De ce să nu mai facem niște datorii, dacă interesele o cer? 13.000.000 lei credit pe 12 ani

Sinaia nu este un oraș sărac… Am putea spune că din contră… Avem un buget uriaș, avem o mulțime de surse din care intră bani la bugetul local… Avem echipe devotate care atrag permanent finanțări peste finanțări… Ce să mai discutăm, o ducem foarte bine…

Dar poate că nu suficient de bine… Pentru că actuala putere (tot spunem actuala putere, dar ea se află la cârma orașului de prin 2004, adică de 17 ani) a decis că este cel mai bun moment să facem un împrumut… Un împrumut ne pică extrem de bine pe vremurile astea, nu-i așa? Când toată lumea urlă că va veni o criză economică fără precedent, că va muri lumea de foame, ce se gândesc ai noștri să facă? Să facă un împrumut!

O să spuneți că, dacă e urgent, atunci e musai… Și noi gândim la fel, astfel încât am citit cu mare atenție raportul de specialitate care însoțea proiectul de hotărâre, să ne luminăm și noi de ce anume are orașul nevoie de 13 milioane de lei acum.

Am fi putut întreba un consilier, dar consilierii au primit proiectul în timpul ședinței, treabă cam ilegală de felul ei… Opoziția l-a respins instantaneu, datorită faptului că nu au avut timp să studieze acel proiect, liberalii l-au votat instantaneu, tot pentru că nu au avut timp să-l studieze… De fapt liberalii nu studiază niciodată nimic, ei doar votează în bloc, așa cum li se spune… Cert este că proiectul a fost aprobat, Sinaia se va împrumuta de 13 milioane de lei… Haideți să vedem pentru ce!

”Având în vedere interesul major al administrației publice în implementarea cu succes a unor obiective de interes major pentru infrastructura orașului Sinaia în perioada 2021-2022” ne împrumutăm, pentru că ”dezvoltarea și modernizarea orașului Sinaia este principalul obiectiv al administrației publice locale”… Destul de ambiguu și greu de înțeles pentru noi, dar noi nu suntem specialiști financiari de talia celor 10 consilieri liberali din Sinaia.

Am citit mai departe și am înțeles următoarele:

Pentru construirea Spitalului Sinaia, cel care apare permanent pe broșurile electorale din 2004 încoace, avem nevoie de peste 95 de milioane de lei, noi împrumutăm pentru asta 3 milioane, diferența urmând a fi asigurată din alte fonduri.

Pentru ”Eficiență energetică și extindere iluminat zona istorică Sinaia”, suma necesară este de aproximativ 12 milioane de lei, și noi împrumutăm 10 milioane, diferența urmând a fi asigurată din fonduri proprii.

            Dacă nici aici nu se vede nimic putred în Danemarca, noi nu prea mai avem ce să comentăm… O să avem o zonă istorică foarte bine luminată (avem niște dubii cu aleea aia, Teodor Neculuță, din spatele Mănăstirii Sinaia, care a ”mâncat bani tot din proiectul acesta) pe care vor umbla sinăieni bolnavi, lipsiți de cele necesare traiului, cel mai probabil cerșind să plătească taxele și impozitele locale!

You may also like...

Leave a Reply