Dizolvarea Consiliului Local Sinaia? -O idee la “cald”-

Călin MILOȘ – membru al Consiliului local Sinaia

ZIAR DE SINAIA este un ”spaţiu” de exprimare liberă, iar răspunderea pentru cele afirmate revine exclusiv autorilor în cauză. Redacţia şi colaboratorii nu îşi asumă responsabilităţi pentru punctele de vedere formulate de alţi contributori.

Am luat în viață câteva decizii care mi-au afectat destul de mult viața personală. Toate deciziile “nefericite” pe care le-am luat, conștient de repercusiuni, doar din dorința de a ajuta oameni, deşi am făcut proiecția efectelor acestora, întotdeauna am făcut greșeala de a nu-mi asculta raționamentul. Una dintre aceste decizii a fost cea de a candida pentru un loc în Consiliul Local al orașului. Sunt deja 6 ani de chin efectiv, iar ultima ședință a fost picătura care a umplut paharul.

 Nu e normal să trimiți la aprobat în Consiliu un împrumut de 13 000 000 de lei în numele sinăienilor fără să știe nimeni niciun detaliu, indiferent dacă e urgență, dacă decizia e bună sau rea, nici nu contează, nu se face așa ceva! Puteam sta până seara să ne interesăm, puteam să mai facem o ședință a doua zi, puteam face orice, numai nu să ne batem joc de Consiliu în halul ăsta. Să nu mai spun că astfel de decizii ar trebui publicate înainte de a fi aprobate, explicate oamenilor, prezentarea viziunii care a dus la această decizie, a țelurilor finale etc.

Să presupunem că era o urgență mare, că dacă nu votam în ziua aia pierdeam nu știu ce oportunitate, eu sunt de acord. Puteam sta să discutăm, puteam lua o pauză de o oră să ne informăm, puteam continua ședința după, apoi puteau cei din Administrație să informeze pe cei care vor plăti împrumutul, pe cei în numele cărora se împrumută, pe Sinăieni. S-a făcut vreo informare? Se face vreodată vreo informare de acest gen? Nu am face mai multe dacă am lucra în echipă?

Modul în care se votează în Consiliu pe mine nu mă caracterizează și nu mai vreau să fiu părtaș la așa ceva.

 Consiliul Local Sinaia nu este altceva decât o mașină de spălat mâini ale administrației. Când o să se întâmple ceva, așa cum s-a întâmplat și cu Fălcescu, decidenții din Administrație vor avea o singură propoziție de spus, suficientă pentru a-i absolvi de orice responsabilitate: “așa a votat Consiliul” și vor avea dreptate… Deci tot ce e bun rămâne atribuit administrației, iar ce e prost rămâne făcut de Consiliu, mai simplu de atât nu vă pot explica, dacă nu se înțelege, atunci problema nu mai e la modul meu de comunicare și nici nu văd o rezolvare.

Am mai multe variante, nu, nu voi abandona și nici nu e vreo justificare jalnică a unei posibile demisii, e doar un mod de protest ce voi face.

În primul rând, eu personal, de acum înainte, voi vota împotriva a orice dacă va mai veni în forma asta, de ultim moment, netrimisă nici măcar cu o oră înainte, indiferent de proiect și de consecințele votului meu. Nici nu sunt absurd să le cer 5 zile în cazul ședințelor ordinare, știu ce înseamnă și nu sunt extremist, nu vreau o zi înainte ședințelor de îndată, eu cer bun simț, atât.

În al doilea rând, în momentul în care această nefericită perioadă de pandemie se va duce, dacă administrația actuală își menține același mod de batjocură la adresa consilierilor, eu îmi voi da demisia și voi dizolva organizația ALDE din Sinaia, deci nu va mai veni nimeni din urmă pe listă pentru a mă putea înlocui.

Nu am pretenția să vină Primarul să-mi explice înainte vreun proiect, nu am pretenția să o facă City Managerul, însă am pretenția să găsească un om capabil să creeze o punte între Administrație și Consiliu, au oameni în partid capabili pe partea de P.R., s-a văzut în campanie, să găsească o variantă, acest mod de a conduce cu “pumnul în gură” pe mine nu prea mă sperie, sunt băiat de cartier…

Dacă se continuă așa nu vor face decât să divizeze în continuare sinăienii în tabere colorate, nu vor face decât să propage ură… poate asta se și urmărește în definitiv, divide et impera în galben…

Să vă explic ce ar înseamna un gest ca cel descris de mine dacă l-ar face și restul consilierilor din opoziție, pe scurt, dizolvarea Consiliului și organizarea alegerilor din nou.

Poate așa Sinăienii ar alege să se implice mai mult în viața orașului lor, să fie în definitiv mai activi și mai responsabili în viața lor, pentru că toate aceste decizii pe care le luăm le vor afecta viața într-un fel sau altul.

Este penultimul în care voi mai scrie, iau o pauză o perioadă, sunt multe de scris, sunt multe de făcut, dar o perioadă vreau să mă detașez.

You may also like...

Leave a Reply