Comisia pentru „Minorități, Drepturi și Libertăți Cetățenești” Sinaia

Georgini PAVEL – membru al Consiliului local Sinaia

ZIAR DE SINAIA este un ”spaţiu” de exprimare liberă, iar răspunderea pentru cele afirmate revine exclusiv autorilor în cauză. Redacţia şi colaboratorii nu îşi asumă responsabilităţi pentru punctele de vedere formulate de alţi contributori.

Nu prea ați auzit de această comisie din cadrul Consiliului Local Sinaia, nu-i așa? Nu este de mirare. Comisii precum cele de urbanism, economic sau social sunt mult mai cunoscute și conduse de PNL Sinaia. CMDLC este o comisie inventată de PNL Sinaia pentru a-i înmormânta pe consilierii indezirabili ai opoziției, singura comisie din care nu a făcut niciodată și nu face parte nici în prezent, niciun membru PNL. Pentru că am onoarea de a face parte din această comisie, am să v-o prezint:

-Octavian Birău (USR-Plus) membru comisie

-Călin Miloș (ALDE) membru comisie

-Georgini Pavel (PSD) președinte comisie

Ce poate face această comisie? Aici răspunsul poate fi surprinzător. Pentru că noi, cei trei membri ai aceste comisii, am decis că nu vom mai face ceea ce au făcut colegii noștri care constituiau această comisie în trecut. Și că vom face exact contrariul, adică vom reprezenta problemele adevărate ale dumneavoastră, ale sinăienilor în consiliul local.

Comisia pentru Minorități Drepturi și Libertăți Cetățenești este singura comisie din cadrul Consiliului Local Sinaia în care PNL Sinaia nu are niciun fel de influență. Este singura comisie căreia vă puteţi adresa fără teamă de represalii. Şi, mai presus de toate, este comisia care se ocupă exact de ceea ce mulți dintre dumneavoastră reclamați că vi se încalcă de către actuala administrație locală, drepturile și libertățile cetățenești.

Desigur că, dat fiind votul sinăienilor, puterea noastră este dependentă de reprezentativitatea pe care o avem în actualul consiliu local.

Există însă o vorbă înțeleaptă a acestui neam, care spune că „buturuga mică răstoarnă carul mare”. Cam asta este și situația comisiei noastre. Dat fiind faptul că oamenii, la îndemnul nostru, au început să își facă cunoscute problemele în scris, către comisia noastră, au început să apară şi rezultatele. Petiții care își așteptau răspunsul de luni de zile, au fost rezolvate ca prin farmec după ce au fost sesizate și către CMDLC.

Să ne înțelegem, nu se sperie primarul și cei 10 consilieri PNL de cei 3 membri din comisia noastră, respectiv de cei 7 consilieri din opoziție. Problema lor nu este forța noastră extrem de limitată, problemă lor este că acum au o comisie pe care nu o pot controla și care are drept de control în Primăria Sinaia.

Dragi Sinăieni, mai ales cei ale căror drepturi și libertăți sunt încălcate de mașinăria politică a PNL Sinaia, vă încurajez să faceți sesizări către Comisia pentru Minorități Drepturile și Libertăți Cetățenești ori de câte ori drepturile dumneavoastră vă sunt încălcate, ori de câte ori nu primiți răspuns la cererile și petiţiile dumneavoastră, ori de câte ori sunteți amenințați, excluși, jigniți, forțați să faceți sau să nu faceți ceea ce sunteți în drept să faceți.

Adresați cererile și petițiile dumneavoastră direct către Comisia pentru Minorități Drepturile și Libertăți Cetățenești din cadrul CL Sinaia, cu număr de înregistrare de la registratura Primăriei Sinaia.

Nu vă putem promite că vă vom rezolva problemele, dar vă putem promite că le vom asculta și le vom sesiza public, cu puterea funcțiilor noastre.

Cu Dumnezeu înainte!

P.S.

După ce înregistrați petițiile la registratură, le puteţi trimite și pe adresele noastre personale de mail:

Pavel Georgini p.georgini@gmail.com

Birău Octavian tavi.birau@gmail.com

Miloș Călin calin.milos@gmail

You may also like...

Leave a Reply