Pentru că probabil este extenuat de grija purtată permanent sinăienilor, primarul Sinaiei nu a convocat şedinţa ordinară în luna martie

Doar una de îndată… cu 4 puncte plus o surpriză

Pe 30.03.2021, primarul orașului Sinaia emite o dispoziție cum că pe 31.03.2021, ora 15.00 consilierii locali sunt invitați să participe la Ședința Consiliului local Sinaia… Invitație lansată brusc, cine știe de pe ce meleaguri, pentru că primarul nu a binevoit să-i onoreze pe consilieri cu prezența.

Destul de ciudat că nu sunt proiecte suficiente pentru o ședință ordinară… Ce înseamnă asta? Că absolut toate cererile sinăienilor către Consiliul local Sinaia au fost rezolvate, că toate problemele și-au găsit o finalitate sau alta, că nu mai vrea nimeni niciun teren, nicio concesiune, nicio chirie? Greu de crezut, dar cum pe nimeni nu mai miră chestia asta, de ce să ne mai mirăm noi?

Ei bine, la ședința asta foarte ”pe repede înainte”, inițial au fost doar patru puncte pe ordinea de zi… O asociere, bugetul campaniei ”Verde Crud”, o aprobare de documentație pentru o cantină la colegiul Mihail Cantacuzino și aprobarea Rețelei Școlare a orașului Sinaia pentru anul 2021-2022. Absolut toate cele patru proiecte erau inițiate de Vlad Oprea, cel care nu s-a deranjat să fie prezent, probabil prezența lui era mult mai cerută în alte părți.

În plen, s-a mai trântit pe masă un proiect de hotărâre de o importanță majoră pentru viitorul orașului Sinaia, contractarea unui împrumut uriaș… Prezentăm în continuare punctul de vedere al USR Sinaia:

Deși domnul primar a fost cel care a convocat această ședință, dumnealui nu a participat nici măcar online, așa cum au făcut-o colegii care nu s-au aflat în zonă.

Din păcate, am asistat la o nouă bătaie de joc (am vrea să spunem că nu ne așteptam, dar nu este cazul). La sfârșitul ședinței ni s-a adus documentația unui proiect care nu se afla pe ordinea de zi și care nu avea avizul comisiei de buget, dar   s-au gândit ei că, membrii comisiei fiind prezenți la ședință, se poate aviza imediat și da drumul la treabă.

Colegul nostru, Tibi Boghici, membru în comisia de buget, a dat aviz negativ, motivând decizia prin faptul că nu aprobă niciun proiect la care nu primește documentația din timp pentru a o putea analiza. Comisia mai are în componență doi colegi de la PNL, deci a trecut cu viteza luminii.

S-a propus introducerea punctului pe ordinea de zi și a fost trecut cu 9 (PNL) la 7 (restul lumii). Același “scor” s-a înregistrat și în momentul în care s-a trecut la votarea proiectului.

S-a introdus și votat pe repede înainte acest proiect pentru că nici nu era vorba de unul foarte important, era vorba numai de împrumutul a 13 milioane de lei de către primăria Sinaia pentru construirea spitalului orășenesc (3 milioane lei) și eliberare amplasament pentru executare lucrări de investiții în infrastructură urbană a orașului Sinaia-zona istorică, în vederea implementării proiectului – Eficiență energetică și extindere iluminat zona istorică Sinaia (10 milioane lei).

Din punctul nostru de vedere nu așa se fac lucrurile. Dacă într-adevăr te interesează părerea partenerilor tăi din consiliul local, cum ar fi normal, le dai informațiile din timp pentru a le putea studia și veni cu amendamente, dacă este cazul, dar pe ei nu îi interesează, au o majoritate liniștitoare și nu le pasă de părerea altora.

USR Sinaia atrage atenția că sinăienii beneficiază de parcare gratuită

Pe 2 aprilie, USR Sinaia făcea următorul anunț pe rețelele de socializare:

La începutul lunii februarie anunțam cetățenii (sinăieni și turiști) și atrăgeam atenția autorităților locale, că pe indicatoarele pe care sunt trecute tarifele parcărilor administrate de S.C Transport Urban Sinaia nu sunt trecute și perioadele în care se poate staționa gratuit.

Pentru că sinăienii ne-au contactat și ne-au anunțat că, în continuare, nu se ține cont de perioada de staționare gratuită, postăm încă o dată aceste informații (poze atașate) și cerem reprezentanților S.C Transport Urban Sinaia să înlocuiască indicatoarele existente în prezent cu unele care să includă toate informațiile, pentru ca cetățenii să fie corect informați.

De asemenea, le recomandă cetățenilor ca în cazul în care se încadrează în termenul de staționare gratuită, dar li se cere să achite parcarea, să apeleze la serviciul 112.

Tot pe 2 aprilie, Tavi Birău posta:

Bineînțeles că nu sunt atât de naiv încât să mă fi așteptat ca cineva să fi făcut ceva în legătură cu indicatoarele despre care vorbim…

Sloganul “aici și acum” se referă la ce vor mușchii lor să facă, nu la solicitările cetățenilor. Sloganul pentru solicitările cetățenilor probabil că este “unde vrem noi, când vrem noi și dacă vrem noi”.

You may also like...

Leave a Reply