de pe DN1 în zona orașului Comarnic, urmând a descongestiona simțitor circulația în zonă. În plus, trecerile de pietoni de suprafață au devenit adevărate „pietre de încercare” pentru locuitorii orașului, zone periculoase care în sezon turistic sunt în permanență gestionate de oamenii legii pentru a se evita accidentele și blocarea traficului.

You may also like...

Leave a Reply