Au dat şi ei, am luat şi noi… FAST AND FURIOUS… EL CU TOUAREG-UL, CEILALŢI PE JOS!

Săptămâna trecută a circulat, în mediul virtual, un filmuleț extrem de interesant legat de un protest în fața Primăriei din Sinaia, filmuleț realizat chiar de unul dintre protestatari…

Vrem să precizăm încă de la început două lucruri:

Unul: Nu suntem de acord cu limbajul dur folosit de protestatar, partea cu reproșurile privitoare la orientarea sexuală, fiecare are dreptul să facă ce vrea din acest punct de vedere, dar suntem perfect de acord cu faptul că toți funcționarii sunt plătiți din banii noștri și că, cel puțin personajul la care se făcea referire, nu are o viață deloc grea, ba chiar din contră, am putea spune.

Doi: orice cetățean are dreptul la proteste și liberă exprimare.

Suntem absolut convinși că toți sinăienii au văzut filmulețul respectiv, așa cum   l-am văzut și noi. Nu vrem să vorbim aici despre scopul protestului, despre organizatori sau despre legalitatea acestuia, vrem să privim lucrurile din alt punct de vedere. De fapt, ce vedem noi aici? Un grup de sinăieni s-au adunat în fața primăriei, pentru proteste, probabil legate de măsurile legate de combaterea pandemiei… Scandau lozinci, vociferau și așa mai departe, ca la orice protest. La un moment dat, în mijlocul protestatarilor apare tânărul Marian Valerie Panait, administratorul public al orașului Sinaia, căruia, din mulțime i se adresează tot felul de întrebări, legate, evident, de rata de infectare, de intrare în scenariu roșu, de măști și pandemie…

Aici nouă ni se pare că intervine puțină aroganță, dacă nu chiar o dorință perversă de provocare. Trecând peste faptul că nu știm de ce domnul Panait a preferat să treacă printre protestatari la acea oră destul de târzie, probabil problemele urgente ale orașului îl chemau la serviciu ”noaptea, pe fulgerătură”, ce a găsit el de cuviință să facă după acele întrebări? S-a apucat să filmeze, în detaliu, folosindu-și foarte scumpul telefon mobil, pe participanții la protest.

 ASTA NU ESTE O PROVOCARE?

Noi considerăm că da! A văzut starea de spirit destul de ”încinsă” a participanților și ce s-a gândit el? Cum s-a gândit că o să reacționeze protestatarii? La fel ca angajații din primărie, care tremură când îl văd? Dacă ar fi trecut, pur și simplu, fără să filmeze, probabil că nu ar fi fost decât niște huiduieli oarecare, fără niciun fel de problemă majoră… Dar NU! A scos telefonul! Să filmeze sau să provoace? Noi credem că puțin din amândouă!

CARE ESTE, DE FAPT, POPULARITATEA LUI MARIAN VALERIE PANAIT?

Indiferent de ce crede el, sau de ceea ce îi spun lingăii din jurul lui, popularitatea lui Marian Valerie Panait, administrator public al orașului Sinaia este una extrem de redusă. Din ce am văzut de-a lungul oamenilor, din ce am discutat cu sinăienii, din ce am auzit, putem afirma că Marian Valerie Panait nu este iubit de sinăieni. Partea cea mai tristă este că nu este iubit nici măcar de liberali… Indiferent de ce crede primarul, noi avem foarte mulți prieteni care, de voie sau de nevoie, sunt liberali… Dat fiind faptul că Sinaia este un oraș extrem de mic, că toți am făcut școala în același loc, că ne știm de-o viață, niciun politician nu o să poată să ne oprească să vorbim… Bineînțeles, nu la modul vizibil… Deci, nici măcar liberalii nu îl vor… Prezent în toate campaniile victorioase ale PNL-ului la Sinaia, Marian Valerie Panait nu a candidat, de fapt, niciodată… Numele lui nu a apărut nicăieri, nu a fost ales niciodată de sinăieni… Dacă Vlad Oprea ar dispărea din peisaj, în foarte scurt timp, suntem siguri, nu am mai avea nici același administrator public.

Dar ce s-ar întâmpla dacă ar candida Marian Valerie Panait la funcția de primar, să spunem independent? Ar lua 2000 de voturi? Ar lua 200? Ar lua 2?

Acestea sunt de fapt întrebările la care ar trebui să-și răspundă administratorul public al Sinaiei înainte de a ”descăleca” din Touareg-ul lui în mijlocul unor protestatari și de a se apuca să-i filmeze detaliat? Faptele astea de vitejie și provocare cu zeci de polițiști pe lângă el nu prea își au locul la Sinaia.

URMEAZĂ RĂZBUNAREA, ARMA TUTUROR?

Din câte cunoaștem noi liberalismul și democrația din Sinaia, aproape sigur vor urma niște plângeri penale… Sperăm ca organele abilitate să realizeze de fapt existența unei PROVOCĂRI de-a dreptul violente!

ÎN ÎNCHEIERE, SLUGĂRNICIA UNUI POLIȚIST LOCAL

Când marele administrator a hotărât că avea destul material filmat și a decis să intre în sediul primăriei, un polițist local a găsit de cuviinţă să adreseze și el câteva cuvinte protestatarului care îl filma pe Panait. Umflându-și pieptul de aramă și încordându-și grăsimea de pe burtă, că despre mușchi nu putem să vorbim, s-a interpus între Panait și protestatar cu cuvinte care arată un mare grad de cultură și pregătire: ”Gata X-ule, ai protestat destul!” Bravo, polițist plătit din banii noștri, ai început și tu să faci politică? Cum ți-ai dat tu seama că a protestat omul ăla destul? Știi că pentru fraza asta ar trebui să zbori din poliția locală? 

O să vă ținem la curent cu desfășurarea evenimentelor…Pe etape!

You may also like...

Leave a Reply