ALOO… D.N.A.! LA SINAIA CÂND MAI VII?

Ne bucurăm să vă anunțăm că aleea din spatele Mănăstirii Sinaia, cea despre care am făcut o mulțime de articole, doar doar s-o sesiza vreo instituție a statului, este finalizată… Iluminat public, canalizare, borduri… ce să mai discutăm, totul ca la carte… Aleea Teodor Neculuță, căci acesta este numele ei, este cea mai ”nouă” și mai frumoasă alee din Sinaia

În mod ironic, la intrarea pe această alee (nu mai are rost să vă spunem că este o fundătură), autoritățile locale au amplasat un panou: ”Ne cerem scuze pentru disconfortul creat. Pentru siguranța dumneavoastră vă rugăm să alegeți rute ocolitoare.” Penibil, nu-i așa? Să aleagă turistul rute ocolitoare ca să ajungă unde? La fostul bazin de apă, actualmente dărâmat? La ghereta de lângă el? Unde să ajungă…      

Recapitulăm puțin istoria refacerii acestei alei… Cam prin plină pandemie, o potecă din spatele zidului de incintă al Mănăstirii Sinaia, folosită doar de angajații companiei de furnizare a apei potabile a început să fie transformată într-o stradă modernă… Este evident că această investiție nu era destinată nici sinăienilor (aleea nu are nicio construcție, nici un sinăian nu trece pe-acolo vreodată), nici turiștilor, pentru că este o fundătură care nu duce nicăieri… Ce să vadă turistul care se plimbă pe-acolo? spatele chiliilor? Nu prea e nimic de văzut… Nici măcar scările ce coboară de la splendoarea aia de teren la fântâna de pe aleea Nifon (așa cum ne-au precizat angajații de la o companie de electricitate care instalau stâlpii de iluminat public că va urma) nu există…Fundătură și gata!

Încă de atunci am presupus că interesele din spatele acestei ”modernizări” pe bani publici sunt cu totul altele… Nu era greu de presupus că, la un moment dat, după finalizarea lucrărilor, ca prin minune, la capătul ”fundăturii”, scamatorii din administrația publică locală vor ”scoate” din joben un teren, teren care va fi scos la licitație… Aceasta este ordinea logică, nu-i așa? Întâi facem strada pe bani publici, după care ”alegem investitorul…

Și evident că investitorul a apărut… Un personaj al cărui nume nu am putut să-l aflăm a făcut o cerere, Consiliul local s-a mobilizat exemplar la ordin, Primăria a publicat anunțul de vânzare…

Cererea de cumpărare (31526) a fost înregistrată la Primăria Sinaia la data de 19.11.2020. Adică exact după ce toate investițiile din bani publici pentru Aleea Teodor Neculuță au fost FINALIZATE!

            Evident, în materialele de ședință nu a fost prezentată cererea, astfel încât să vadă și sinăienii cine este personajul care cumpără un asemenea teren… Nici sinăienii și nici consilierii care au votat instantaneu acest proiect.

            Poate naivii cred că motivul pentru care s-a investit în această stradă este ca valoarea terenului să crească enorm, astfel încât să intre cât mai mulți bani la buget… Nimic mai fals, licitația pleacă de la 60 de euro pe metru pătrat… Asta în contextul în care, pe piața liberă, dacă ar mai exista un asemenea teren în centrul istoric, prețul ar fi de foarte multe ori mai mare.

            Mai trebuie spus că pentru această vânzare a fost stabilită o comisie prin dispoziția primarului. Ce ziceți?

            Ultimul termen de depundere a ofertelor este 24 februarie, ora 9… Plicurile se deschid la ora 11… Elegant! Suntem convinși că nu vom afla cine este câștigătorul licitației, pentru că Primăria nu dă publicității aceste aspecte, iar consilierii aserviți puterii nu îndrăznesc nici măcar în gând să întrebe… Dar noi vom afla, pentru dumneavoastră!

            PS. Sperăm că nimeni nu a uitat că o importantă firmă aparținând familiei primarului are niște terenuri în zonă și că, nu de mult, a mai încercat să mai concesioneze unul, pentru amenajare parcare!

You may also like...

Leave a Reply