Ce e val, ca valul trece

Călin MILOȘ – membru al Consiliului local Sinaia

ZIAR DE SINAIA este un ”spaţiu” de exprimare liberă, iar răspunderea pentru cele afirmate revine exclusiv autorilor în cauză. Redacţia şi colaboratorii nu îşi asumă responsabilităţi pentru punctele de vedere formulate de alţi contributori.

Hai c-am ajuns înapoi de unde plecasem acum un an, a venit valul 3. Nu sunt unul dintre cei care nu crede în virus, vaccin, etc. Ce mă deranjează și mă deranjează tare, este prostia/lașitatea unora dintre cei care decid în aceste timpuri. Populația este clar că nu mai are răbdare, nu prea mai poate duce alte perioade de carantină și restricții fără sens. Ați văzut toți cum încercăm să ne păcălim singuri cu măsurile astea fără sens, mare parte dintre ele, cu o carantinare pe poziții stereo 70 (sistem topo), sunt sigur că toți românii vor ști să găsească zonele carantinate după aceste coordonate, restricții de circulație de la ora 22,00 etc.

Eu unul cred că sunt un bun pentru societate, plătesc taxe, muncesc, încerc să fac câte ceva și pentru semeni, însă, atâta timp cât acțiunile mele nu vor influența în mod negativ viața celor din jur, eu o să continui să cred măcar că sunt liber să decid la ce oră să dorm, unde să mă plimb, ce să fac cu viața mea etc.

La fel ca mine mai sunt milioane, oameni care protejează pe cei din jur, care sunt destul de responsabili cu problemele astea pe care le-a adus pandemia, oameni care vor să ajute la stoparea acesteia, oameni care au ascultat de autorități și au format liste de așteptare pentru vaccin de sute de mii. (ultima dată când m-am uitat pe platforma de vaccinare, numai la Sinaia erau vreo 2000 de oameni pe lista de așteptare pentru vaccin…), oameni care s-au săturat de toate lamentările astea pe care cei ce iau decizii le transmit prin toată media asta românească plină doar de interese, de ambele tabere.

Nu era mai simplu să luăm măsuri concrete, nu vrăjeli generale? Bun, avem presiune mare pe sistemul de sănătate, numai un nebun poate nega asta, chiar în Sinaia la noi avem destui oameni care au murit din cauza virusului (nu vă contraziceți, că numai eu personal știu câteva cazuri), dar nu văd absolut nicio măsură concretă, dar o luptă permanentă a unui sistem cu Vlad Voiculescu. Cel puțin eu asta pot să văd prin toată mizeria informațională oferită de media asta românească. De cel puțin două săptămâni se contrazic pe niște cifre, DSP București/Ilfov cu Ministerul Sănătății și, în loc să avem soluții, de fapt de frica de a lua atitudine, ni se oferă în schimb doar circ grotesc. E simplu, hai să ne uităm la secțiile ATI din țară, să vedem unde e presiunea cea mai mare pentru a putea acționa. În definitiv ăsta e scopul final, să ridicăm presiunea de pe secțiile ATI, de pe spitale în general că nu mai tratăm nimic altceva… Eu nu mai stau să mă uit la numărul de teste, cine testează mai mult, cine mai puțin etc., eu mă uit doar la ATI și la numărul morților pe zone. Bucureștiul e focar principal al țării, împreună cu alte 3, 4 orașe dau peste 50% din numărul cazurilor de la ATI și al morților.

Păi, nu mai bine luați măsuri acolo unde avem probleme? Aveți trei opțiuni, ori măriți capacitatea spitalelor de a trata COVID, ori vaccinați în masă pe zone, ori impuneți restricții. (bine, astea se mai și pot suprapune, depinde de zonă și de specificul ei). Vaccinăm la nivel declarativ pe zone, dar în realitate dezvoltăm un nou turism, cel al vaccinurilor. Să fac o mică digresiune, eu am stat mulți ani în București, calitatea vieții în București nu există, sunt alte avantaje, cele profesionale, materiale, dar calitatea vieții este 0, de aceea eu unul le înțeleg “exodul” săptămânal, pe cale de consecință îmi dau seama de frica autorităților în a impune restricții acolo, însă…carantinând doar zonele care nu contează din jurul capitalei, impunând niște restricții care nu au absolut nicio influență asupra situației, gen ieșirile peste anumite ore, vaccinând două, trei sute de mii pe săptămână în toată țara, viitorul nu sună bine.

Probabil vor continua să ne distrugă HORECA, pentru a carantina indirect Bucureștiul, pentru că e singura soluție pe care o pot găsi oamenii mici, atingerea unor obiective “pe ocolite” , nu contează victimele colaterale, important este să nu piardă voturi/bani, pentru că voturile nu înseamnă decât bani și putere, atât.

Să ne vedem sănătoși, liberi și eliberați de proști și ticăloși.

You may also like...

Leave a Reply