Bătaie de joc pe banii dumneavoastră!

Georgini PAVEL – membru al Consiliului local Sinaia

ZIAR DE SINAIA este un ”spaţiu” de exprimare liberă, iar răspunderea pentru cele afirmate revine exclusiv autorilor în cauză. Redacţia şi colaboratorii nu îşi asumă responsabilităţi pentru punctele de vedere formulate de alţi contributori.

Incredibil și revoltător,  13 milioane de lei (aprox. 2,7 milioane de euro) este valoarea unui împrumut pe care consilierii PNL Sinaia l-au aprobat fără să clipească și fără să ceară niciun fel de explicație, în ședința de Consiliu local de astăzi, (N.R./ 31.03.2021) în care acest proiect nici măcar nu figura pe ordinea de zi.

Astăzi (31.03.2021) am participat la această nouă mascaradă marca PNL Sinaia. În cursul zilei de ieri (N.R./30.03.2021) am fost anunțat că domnul Primar Oprea a convocat o ședință de îndată, pentru aprobarea unor hotărâri ce nu suferă întârziere. Ședințele de îndată au devenit regula în Consiliul local Sinaia, nu excepția, așa cum ar fi normal. Sunt două luni de când nu am mai făcut o ședință ordinară, evident că există un interes pentru acest mod de lucru complet nefuncțional și scandalos. Motivul este că în felul acesta pot strecura pe sub ușă fel de fel de hotărâri pentru care nu au obligația conform legii de a livra către Consiliul local documentația completă și în termenul prevăzut de lege.

Urgența era atât de mare încât domnul Primar nici nu s-a sinchisit să participe la ședință. Şi atunci care era urgența? Am aflat-o în mijlocul ședinței de consiliu, când ne-am trezit intempestiv cu un proiect de hotărâre (cel din fotografie), pentru care nu exista nici măcar avizul comisiei de specialitate, aviz obligatoriu pentru ca un proiect de HCL să poată intra în discuția plenului Consiliului local.

Ceea ce este extrem de grav, este faptul că această hotărâre îi dă dreptul domnului Primar să împrumute alte aproximativ 2,7 milioane de euro pentru niște aşa-zise obiective, printre care enumeră iluminatul stradal în Furnica sau spitalul orașului, fără să dea niciun fel de explicație despre cum anume vor fi cheltuiți acești bani sau dacă vor putea fi folosiți și în alte scopuri decât cele declarate.

     Surse din Primăria Sinaia m-au informat că există o mare problemă legată de plata actualelor credite făcute de Primăria Sinaia în anii precedenți. Şi că este extrem de posibil ca acest credit să fie folosit la plata acelor credite, fără discernământ, fără teama că orașul ar putea intra în incapacitate de plată și în faliment.

     Cel mai mult m-a îngrijorat lipsa completă de responsabilitate a consilierilor PNL, care au votat fără să clipească îndatorarea noastră, a sinăienilor, cu încă 2,7 milioane de euro (probabil vreo 4 milioane de euro cu tot cu dobânzi) pentru următorii 12 ani. Fără să știe niciunul dintre ei în ce condiții se va lua creditul, care va fi dobânda, dacă avem sau nu capacitate de plată pentru acest credit nou (și în condiții de COVID), dacă va fi folosit sau nu în scopul declarat sau măcar dacă este nevoie de un credit pentru obiectivele declarate. La precedentă ședință de Consiliu local, consilierii PSD au fost jigniți și făcuți proști și incompetenți de domnul Primar Oprea, pentru că ne-am opus achiziționării unei mansarde dintr-o casă aflată în zona centrală. Deci, aveam excedent bugetar. Astăzi aflăm că în realitate nu avem bani nici pentru obiectivele de investiții. Mă întreb și eu, ca prostul, oamenii ăștia sunt sănătoși la cap?

Evident că toţi consilierii PSD au votat împotrivă, așa cum au făcut și cei din USR și independentul Miloș Călin. Vom ataca hotărârea şi la Prefectura Prahova şi în instanță. Din păcate nu a fost suficient, pentru că având 10 consilieri, PNL poate trece prin consiliu orice fel de HCL care privește bugetul local. Așa au votat sinăienii, ne supunem votului lor.

     Cu Dumnezeu înainte!

You may also like...

Leave a Reply