Buget de austeritate

Georgini PAVEL – membru al Consiliului local Sinaia

ZIAR DE SINAIA este un ”spaţiu” de exprimare liberă, iar răspunderea pentru cele afirmate revine exclusiv autorilor în cauză. Redacţia şi colaboratorii nu îşi asumă responsabilităţi pentru punctele de vedere formulate de alţi contributori.

Încă de anul trecut am fost avertizați că în 2021 vom avea buget de austeritate la Primăria Sinaia. Încă nu știm cum arată bugetul pentru anul în curs, foarte posibil să ne trezim, așa cum se obișnuiește la ședințele de Consiliu Local din Sinaia, să ne fie prezentat cu o zi înainte de ședință, sau chiar în ziua ședinței, în definitiv PNL are suficiente voturi ca să-și treacă bugetul și fără voturile opoziției, așa au votat sinăienii în înțelepciunea lor, drept care așa este democratic și legal ca să se întâmple.

Pentru că am fost avizați că vom avea buget de austeritate, am luat și primele măsuri în acest sens, în cadrul opoziției am stabilit că nu vom vota niciun proiect care să presupună achiziții de patrimoniu, întrucât există atât de multe priorități pentru sinăieni a căror rezolvare este așteptată de ani buni și pentru care nu se găsesc niciodată banii necesari.

Așa cum știți deja, la precedenta ședință de Consiliu Local am votat împotriva achiziției unei mansarde dintr-un imobil din centrul orașului, cu o valoare de 27.000 de euro, considerând că este mult mai important să folosim banii aceia, de exemplu, pentru achiziționarea și montarea unui lift la unul dintre blocurile sociale cu șapte etaje de lângă spitalul orașului. După cum știți, blocurile acelea sunt locuite cu preponderență de oameni în vârstă, bolnavi sau cu probleme sociale deosebite, majoritatea dintre ei aflându-se în imposibilitatea de a urca și coborî zilnic pe jos câte șapte etaje. Un astfel de lift are un cost de achiziție și montaj cuprins între 25-29000 euro, adică exact costul mansardei pe care Primăria Sinaia dorea să o achiziționeze, fără niciun fel de rațiune, nefiind nici spațiu comercial care să poată produce profit, nici vreun spațiu căruia să îi poți da o utilitate publică.

Prin urmare am pregătit un set de proiecte de Hotărâre de Consiliu Local, proiecte care se regăsesc și în programul PSD Sinaia din campania electorală:

1.         Proiect de hotărâre privind acordarea unui abonament lunar gratuit pe mijloacele de transport în comun, proprietatea CL Sinaia, aflate în administrarea SC Urban Sinaia SRL, a elevilor din orașul Sinaia (școlari și preșcolari).

2.         Proiect de hotărâre privind transmisiunea în direct a tuturor ședințelor de Consiliu Local.

3.         Proiect de hotărâre privind alocarea a 100.000 lei pentru înființarea zonei speciale de barbecue pe Calea Moroeni, Sinaia.

4.         Proiect de hotărâre privind eliberarea de abonamente de parcare pe străzile din centrul orașului Sinaia, pentru persoanele fizice cu domiciliul stabil pe străzile aferente.

5.         Proiect de hotărâre privind alocarea a 450.000 lei pentru achiziționarea și montajul de lifturi la blocurile sociale de lângă spitalul orașului. Pentru ca efortul financiar să fie minim, propunerea prevede o cheltuială multianuală, pe trei ani, anul acesta urmând a se cheltui doar 150.000 lei, pentru achiziția și montajul primului lift.

În cazul în care nu vom găsi înțelegere la actualii consilieri din partea puterii, vom vota împotriva tuturor proiectelor ce privesc patrimoniul orașului. Așa înțelegem noi, cei din PSD, să croim un buget de austeritate, trimitem mai întâi banii către prioritățile cetățenilor și apoi, din ce rămâne, ne putem gândi și la piste suspendate pentru biciclete și alte obiective de patrimoniu nerelevante.

Cu Dumnezeu înainte!

You may also like...

Leave a Reply